AMORPHIS разпалиха огъня в пещта "Blue Box"

31 окт 2009, 11:02 ч. 611 / 11 58
пред./следв.
Финландска вечер с три силни метъл групи от страната на хилядата езера зарадва близо 800 ценители в клуб "Blue Box" във вечерта на 30 октомври 2009 г. AMORPHIS се завърнаха за втори път в страната ни, отново по покана на "Tangra Mega Rock", и над час и половина вливаха разтопен метал във вените на зажаднелите си фенове.
   Метъл пиршеството започна минути след 20:00 ч., когато сцената превзеха младежите от Хелзинки AMORAL, начело с небезизвестния Ari Koivunen, победител във финландския "Idols" през 2007 г. Мелодичният им дет метъл показа на българската публика младия певец в нова светлина, различна от соловите му албуми - дет вокалите му се получаваха също толкова добре, колкото и чистите, а самият Ari с вродената си харизма и една идея повечко от необходимата напереност държеше публиката в ръцете си. Въпреки скорошния инцидент с вокалиста, заради който бе отменено участието на AMORAL в Полша, родните фенове имаха възможност да видят бандата в много добра форма и по достойнство оцениха изпълнението й с аплодисменти, а Ari чу не веднъж името си, извикано от публиката. AMORAL изсвириха повечето парчета от актуалния си албум "Show Your Colors", сред които синглите "Gave Up Easy" и "Year Of The Suckerpunch".
   След около 35-минутен енергичен сет финландската петорка отстъпи сцената на квартет от северната страна, наречен BEFORE THE DAWN. Отново ни бе сервиран мелодичен дет, като вокалите си поделяха китаристът Tuomas Saukkonen (отговорен за ревовете и крясъците) и басистът Lars Eikind (специалистът по чистото пеене). Групата представи материал от петте си студийни албума, като сред парчетата бяха "Dying Sun", "Faithless", "Monster", "Scar" и "Deadsong". Проблеми с озвучаването помрачиха част от почти едночасовия сет на финландците, като по време на една от песните им се чуваха предимно барабаните и почти нищо друго. Музикантите обаче свириха сърцато, дадоха максимума от себе си за феновете и успяха да подгреят множеството за чуковете на северните богове AMORPHIS, които всеки момент щяха да слязат от Валхала.
   Кратка пауза, която сякаш отлетя неусетно - и ето, 22:10 ч. удари и зазвуча интрото на "Skyforger". На сцената се качи и застана зад барабаните си Jan Rechberger, а след него нахлуха и китаристите Esa Holopainen и Tomi Koivusaari, басистът Niclas Etelävuori и клавиристът Santeri Kallio, и накрая разбира се величественият звяр Tomi Joutsen - с дългите до под кръста расти, без риза и с лукаво засукан мустак. Подхванаха сингъла от последното си студийно творение - "Silver Bride" - а с тях запя и заподскача масата от близо 800 тела в душния клуб "Blue Box". Потопихме се (и се претопихме) в пещтта на небесния ковач Илмаринен, героя от финския епос, на който е посветен "Skyforger" - искрите хвърчаха от погледа на Joutsen, от усмивките на Koivusaari и Holopainen, от десетките протегнати към тях ръце. "Sampo" доразпали огъня, а "Towards and Against" беше леко връщане няколко години назад, предшестващо по-голямото пътешествие във времето към албума "Tales of the Thousand Lakes" и парчето "Castaway". Имаше по малко и за новите, и за старите фенове на AMORPHIS в добре балансирания сетлист.
