Антибогове, крале и дракони: Черна нощ със SAMAEL, MELECHESH и KEEP OF KALESSIN

11 сеп 2011, 15:32 ч. 665 / 4 57
пред./следв.
Сигурно е като завръщане у дома да излизаш на сцена пред публика, която вече веднъж те е посрещала с див жар и ентусиазъм - този късмет имаха в нощта на 10 септември три екстремни метъл банди, всяка от които гостуваше за втори път в България - швейцарските новатори SAMAEL, "месопотамските метъли" MELECHESH от Израел и снажните норвежци от KEEP OF KALESSIN. Разбира се, удоволствието беше не по-малко за около 300-те фена, които изпълниха столичния клуб "Рок театър" (повече за него - в края на репортажа).

   След 20:00 ч. шоуто започна с първата от трите подгряващи банди, FLUXIOUS от Женева, Швейцария, която се появи изненадващо в последния момент, тъй като не бе обявена в предварителния афиш. Мелодичният метъл и приятният глас и вид на фронтдамата Joana Desfosses обаче бегло впечатлиха събиращата се публика, която все още наброяваше малко над стотина души. Пък и повечето посетители на "Рок театър" тази вечер като че ли бяха настроени за друг тип музика.
   В 20:55 дойде ред на младата италианска формация DARK END, която по-рано тази година вече се е изявявала като съпорт на ROTTING CHRIST на европейското им турне. Видимо момчетата бяха вложили доста старание в сценичните си костюми и аксесоари. На стойката на микрофона на вокалиста висеше подобие на обилно окървавен чаршаф, в единият край на сцената стоеше свещник във формата на пентаграм, а самият певец Animae, който размахваше дълги почти до кръста ситни плитки, по едно време надяна черни ръкавици с нещо като разклонени нокти на върховете на пръстите. Пилещите китари и барабанните откоси пораздвижиха главите на зрителите, макар и да не впечатлиха със собствен стил и оригиналност.
   И отново дамско присъствие завладя сцената мигове след 21:30 - под прожекторите се изправи родената в Бразилия Gabi Varela, чиято пъргава фигура дивееше начело на швейцарците MINKUS в следващите 20 минути. Стилът на младата група беше по-скоро алтърнатив метъл, с препратки към SYSTEM OF A DOWN и RAGE AGAINST THE MACHINE на моменти, а фронтдамата напомняше на Skin от SKUNK ANANSIE, макар и не с гласови възможности. В края на краткия сет Gabi толкова се разгорещи, че свали тениската на MELECHESH, която носеше, и остана само по сутиен и обилно татуиран гръб и рамене.
   Горещо беше цяла вечер и не само вокалистката на MINKUS свали дрехи - тепърва щяхме да видим хора да се "разхвърлят" и на сцената, и пред нея.

   Последва малко по-дълга пауза, в която сцената се подготвяше за първите специални гости на SAMAEL на това турне - същите KEEP OF KALESSIN, които за първи път посетиха България заедно с швейцарските екстремисти на 31 януари 2009 г. и бяха посрещнати с голям интерес. Същите, които някъде по онова време бяха номинирани за норвежкия еквивалент на наградите "Grammy". И, да, същите, които участваха със своя песен в надпреварата да представят родината си на конкурса на "Евровизия" през 2010 г.
   От момента, в който Obsidian C., Thebon, Wizziac и Vyl стъпиха на сцената, стана ясно, че е време за истински екстремен метъл празник с мелодичен привкус. Епичните и заразителни припеви и обаятелните персони на вокалиста Thebon и китариста Obsidian C. бързо увлякоха присъстващите в неспирно куфеене, припяване и дивеене. От първите редове (които почти можеха да се качат на малката сцена) ръце се протягаха и подаваха бира на фронтмена, а в края на сета на норвежците вече се заформи буен мошпит и дори имаше един кратък опит за крауд сърфинг.
   KEEP OF KALESSIN застъпиха сериозно последния си албум, "Reptilian" (2010), като от него изпълниха пет композиции, а останалите две песни в сетлиста им бяха от предшественика му "Kolossus" (2008). Особено силен отзвук предизвика, разбира се, запомнящата се "The Dragontower" (финиширала трета в норвежкия предварителен подбор за песен на "Евровизия" миналата година). Thebon неколкократно повтори, че обича да свири в България. За жалост 40 минути не бяха съвсем достатъчни, за да се нарадват феновете на KEEP OF KALESSIN на любимците си, но пък музикантите веднага след изпълнението си се смесиха с тълпата и охотно разговаряха и се снимаха с всеки желаещ (впрочем, същото дружеско отношение показаха и всички останали групи).