   Tomi Joutsen и на живо без усилия пееше и чисти, и ревящи вокали, а в изпълнението му на "Majestic Beast" суровата енергия така изригна, че занемях в благоговение и само можех да си мисля "този не е човек..." Един от недостатъците на организацията бяха загражденията пред сцената, които рядко виждаме в "Blue Box", но може би такива са били изискванията в договора с мениджмънта на групата (също според който не бяха допускани фотоапарати и видеокамери, дори от медиите, с броящи се на пръсти изключения). Самата група и апаратурата бяха разположени по-навътре от ръба на сцената, така че между фенове и музиканти имаше физическа буферна зона. Joutsen обаче правеше всичко възможно по-често да прекрачва тази зона и да е по-близо до българските си почитатели.
   Спомняме си първото гостуване на AMORPHIS у нас, по време на фестивала "20 Years Nuclear Blast" през ноември 2007 г., когато макар и хедлайнери, финландците сякаш не получиха заслужено внимание поради разностилието на фестивала и съответно доста разнородната фенска маса. Вечерта на 30 октомври 2009 г. този проблем не съществуваше и всички, които бяха в "Blue Box", бяха отишли с мисълта, че ще се насладят на няколко часа метъл от Севера, идеално кристален като водка с лед. С много професионализъм AMORPHIS поднесоха най-доброто от творчеството си (с разбираем акцент върху актуалния "Skyforger") и публиката им се отблагодаряваше с бурно ръкопляскане и скандиране на името на групата в паузите между парчетата.
   Имаше и други недоразумения, обаче - микрофонът на Tomi Joutsen отказа на няколко пъти, като първият беше още с откриващата за вечерта песен и това беше съпроводено с повдигнати вежди и рамене от страна на вокалиста и временно ползване на резервния микрофон. По-нататък пък един от куплетите на "Alone" бе изпят почти изцяло от фенските гърла, но по непредвидени обстоятелства, а не защото Joutsen бе решил да даде думата на публиката си. Докато трима-четирима техници се суетяха около прекъсващия кабел на микрофона, Esa Holopainen поде с китарата си емблематичните акорди на "Shine on You Crazy Diamond" на Pink Floyd, което предизвика няколко одобрителни подвиквания от тълпата. Следваща в сетлиста обаче бе "Silent Waters", сингълът от предишния студиен албум на AMORPHIS, носещ същото име. Музикантите продължиха с медли от "Against Widows", "Cares", "On Rich and Poor" и "Better Unborn", а след още две композиции от "Skyforger" наближи 23:30 ч. и краят на вечерта с "Black Winter Day". Беше време за кратка раздяла. След няма и пет минути бисът не закъсня и под скандиранията A-mor-phis, A-mor-phis, шестимата музиканти се върнаха на сцената и бетонираха мястото си в сърцата на феновете с "Sign From the North Side" и знаковата за творчеството им "My Kantele". А по средата - нещо по-меко и по-нетипично, както нарече Joutsen "House of Sleep". Едва ли остана някой в залата, който да не чу любима своя песен. Под звуците на майтапчийска версия на "House of Sleep" на фински, тълпата започна да се разотива, а който пожела, се срещна, снима се и взе автограф от съпорт групите AMORAL и BEFORE THE DAWN, които посрещаха феновете си на мърчандайз щанда. Приключи едно празненство на здравия финландски метъл и ако не бяха техническите гафове, това можеше да е един още по-емоционален и запомнящ се концерт.
   Ето и пълен сетлист на AMORPHIS от тяхното шоу, състояло се на 30 октомври 2009 г. в клуб "Blue Box", София:
01. Skyforger Intro
02. Silver Bride
03. Sampo
04. Towards and Against
05. The Castaway
06. Smithereens/The Smoke
07. Majestic Beast
08. Alone
09. Silent Waters
10. Against Widows / Cares / On Rich and Poor / Better Unborn / Against Widows
11. From the Heaven of My Heart
12. Sky Is Mine
13. Magic and Mayhem / Black Winter Day
Бис:
14. Sign From the North Side
15. House of Sleep
16. My Kantele
Florimel