   В 23:10 удари часът на уникалната блек метъл шайка на Ashmedi - MELECHESH - чиито близкоизточни корени и древни месопотамски и шумерски вдъхновения изпъстряха с колорит режещите рифове, тътена на баса и гръмовните барабани. Над всичко това се извисяваха писъците и ръмженето на фронтмена, който си "подаваше" вокалните задължения с басиста, а от другата му страна, надянал черната си маска, зад която се виждаха само очите, на китарата беснееше Aethyris, бившият струнник на ABSU, който заместваше отсъстващия титуляр Moloch.
   Въпреки скорошните промени в състава (нов басист, временно заместващ китарист), MELECHESH се изявиха в чудесна форма, както подобава на едни "крале на огъня" (приблизително така се превежда името на бандата от иврит). За тях това също бе второ гостуване в България след посещението им като съпорт на NILE на 24 януари тази година. Леко разредените редици на публиката след KEEP OF KALESSIN все пак се включиха енергично в шоуто, което представи поравно композиции от актуалния албум на групата, "The Epigenesis" (2010), както и от предишното им творчество. Сред класиките им бяха "Ladders to Sumeria" от "Emissaries" (2006), както и епичният финал "Rebirth of the Nemesis" от същия албум, който завърши около 40-минутния сет на израелците със своеобразно призоваване на вавилонската богинята на хаоса Тиамат.

   Други богове и анти-богове щяха да бъдат призовани малко след полунощ, но публиката трябваше да издържи още една пауза, в която малката сцена постепенно сменяше облика си, за да посрещне четири култови фигури. В дъното се освободи малко повече пространство за минималистичния дръм кит и синтезаторите на Xy, а когато очакването бе нарастнало дотолкова, че вече се чуваха нетърпеливи скандирания "Sa-ma-el! Sa-ma-el!", за секунди се спусна червена завеса.
   Но не след дълго тя се вдигна и иззад друга, димна завеса, се материализираха Makro, Mas и Xy, целите в черно, и накрая - предводителят им, емблематичният Vorph в алени одежди с избродирани символи на гърдите и по яката. Може би е добре да припомним, че SAMAEL дойдоха за първи път в София в една паметна януарска вечер и пометоха всичко живо в клуб "Blue Box" с мощта си в един от по-силните ъндърграунд концерти за 2009-а. Не бе голяма изненада, че в края на същата година се заговори за повторно гостуване на швейцарската машина и те наистина бяха обявени като откриваща група за концерт на PARADISE LOST през декември, който първо се отмени и премести през февруари 2010-а, а накрая за SAMAEL въобще не се състоя, защото печално известният промоутър "Нова музикална агенция" така и не изпрати самолетни билети на Vorph и компания. В интервю за "Metal Katehizis" фронтменът на групата бе изразил съжалението си, че втората им визита е пропаднала и бе обещал завръщане - и ето, то вече се осъществяваше, а Vorph поздрави родната публика от около 300 души с "Добър вечер, София!" и след песните благодареше с "Мерси!".
   Нечестивата проповед започна, разбира се, с актуално парче - "Luxferre" от новия диск на швейцарците "Lux Mundi", излязъл през април тази година. За радост на най-запалените им фенове, след неочаквания завой с "Above" (2009), новата творба е завръщане и изцяло въплъщава характерния за SAMAEL стил със симфонични клавирни подложки и агресивни рифове, поръсени с обилни дози електроника и украсени от яростните речитативи на Vorph - това пролича във всички изпълнени нови парчета, сред които бяха бавното, но безмилостно мачкащо "Of War", по-задъханото "The Truth Is Marching On" и "Soul Invictus", което бе посветено на всички присъстващи и най-вече на ентусиастите, които само няколко часа по-рано заедно с групата бяха учредили местното звено на фен клуба - "Samael United Forces - Bulgaria".
   Обещанията да чуем и някои класически композиции от миналото на групата (Vorph беше разкрил, че за това турне репетират неща, отдавна неизпълнявани на живо) също бяха спазени и публиката се наслади (и се накуфя във вихъра на мошпита) на парчета като "Baphometh’s Throne", "Slavocracy" и знаковата за творчеството на SAMAEL "Into the Pentagram", записвана от бандата в четири различни варианта през годините, но и сега звучаща актуално и силно. Когато не беше хванал китарата си "ESP Viper", Vorph с вдигнати към небето ръце призоваваше кой знае какви демонични сили, окъпан от алените светлини на прожекторите, а край него подскачаше басистът Mas, развяваше грива китаристът Makro, а зад барабаните и клавирите също доста енергично куфееше Xy.
   Цял час премина неусетно в разходка из дискографията на швейцарските екстремисти - от 1991 г. до днес - като не бяха представени само два албума, "Blood Ritual" (1992) и "Above" (2009). Наближаваше 1:30 след полунощ и четиримата музиканти под ентусиазирани аплодисменти се ръкуваха с феновете, заели най-челни позиции, и се скриха зад сцената. Не им отне много дълго, за да се върнат за заслужен (и за тях, и за нас) 15-минутен бис от три парчета, с които сложиха удивителната в края на поредното си зашеметяващо гостуване на родна земя.