amorphis



Коментари   (58)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 2.11.2009 12:01:12 отговори + 0 0
Изкефих се максимално, изкарах си супер, Томи е велик! Стига толкоз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бат Пенчо 2.11.2009 11:00:55 отговори + 0 0
Истинско престъпление спрямо музиката е да набутат ТАЗИ група в ТАЗИ заличка. Толкова съм разочарован от организаторите, че няма на къде повече.
Но въпреки това, смея да кажа, че се изкефик на макс на представянето на Аморфис. Невероятна група, невероятни песни. Вокалът е абсолютен психопат (в най-хубавия смисъл на думата). Също така адмирации заслужава и публиката. За мен този концерт бе по-силният им от двата в България. Но Аморфис просто заслужават много повече, от този коптор, в който ги бяха натирили.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

salt_of_lemon 2.11.2009 09:36:04 отговори + 0 0
Разбиващо. Железен сетлист)) За четвърти път ги гледах и искам още 4000 ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 1.11.2009 21:55:16 отговори + 0 0
+ Концерта беше ОК.
- Задух; Липса на достатъчно място в гардероба.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

halitaan 1.11.2009 19:49:09 отговори + 0 0
Ей , мрънкала такива - звукът бил лош , осветлението било такова , трето нещо не било както трябва ... Пълно щастие няма , това го знаем всички . Важното е , че такава велика група дойде и направи невероятен концерт въпреки някои затруднения.Amorphis са група на много високо ниво и го доказаха за пореден път. Надявам се да ги видим отново
А относно финската митология и сравнения тип Amorphis с Pasi Koskinen и Amorphis с Tomi Joutsen , не се правете на чак такива разбирачи ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


silver bride 1.11.2009 18:28:23 отговори + 0 0
Супер концерт! Вярно, че имаше проблеми със звука, но колко са концертите, на които няма. На сутринта една песен още звучеше в главата ми, което е доказателство, че ще се помни дълго. Имаше и достатъчно разнообразен мърчъндайз. Задухът беше голям и това да е за урок на организаторите - Аморфис просто не са за такова място! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 1.11.2009 17:25:34 отговори + 0 0
Абе нещо не ми хареса, съжалявам че трябва да го кажа. Много рядко ми се случва след по-голям концерт на другия ден да не ми звучи някоя песен в главата или да не се сещам изобщо че съм бил на концерт... Пък за снимане си снимах, ама с това осветление като за куклен театър и снимките не станаха много добре.
П.П. Тъпо е долу да не дават апарати, а на тераската куцо и сакато със сапунерките и пуснати светкавици.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Coroner 1.11.2009 17:17:26 отговори + 0 0
Според мен концерта беше по-слаб от предния им преди 2 г. Звука беше зле по простата причина, че публиката се чуваше по-силно от групата. Клавира не се чуваше добре, китарите и те. Като излязоха Аморфис на сцената за тях беше поредния им концерт от натоварената им програма , ама благодарение на публиката им се появиха усмивки по лицата. В Блу бокс може да се направи звук последно на сепултура бях там и просто нямах забележки.
Но тази заличка не е място за Аморфис. Предния път може и над 4000 души да бяха, а сега около 800. Смятам че, около 1500 щеше да има ако залата позволяваше. Задуха който настъпи също си е сериозен минус. Като цяло концерт на средно ниво, очаквах повече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 1.11.2009 14:15:06 отговори + 0 0
Ето снимка на сетлиста на Amorphis, за интересуващите се:
http://www.radiotangra.com/media//img/amorphis_setlist_sofia_2009%20copy.jpg
Smithereens и Magic and Mayhem са отбелязани в скоби - т.е. не свириха целите парчета.
Забележката на Анонимен за Валхала и Калевала се приема. Не всички спим с Калевала под възглавката, но за следващия път тази грешка ще бъде поправена
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lost_in_time 1.11.2009 11:13:59 отговори + 0 0
На сайта на радио Тангра има снимки!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


distortion 1.11.2009 04:11:52 отговори + 0 0
за пръв път съм доволен от звука в Блу Бокс (бях там на Nile, Pain и забравих кой още), обаче за пръв път се занесох до пулта, явно това е разковничето. повечето дефекти, за които говорят хората по-надолу НЕ ги чух. колкото до Аморфис - страхотно свириха, а Томи (на микрофона) се раздаде на максимум. това е глас!

нещото, което не достигна, за да ме омагьосат съвсем, бе, че харесвам повече нещата им преди "Silent Waters" и в частност Паси Коскинен. но това е мой проблем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

girlfucker4ever 1.11.2009 02:34:47 отговори + 0 0
слаб беше концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 22:11:46 отговори + 0 0
авторът на репортажа да се запознае малко със скадинавската култура или да набляга само на музиката...песните на Аморфис са базирани на КАЛЕВАЛА, който няма нищо общо с Валхала... във финския епос (калевала) еквивалет на валхала се нарича ОННЕЛА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 31.10.2009 20:29:39 отговори + 0 0
Хаха, ми като отидеш сега ЕВЕНТУАЛНО (защото още не се зане) януари месец на MARDUK, споко - няма да има никакви светлини и ще можеш да си наваксаш ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 19:44:19 отговори + 0 0
Защо светлините бяха постоянно включени... губеше се някак атмосферата така.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