   Въпреки забележимия отлив в посещаемостта (около 500 присъствали на първия им концерт и не повече от 300 на този), факторите за по-слабите продажби са по-скоро икономически и нямат нищо общо с неповторимия характер на групата и топлите й взаимоотношения с българските й фенове, които несъмнено ще доведат SAMAEL отново в България, рано или късно. Техните специални гости KEEP OF KALESSIN и MELECHESH - също.

   Няколко думи и за мястото на провеждане. Преместено в последния момент от зала "Юбилейна", събитието се състоя в сравнително новия клуб "Рок театър", който получи "бойно кръщене" с не една, а шест чуждестранни групи на куп. Обстановката се оказа доста подходяща за концерти с публика до около 300 души - пред сцената има достатъчно място за вихрене, от двете страни на това пространство пък са разположени амфитеатрално няколко бара за по-улегналите фенове. Сервират се напитки, има и гардероб (трябва да се отбележи и системата за разплащане с клубна карта, която на пръв поглед изглежда тромава, но реално спестява доста нерви и ровене по джобовете). На моменти обаче сцената изглеждаше тесничка за всичките изпълнители и апаратурата им, а с напредването на нощта жегата достигна невероятни висоти. Равносметката обаче е за едно чудесно преминало събитие, което ще остави приятни спомени у повечето, които го посетиха.

   По-долу може да видите пълни сетлистове на трите главни групи, изявили се във вечерта на 10 септември 2011 г. на организирания от "Most of Evil Music" концерт в софийския клуб "Рок театър", а тук ще намерите и фотогалерия от изпълненията на всички участници в събитието.
Сетлист на KEEP OF KALESSIN:
01. Kolossus
02. The Awakening
03. Judgement
04. Dragon Iconography
05. Dark as Moonless Night
06. The Dragontower
07. Ascendant

Сетлист на MELECHESH:
01. Illumination: The Face of Shamash
02. Sacred Geometry
03. Ladders to Sumeria
04. Grand Gathas of Baal Sin
05. Triangular Tattvic Fire
06. Ghouls of Nineveh
07. Rebirth of the Nemesis

Сетлист на SAMAEL:
01. Luxferre
02. Rain
03. Baphomet's Throne
04. Of War
05. Slavocracy
06. Reign of Light
07. Into the Pentagram
08. Flagellation
09. Western Ground
10. Soul Invictus
11. Shining Kingdom
12. In the Deep
13. The Truth Is Marching On
14. Infra Galaxia
Бис:
15. Ceremony of Opposites
16. Antigod
17. My Saviour
Florimel