grey 31.10.2009 19:43:36 отговори + 0 0
Смазващ концерт и жестока публика. Аз не забелязах да имаше много недоволни и с нетърпение бързащи да си тръгнат, странни коментари има тук... Но монетата винаги има и втора субективна страна, и е неправилно винаги да се обвиняват група, организатори и т.н. за не доброто изкарване. Понякога проблемът си е просто в нашето настроение и слух. А Йоутсен е звяр и става все по-голям певец и фронтмен, много кефи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 31.10.2009 19:26:48 отговори + 0 0
Black winter day я изсвириха направо безобразно - едва я познах! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 19:00:50 отговори + 0 0
от Magic And Mayhem свириха само един мотив и започна Black Winter Day,която е цялата клавири ,обаче почти не се чуваха ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 31.10.2009 18:34:57 отговори + 0 0
Прощавайте, но може ли някой да даде линк към снимки, които е заснел вчера, че както разбраме екипът на Катехизис не са снимали. Ако може де, нали сме фенове и трябва да се подкрепяме... Благодаря предварително ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 31.10.2009 18:23:47 отговори + 0 0
бил съм на не един концерт - някои точно в тоя клуб (така наречен), но на Аморфис просто нещо липсваше (за мен поне). Видях в коментарите, че и други са почувствали същото, което значи, че не съм се заблудил!Някой спомена Самаел - там направиха много стегнато и качествено шоу, което беше доста напред от Аморфис! Мъка ми е, защото това ми е любима група, но никой няма интерес да крием истината - не бяха на ниво и това е! С доста опасения ще ида и на Сенсер - пак там. дано е по-добре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MESHUGGAH 31.10.2009 18:20:46 отговори + 0 0
Да, и аз това питам, ако някой може да каже. И за двете парчета питам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 17:54:32 отговори + 0 0
същия въпрос за Magic And Mayhem Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 17:52:45 отговори + 0 0
Smithereens цялата ли са я свирили или някво медли са направили с The Smoke? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 31.10.2009 17:31:57 отговори + 0 0
Концерта беше супер.Аз лично много се изкефих. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pisna mi ot razbira4 31.10.2009 17:22:40 отговори + 0 0
Концерта, като такъв си беше екстра, но наистина имаше ужасно много проблеми със звука. Нямам представа защо, обаче и на Дианно беше така, и имам чувството, че на всяка група която свири в тази дупка е така. Сега на дневен ред са W.A.S.P.
P.S. Ще се видим там..........на първа линия. хайде със здраве на всички
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sampo 31.10.2009 17:01:54 отговори + 0 0
Amorphis са невероятна група и за мен беше истинско удоволствие да ги гледам на живо. Дребните проблеми с озвучаването не успяха да помрачат настроението на публиката и на самите музиканти. В крайна сметка - "Fucking business", както изрече Tomi Joutsen. Финландците наистина са много земни хора - BlackAdder правилно отбеляза. Любезни и добронамерени - имах възможността да посетя страната им наскоро и да попътувам из нея. Не долових признаци на надменност у хората там. Имат страхотни групи, създаващи изключително качествена музика. Това в пълна степен се видя снощи.
София се нуждае спешно от зала за подобни концерти. Blue Box просто си е едно бивше кино ("Освобождение") от едно минало време и за съжаление си остава далеч от стандартите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pesho 31.10.2009 16:47:15 отговори + 0 0
аре ве - концерта беше уникално зле...какво го овъртате... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 31.10.2009 16:22:49 отговори + 0 0
Подкрепям autist, тъкмо си мислех като четях коментарите, че аз съм единствения глух... някои ще кажат 'айде стига с тоя звук', но при мен разочарованието идва по-скоро от това, че преди ня бях ходил на концерт в блу бокс (че и организиран от тангра), където да има такъв проблем... за справка за в съшата зала се върнете към концертите на Pain и Samael, честно нямам обяснение... както и да е, жовот и здраве пак да дойдат, пак ще отидем ) Напълно поскрепям, че Томи прероди групата, няма такъв фронтмен ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак е stanislav 31.10.2009 15:53:46 отговори + 0 0
а и да,барабаниста на before the down беше уникален.зареди ме с добро настроение за 3 седмици напред Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 31.10.2009 15:51:32 отговори + 0 0
autist,като отиваш на концерт в БГ на група като amorphis или blind guardian или anathema(дай боже)ако щеш,трябва да си имаш на ум че лошия саунд(какъвто най-вероятно ще е)ще "посегне" до голяма степен на музиката им...но това няма значение(ако наистина си фен)е,добре де,има,ама добрата емоция няма голяма връзка със саунда.аз ги гледах за 3ти път(дано ги гледам поне още 3пъти)и всеки път озвучаването им е по-малко лошо...и всеки път си изкарвам страхотно...лошо е че има "фенове" които си тръгват...тъпо е да се говори за"лисваше баланс между инструментите"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