Fluxious
Dark End
Minkus
Keep of Kalessin
Melechesh
Samael


Коментари   (57)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 21.09.2011 14:20:18 отговори + 0 0
Я, ето ви видео и убийте малко негативните емоции http://www.youtube.com/watch?v=ARiqT5KhnZs Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

objective 20.09.2011 11:04:21 отговори + 0 0
Ако трябваше да избирам между това да ги гледам в клубчето или въобще да не ги гледам клубчето щеше да победи. Аз мисля че е лесно да се обвиняват и организатори и банди но така се получава като хората не купуват билети. С тези 200 човека там какво можеме да очакваме. Представете си срама ако наистина бяха в залата която е празна. Но разни хора разни мнения. Разбирам и организатора и феновете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.09.2011 12:52:26 отговори + 1 0
Е то си пише по-надолу, ма оно си рупа ;-
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamish 15.09.2011 11:25:26 отговори + 0 0
R.B.F. в момента се "освежава" за новия сезон и не е готов за концерти, МОЕ първо там са пробвали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vlady 15.09.2011 10:16:08 отговори + 0 0
Като виждат, че продадените билети са малко можеше да подготвят РБФ и да преместят концерта по-рано. Все пак РБФ е с много по-добра акустика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sulfuras 14.09.2011 12:30:12 отговори + 0 0
Дичка, като не ти харесва групата какво правиш тук ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Учи се Дичка!!! 13.09.2011 22:48:02 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=WD8n7FVIyGM&feature=results_video&playnext=1&list=PLC52FFA4FC658BF5D

И да не ти чувам гласчето повече мекотело!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2011 19:54:25 отговори + 0 0
Концерта беше жесток!!!

П.П. Дичка..това, че ти слушаш комерс метал/рок, нас не ни интересува
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ranger 13.09.2011 16:31:45 отговори + 0 0
@ Дичката

Пич, ти вероятно си най-отявления простак, който съм срещал из последните години
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дичката 13.09.2011 16:30:47 отговори + 0 1
Смейте се ташак си правете ама не се завирам аз с по 100 човека у мазето ама отивам на стадиона за диси, мотли, такива...както викаше бачо Васил от Михайловград, учи се кат си малък на музика шото кат пораснеш повече спасение йок и прав беше човека кат чета тука добре че такива самели не ги знам да не ми бъкат у червата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.09.2011 14:02:57 отговори + 0 0
Ха ха хах, Дичката е гоУем!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

alexxander 13.09.2011 13:26:18 отговори + 0 0
Дичка, бегай под голфа да си човъркаш нещо. Тука се говори за музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'убава.. 13.09.2011 12:28:09 отговори + 0 0
Дичката - 2011-09-13 00:43:46
...я вижте как кат дойдоха дисито цяла българия се изля н стадиона
----------------------------------------------------

Те хората отидоха да видят динозаври, докато не са измрели съвсем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дичката 13.09.2011 12:10:26 отговори + 0 0
ба слушайте ма ги слушате само у мазата по 100 човека Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LexIcon 13.09.2011 10:57:59 отговори + 0 0
Дичка, пич, ще си слушаме квото си искаме)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


}:-( 13.09.2011 08:10:11 отговори + 0 0
Дичката човек, кво да прайм, кат сме се родили с по-претенциозни слухови възприятия.
Слушай си "големите" групи и ...
... ейси диси - две седни си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дичката 13.09.2011 00:43:46 отговори + 0 1
Бе кво се оплаквате тука като слушате групи за по една шепа хора я вижте как кат дойдоха дисито цяла българия се изля н стадиона а тия ми свирят у мазата кат почнете да слушате музика като хората тогава няма и кво значи да се оплаквате Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

'убава.. 12.09.2011 18:22:01 отговори + 0 0
НЕофициално изявлени - 2011-09-12 13:54:36
...Не "платени репортажи" ще съсипят концертния живот у нас, не дори и реално катастрофалните продажби на билети, ще го съсипе дребнавото ни местно негативно мислене.
-----------------------------------------------------

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.09.2011 17:03:52 отговори + 0 0
}:-( - 2011-09-12 16:58:53
Аз пиша критики заради групата, не защото съм дребнав.
Самаел направиха чудесен спектакъл предишния път, срещнаха екзалтирана подкрепа и останаха много приятно развълнувани от шоуто.
Сега са репетирали като луди, знаели са и за фен клуба, барнали са се с новите си униформи и кво ... хуй.
Е за тва ме е яд, заради групата.Може да са викали ОК, защото им е обяснено, че никой няма вина за ситуацията, но е повече от ясно че не са си представяли как ще се накамарат един върху друг, докато се опитват да се поберат на сцена подходяща за квартален ресторант с италианска музика.
Другия път - уважавайте и бандите моля!

ВИЕ СЪЩО И СИ КУПУВАЙТЕ БИЛЕТИ! НЕ САМО ДА ХОКАТЕ ПРОМОУТЪРИТЕ.ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО ЧЕ МЕТАЛИКА И МЕНОУОР НЕ СА ВЕЧНИ!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 12.09.2011 16:58:53 отговори + 0 0
Аз пиша критики заради групата, не защото съм дребнав.
Самаел направиха чудесен спектакъл предишния път, срещнаха екзалтирана подкрепа и останаха много приятно развълнувани от шоуто.
Сега са репетирали като луди, знаели са и за фен клуба, барнали са се с новите си униформи и кво ... хуй.
Е за тва ме е яд, заради групата.Може да са викали ОК, защото им е обяснено, че никой няма вина за ситуацията, но е повече от ясно че не са си представяли как ще се накамарат един върху друг, докато се опитват да се поберат на сцена подходяща за квартален ресторант с италианска музика.
Другия път - уважавайте и бандите моля!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Izrod 12.09.2011 16:34:36 отговори + 0 0
авторът на статията твърде ласкаво се е изказала за този ТЕСЕН(ТЕСЕН!) клуб,то бива бива пот и жега... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

}:-( 12.09.2011 15:17:42 отговори + 0 0
А т.нар. клуб blue box наистина ли е станал опасен поради вибрациите?
Беше прекрасно място за концерти с хубав звук и на удобно място.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

alexxander 12.09.2011 14:44:07 отговори + 0 0
Към недоволните - и в зала "България" да беше концерта, пак щяхте да ревете. И да драскате само ей така - да кажете нещо, да се изплюете някъде из нета. Дори и в кенефа да беше, пак щеше да е яко, защото който си го може - си го може (свиренето live). А SAMAEL си го могат, дори много добре! Прекрасна вечер беше! Благодаря на МОЕ, че спасиха концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nwarth 12.09.2011 13:57:58 отговори + 0 0
Звукът на Samael беше непоносим, и мен супер много ме хвана яд, че нямах тапи за уши, когато си запушех ушите чувах много по-добре. Тези барабани на Кси просто ми чупеха главата, просто трябваше да ги зареже и само на дръммашина да кара... Страшно съм доволен от подгряващите групи, особено първата, сега ще ги чуя пак и пак, много се радвам, че успях да чуя нещо толкова ново и раздвижено на такъв концерт, и то точно между една типична мелодична блек банда. Кийп разбиха, умряхме си ; D. Клубът много ми хареса, но това озвучаване.. уби ми цялото удоволствие от Самаел. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕофициално изявлени 12.09.2011 13:54:36 отговори + 1 0
Това е лично мнение и не ангажирам с него цялата фирма.
Концертът трябваше да се отмени или да се премести в по-малка зала. Няма как събитие с 200 продадени билета тотал (може да се провери) да се проведе с разходи за зала с капацитет 800. Искахме да го преместим в РБФ, което щеше да е оптималният вариант, но клубът не беше готов за новия сезон (също може да се провери), което разбрахме твърде късно. Трябваше да се действа бързо, буквално за часове. Направихме всичко възможно, за да спасим концерта, въпреки че за нас като фирма много по-лесно (и рентабилно!!) щеше да бъде да го отменим.
Като чета коментарите по-долу се питам защо ли??? Изглежда сме направили нещастни около 200 души тази вечер. Единственото хубаво нещо от цялата история е, че Самаел поне бяха щастливи - от тях чувахме през цялото време No problem и Thank you! Те се радваха на посрещането, на новооснования си фен клуб, на екзалтацията на 100-ната отдадени хора пред тях, за които свириха и се раздадоха, сякаш свирят пред 100 хиляди на Вакен! Те ни дадоха страшен урок, който отново остана неразбран и неоценен от повечето.
Мисля, че в България трябва да се поучим от наистина големите - какво е да си позитивен и да гледаш на живота от добрата страна. Не "платени репортажи" ще съсипят концертния живот у нас, не дори и реално катастрофалните продажби на билети, ще го съсипе дребнавото ни местно негативно мислене.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