гюро ахмедов 31.10.2009 15:41:03 отговори + 0 0
Хей софиянци----------прекалихте вече - всеки ден има рок концерт в столицата,а във Варна....../хубаво е само лятото заради Каварна/.
От 1990г досега във Варна се сещам за Крийтър,Юрая Хийп,Назарет,Пол Ди Ано,Ян Гилън Бенд.Пълен срам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

autist 31.10.2009 14:44:28 отговори + 0 0
Аз лично очаквах много повече - особено ме учуди неспособността на групата (която ме е любима, нека подчертая) да изсвири собствените се парчета добре! Звукът беше много зле (да ме прощава Анонимен!) - лисваше всякакъв баланс между инструментите, а вокалът тотално се губеше - и не само заради проблемите с микрофона. Забелязах доста разочаровани хора около мен, които почнаха да се тругват преди биса. Той обяснимо не се забави особено - очевидно защото имаше сериозна опасност хората просто да се откажат и да си тръгнат!
Не ангажирам никого с мнението си - то си е лично мое и всъщност ще се радвам, ако по-малко хора го споделят - това ще означава, че те са си изкарали добре за разлика от мен!
Наистина ми е кофти, защото за пръв път отивам на Аморфис и явно съм бил презареден с надежди за нещо уникално - а бях напълно разочарован!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Varg Vikernes 31.10.2009 14:41:23 отговори + 0 0
Много се радвам за концерта и за сета най-вече. И аз пуснах обратното броене и след 5 дена, живот и здраве, ще се срещна отново с тази страхотна група. Винаги когато са били с някой Томи на вокалите са звучали страхотно :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 14:33:00 отговори + 0 0
а някой знае ли името на русото китаристче от Amoral. Не Ben Varon, а другия. Защото определено не ми прилича на Otso "Silver Ots" Silakka. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 14:24:13 отговори + 0 0
беше велико и звука беше супер!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.10.2009 14:21:33 отговори + 0 0
d3m0nhun73r, тогава отиди и на 3-ти концерт, пък може вече да не е най-лошия Имало е доста по-зле... Концертът и организацията бяха невероятни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iztod 31.10.2009 13:52:26 отговори + 0 0
Концертът беше чудесен,а на тези които дрънкат че звукът бил гаден ще кажа-не ходете по концерти след като са ви е..ли в ушите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 31.10.2009 13:31:43 отговори + 0 0
Айде стига с тоя звук! ВСИЧКО се чуваше ясно и отчетливо. Вземете си отпушете ушите малко! Аз бях отзад зад пулта и хем не беше толкова далеч, за да не виждам групите, хем звука си беше ПЕРФЕКТЕН! Ако искате ме плюйте сега (защото знам, че сега веднага ще се намери някой тъпак за тая работа), но това е моето мнение по въпроса! AMORPHIS FOREVER! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dona Caterina 31.10.2009 13:25:59 отговори + 0 0
Просто невероятен концерт !!! Нямам думи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 31.10.2009 13:18:55 отговори + 0 0
Прекрасен концерт! Прекрасна публика ! Най-лошия звук от всички концерти, на които съм бил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


BlackAdder 31.10.2009 13:16:54 отговори + 0 0
Страхотен концерт!! Страхотна публика! Жалко, че най-добрият звук из софийските зали е в Блу бокс, където едвам се събрахме. Хареса ми и професионализмът и хуморът, който прояви Томи докато чакаше тримата некадърници цял концерт да му оправят микрофона. Финландците са супер земни хора и изобщо не бяха студени, а и нямаше как да бъдат след такъв чудесен и топъл прием от наша страна. Следващия път дано да са в новата зала /тази в Самоков, че софийската ще я чакаме кога цъфнат налъмите/ и публиката ще е тройно повече! Тази група се прероди след като дойде Томи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 31.10.2009 13:14:31 отговори + 0 0
Да, беше малко задушно дори и без да "танцува", но това не развали концерта, поне за мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Z.L.O. 31.10.2009 13:09:38 отговори + 0 0
Концерта беше невероятен!Нямаше излишно, изнервящо висене отвън , охраната беше любезна , както никога до сеgа на концерт, всичко си беше на време, както беше написано за което казвам едно голямао БЛАГОДАРЯ на организаторите.Аз бях почти най-отпред и вярно , че беше топличко доста , но венилацията се усещаше. Имаше въздух.Стига сте плюли Върбанов.Така се правят концерти.Да кофти е , че нямаше място за всиччки , но явно това са били очакванията за посещение и организаторите са преценили какво ги устройва тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 31.10.2009 13:06:27 отговори + 0 0
Ние не снимахме. Съответно други снимки за да видите, чисто и просто ще мине доста време :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 31.10.2009 13:01:28 отговори + 0 0
кво и е освен че не се диша? Нищо.