haini 12.09.2011 13:51:15 отговори + 0 0
За концерта: Благодаря, че изобщо се случи! Сигурен съм, че не става дума за печалби в този случай, а за истински фен ентусиазъм сред организаторите. Да, звукът бе лош, особено на Самаел. Обаче успяхме да видим отблизо хората от групите. За миг не съм и сънувал, че ще мога да си полафя с Ашмади и Шенди от Мелекеш. Разказвах им за Каварна и палтковия лагер до гробищата и те адски се въодушевиха. Обещаха ако някой ги покани догодина в Каварна (ако я има) да се явят лично сред палатките за къркане и лафче...Понеже новият им клип е заснет в Истанбул и е консултиран от голяма турска блек метъл звезда :-), аз не пропуснах да им кажа, че не си падаме много много по турците заради робството и че имаме як фолклор. Ашмади каза, че веднага ще си дръпне от интернет да чуе за какво става дума, а аз общах да послушам турски блек: Satanized, Moribun Oblivion, Sagaris, Sarcophagus... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

liz 12.09.2011 13:08:41 отговори + 0 1
Samael - 2011-09-12 12:35:59
като гледам и ти си анонимен. да-репортажа е платен и това е очевадно и фактът ,че от сайта трият тези мнения го доказва.още повече нали знаеш-има концерти-има репортажи.и двете страни са заинтересивани да бъде отразено събитието и то да бъде отразено подобаващо.така има хляб и за двете страни.гарван-гарвано око не вади.тъжната истина е съвсем друга

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.09.2011 12:45:57 отговори + 0 0
Първо - под платен, нямам предвид буквално давани пари.Просто си личи така да го наречем, нежеланието да се отбележат обективно обстоятелствата.
Второ - пендел ще викаш на баща си, чифут смотан.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 12.09.2011 12:35:59 отговори + 0 1
като гледам и ти си анонимен. да-репортажа е платен и това е очевадно и фактът ,че от сайта трият тези мнения го доказва.още повече нали знаеш-има концерти-има репортажи.и двете страни са заинтересивани да бъде отразено събитието и то да бъде отразено подобаващо.така има хляб и за двете страни.гарван-гарвано око не вади.тъжната истина е съвсем друга Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.09.2011 12:05:38 отговори + 0 0
А ти що реши, че е платен репортажа бе сеуънин анонимен!! Много си смел скрит пендел.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.09.2011 11:43:42 отговори + 0 1
С тия платени репортажи, ще досъсипете и без това псевдо-концертния живот у нас.
Чудно защо групите не са отказали да свирят на такова място.
Бай Ганьо го удари през просото прекалено рано.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haini 12.09.2011 11:32:01 отговори + 0 0
За Melechesh е обидно да се каже, че е израелска банда. Те наистина са основани във Витлеем, но са първата и май единствена нееврейска банда от Израел. Няма нито един евреин в нея и дори са изгонени от Израел - в момента са в Холандия. По-скоро това е официалният оркестър на Ал кайда :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сашо 12.09.2011 11:02:01 отговори + 0 0
Благодаря на организаторите за концерта, но звука определено не отговаря на нивото на групите, и никак не ме кефи тези групи да се принизяват до клубно ниво, макар и така да се чувстваме по-близо до тях, но пречи на групите да се развихрят. Според мен е по добре в зала, която не е пълна, но да има добро озвучаване. По-предния коментар за тапите за уши е верен точен. Няма да споря с хората, които са се изкефили без забележки, ама мисля, че тези които бяха на концерта на Самаел преди 2 години ще ме разберат. Това е ЛИЧНОТО ми мнение. Надявама се, че независимо от продажбите, концертът на 18.11.11 г. няма да се проведе в това ЗАВЕДЕНИЕ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иван зайцев 12.09.2011 10:22:35 отговори + 0 0
Според мен пък не бяхме дори и 200 човека...явно феновете в БГ са повече "на думи"!Звукът беше Ужасен, концертът беше прекалено проточен, а жегата-убийствена.Кофти концерт в неподходящата за целта зала.Много кофти постъпиха организаторите с тва местене в последния момент! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

necronom 12.09.2011 10:15:23 отговори + 0 0
Бяхме учудващо малко хора- според мен не повече од 200-230, озвучаването беше страшно зле, атмосферата на клуба не подхождаше за такъв концерт, сцената-тесничка и малка, имаше много моткане между групите(излишно много подгряващи банди), слаба организация на МОЕ и ...ужасна жега! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


hellbels 12.09.2011 10:10:10 отговори + 0 0
Samael - 2011-09-12 10:01:05
да за пияните рокери , които висят там по цял ден клубът може да ги устройва, но когато в тази мизерна дупка бъдат завряни Samael и се правят компромиси за сметка на феновете, тогава има проблем. ужасното бумтене беше непоносимо, но явно шляещите се безцелно и непрекъснато напред-назад някакви дами и господа от организаторите не им правеше никакво впечатление.пиците бяха по-важни.очевидно и авторът на тази статия също е оглушал изведнъж.явно сме били на различни концерти.

ако бяхме в нормална държава организаторите щяха да бъдат осъдени заради тази подмяна на залата, защото някой хора като си купуват билет и се интересуват дали ще чуят нещо от концерта.

+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 12.09.2011 10:01:05 отговори + 0 0
да за пияните рокери , които висят там по цял ден клубът може да ги устройва, но когато в тази мизерна дупка бъдат завряни Samael и се правят компромиси за сметка на феновете, тогава има проблем. ужасното бумтене беше непоносимо, но явно шляещите се безцелно и непрекъснато напред-назад някакви дами и господа от организаторите не им правеше никакво впечатление.пиците бяха по-важни.очевидно и авторът на тази статия също е оглушал изведнъж.явно сме били на различни концерти.

ако бяхме в нормална държава организаторите щяха да бъдат осъдени заради тази подмяна на залата, защото някой хора като си купуват билет и се интересуват дали ще чуят нещо от концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На баба ти буреносни 12.09.2011 05:27:57 отговори + 0 0
Като изключим мъчителната жега и малката сцена, смятам, че мястото си беше екстра, в голяма зала, според мен, щеше да изглежда празно. Плюс това ми хареса усещането, което се създаде. Все едно отиваш на концерт на някакви гаражни нашенци, а ти цъфват Саамел, Мелекеш и Калесин. И горе на тия "барове" си беше екстра и гледката и звука. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.09.2011 02:55:31 отговори + 0 0
red slayer ГРУПИТЕ ИЗПОЛЗВАХА ДУШОВЕТЕ И ТОАЛЕТНИТЕ НА ЗАЛА ФЕСТИВАЛНА ОТ КЪМ СЛУЖЕБНИЯ ВХОД,*****************!!А НА ВСИЧКИ САМО ЩЕ КАЖА ЧЕ КЛУБА ВЪОБЩЕ НЕ Е МИЗЕРЕН,НАПРОТИВ ТОЧНО ОБРАТНОТО! Я ДА ТЕ ЧУЕМ КВО ПРОТИВ ОРГАНИЗАЦИЯТА ИМАШ?!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2011 22:54:33 отговори + 0 0
Юден Ленд MELECHESH

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


florimel 11.09.2011 20:09:28 отговори + 0 0
Благодаря, DeVille, добавени са към репортажа, надявам се за радост на всички техни нови фенове Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DeVille 11.09.2011 19:41:04 отговори + 0 0
FLUXIOUS се нарича първата група. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funcrow 11.09.2011 18:46:31 отговори + 0 0
Екстра си беше и местенцето и звукът и всичко. Тия 300 човека щяха да изглеждат като много по-малко в Юбилейна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 11.09.2011 18:34:33 отговори + 0 0
стига бе, може ли първата група точно да не се представи и никой да не се сеща за името й?!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Теодор 11.09.2011 17:52:09 отговори + 0 0
И аз се интересувам от името на първата група.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гошко 11.09.2011 17:51:33 отговори + 0 0
Е яко беше. Пък за пушенето никъде не пишеше, че е забранено. Така, че в случея непушачите се съобразяват с пушачите . И пак, беше си яко и готино . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Ставри 11.09.2011 17:45:57 отговори + 0 0
Изключително професионална работа от страна групите, и откровенно оакване от организатора. "Сцената" и "озвучаването" са по-подходящи за някоя пенсионерска вечеринка, но не и за концерт, какъвто ттрябваше да има там ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2011 17:43:09 отговори + 0 0
"След 20:00 ч. шоуто започна с първата от трите подгряващи банди, която се появи изненадващо в последния момент, тъй като не бе обявена в предварителния афиш."