А концерта си беше страховит отсекъде. Мене саунда ми хареса чуваше си се сичко как си требе да е. Лошото е че имаше 10тина селяка дето видях, които виждам редовно по концертите които не знаеха за къде бяха тръгнали и кво правеха, освен че създаваха неудобство у хората около тях.Ама кво пък те са си селяци, тея хора се надолу вървят, така им е природата.

А снимки ала бала? Ако вие от сайта не сте снимали някой да даде линк към лична колекция или на некоя медия... ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.10.2009 13:00:08 отговори + 0 0
просто е мизерия
построено през 60-те сигурно и от тогава единствено и само е западало
става ми гадно само като вляза там - отделно липсата на вентилация и тоталния мор дето става лятото
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 31.10.2009 12:56:55 отговори + 0 0
Анонимен, к'во й е на "дупката"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 12:54:30 отговори + 0 0
концертите в тая дупка трябва да ги забранят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 31.10.2009 12:40:41 отговори + 0 0
@ Florimel

ИЗключително много ти благодаря! Това е много за мен, защото след всеки концерт си правя сетлист с точното изсвирване на парчетата! Дори току що сглобих медлито на AMORPHIS! Много, много ти благодаря!

П.П. Сега ако може някой да помага с липсващите парчета от сетлиста на BEFORE THE DAWN. :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 31.10.2009 12:36:02 отговори + 0 0
Много добре беше, от всичко съм доволен (пренебрегвам недоразумението с микрофона... . Ари и останалите хлапета се оказаха големи пичове. А бее, чудесно подгрях(ме) за Муунсороу m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.10.2009 12:34:02 отговори + 0 0
ей това е много трю:

Aвтор: Димитър А. Станев (2009-10-28)
Васенце! Софийски селяк си беше, селяк си и остана - особено с тия пезевенкски мустачки дет си ги пуснал! Много ше ти тичат на следващия еднократен реюниън на гаджето ти Насо с Бейбифейс Кран!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arcturus 31.10.2009 12:10:57 отговори + 0 0
Bodom-много добре си го е казал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 31.10.2009 11:57:46 отговори + 0 0
Да разбираме ли, че не сте били допуснати да снимате, кои са били изключенията? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 31.10.2009 11:44:40 отговори + 0 0
@MESHUGGAH

Amoral:
1. Gave Up Easy
2. Vivid
3. Pusher
4. Song for the Stubborn
5. Year of the Suckerpunch
6. Hang Me High
7. Release
8. Sex N' Satan

Before the Dawn:
1?
2. Faithless
3. Dying Sun
4. Unbreakable
5?
6. Monsters
7. Morning Sun
8. Scar
9. My Darkness
10. My Room (?)
11. Deadsong

За Amoral всичко е сигурно - изпълнени парчета и поредност, но за Before The Dawn, както виждаш, имам бели петна
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodomizer 31.10.2009 11:41:10 отговори + 0 0
Не знам дали някой забеляза, ама барабаниста на Before The Dawn беше просто уникален. През цялото време беше с една усмивка все едно е малко дете и са го взели и са го сложили зад барабаните и се кефи да блъска по тях ^^ Беше уникално щастлив Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MESHUGGAH 31.10.2009 11:33:03 отговори + 0 0
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
Концертът беше уникалееен! Направо се смляхме докрай! Адски добро участие и контакт с публиката и на 3-те групи! Абе просто НЕВЕРОЯТЕН ТРОЕН КОНЦЕРТ!

П.П. Само искам да помоля екипът на Катехизис или някой компетентен фен да каже точен сетлист и на AMORAL и BEFORE THE DAWN. Благодаря предварително! m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bodom 31.10.2009 11:30:11 отговори + 0 0
Васил Върбанов : "Нека има хора без билети пред клубчето за да знаят да си копуват билети от рано ..."
п.с. Васко станал си яко леке,позьорче ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 11:17:31 отговори + 0 0
а ти пиши на български Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".