Е коя е тая банда.....?
И коя е мацката на първата снимка?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2011 17:24:25 отговори + 0 0
Дай линк към някой по-богат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fan 11.09.2011 17:12:43 отговори + 0 0
Доста беден репортаж! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


дъртия 11.09.2011 17:06:47 отговори + 0 0
За мен си беше чудесно начало на есенния концертен сезон. Дано и МОЕ са дръпнали чертата извън червения сектор накрая. Залата кефи - къде другаде можеш да видиш точно кво прави с крака барабаниста Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

igy 11.09.2011 17:02:42 отговори + 0 0
@LexIcon: на гърба на феновете е да се сменя залата и да се гърчим в подобна обстановка. Разбирам, че билетните продажби в последния момент имат навика да скачат, но реално погледнато говорим за сравнение между Юбилейна (с капацитет близо 800 души) и подобие на клуб, събиращ не повече от 200-300 (каквито и нямаше). На гърба на феновете е да се спестяват пари от наем на що-годе сносно помещение и да ти скапят всички впечатления и очаквания. У нас и в чужбина съм гледал Samael неведнъж - и навън е ставал такъв преход, но винаги залата, към която се ориентира промоутъра в случай на малък брой продадени билети отговаря макар и на минимални условия за провеждането на концерта, осигурявайки място и СЛУШАЕМ звук. Да не говорим, че нокий навън не отменя мероприятия ден преди шоуто в никому неизвестна локация. Че от феновете зависи колко билета ще се продадат е ясно, но едно е да ги дам тия пари за предварително обявената зала, а съвсем друго да ме карат да съжалявам, че не съм имал шанс да го върна. Разбираемо е, когато отидем в по-голяма зала, ако броя на посетителите надхвърли капацитета на първата, но не и обратното. Пушачите въобще няма да ги коментирам, абсолютно те подкрепям. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.09.2011 16:39:48 отговори + 0 0
А как се казва първата подгряваща банда, не виждам в репортажа да пише? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Diabolus 11.09.2011 16:11:14 отговори + 0 0
Беше велико! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 11.09.2011 16:07:35 отговори + 0 0
На концерта имаше обидно малко хора. Едва ли имаше повече от 200 човека, вътре беше малко задушевно, особено като се стигна до сценичния дим по време на Samael, а озвучаването беше далеч от добро. Първият концерт на който съжалявам че не си носех тапи за уши, каквито никога друг път не са ми трябвали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


LexIcon 11.09.2011 16:01:51 отговори + 0 0
Igy, извинявай, но не виждам кое точно е на гърба на феновете - първо от феновете зависи колко билета ще се продадат. Второ - масово хората си купуват билети в последния момент и кажи как точно някой може да си прави сметката. И трето - като няма вентилация, феновете можеха да не си изпушват дробовете вътре в залата, а навън, както направиха по-възпитаните. МОЕ направиха всичко възможно концертът да го има. Другият вариант беше да ти върнат парите и да си слушаш Samael у вас или в чужбина. Да, звукът не беше на ниво, с това съм съгласна. И все пак предпочитам концертът да го има и да има повече ентусиасти като МОЕ.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

igy 11.09.2011 15:50:25 отговори + 0 0
Мерси за репортажа, но не казвате нищо за глухия звук... поне този път жегата е отразена. "Подходящото" място за концерти и "близо 300 души" е много изсилено казано - нито е близко до добро за провеждане на такива мероприятия, нито пък имаше повече от 200 човека в клуба. Липсата на каквато и да е вентилация също си каза своето. Преместване на концерта и някакви знайни и незнайни подгряващи, лепнати в последния момент - явно Most Of Evil не си бяха направили сметките правилно, но най-зле се получава, когато е на гърба на феновете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".