Арестуваха ROTTING CHRIST в Грузия с обвинения, че са сатанисти/терористи

16 апр 2018, 20:16 ч. 2086 / 4 10
пред./следв.

   Фронтменът на екстремната гръцка банда ROTTING CHRIST  Sakis Tolis съобщи, че при посещението на групата в Грузия музикантите са били задържани от местните власти на летището в Тбилиси на 12 април сутринта.

   След митническа проверка групата е била отведена в специално помещение, където са им отнети паспортите и мобилните телефони, а след това ROTTING CHRIST са преместени в затворническа килия. На въпроса в какво ги обвиняват служителите на реда са отговирили, че това е конфиденциално. 

   По-късно адвокати на музикантите са ги информирали, че заради името на групата те са обвинени в сатанизъм, от което автоматично следвало подозрение в тероризъм. Оказало се, че в списъка с нежелани гости на Грузия присъства само името Tolis. Така другите двама членове на бандата са били освободени и са могли с помощта на местния промоутър, журналисти и гръцкото посолство в Тбилиси да вземат мерки за освобождаването на Sakis и брат му Themis Tolis. Арестът им е продължил по-малко от 12 часа, но условията в помещението са били доста лоши и това е направило цялото преживяване доста неприятно.

   В крайна сметка ROTTING CHRIST дори са изнесли предвидения за вечерта концерт и, по думите им, шоуто е било страхотно. Квартетът е напуснал Грузия благополучно и се е отправил към Армения без повече проблеми.

   Както знаете, тази събота, 21 април, предстои концерт на ROTTING CHRIST в Бургас. Организаторите "Broken Silence" съобщиха, че събитието ще се проведе по план и гореописаният инцидент няма да му се отрази.

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гост 17.04.2018 16:16:26 отговори + 0 15
Смешници. И в ареста са готови да влязат, и да се самоизнасилят вътре, само и само да получат някакво внимание и да ги пишат в новините. За концерта в Бургас колко билета раздадоха под формата на "награди", "томболи", "печалби" и какво ли още не, само да се скрие факта, че няма никакъв интерес, и да се съберат някакви гратисчии, да не е съвсем празно пред сцената :-D :-D :-D Очаквам утре или вдругиден да обявят бонус - двама човека с един билет, или дори "четирима с един билет получават бира" :-D :-D :-D
Е, освен трите дежурни фенки, които точат лиги пред всичко гръцко и брадато
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сериозно? 17.04.2018 17:07:48 + 10 0
Кво каза? Трябва да си готов, за да влезеш в ареста? Сигурно само по желание се влиза там. А пък, ако не си готов - не влизаш. Смешник Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 17.04.2018 20:20:45 + 5 0
Щом банда като Moonsorrow, самите те законодатели в стила си, прави кавър на твоя песен, значи определено има хляб и пръжки у теб.
https://www.youtube.com/watch?v=kdy3Mlljsy8
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 17.04.2018 10:08:24 отговори + 5 4
от друга страна - няма лоша реклама Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефанов 17.04.2018 08:09:29 отговори + 7 4
Рок музиката е такава, каквато сам си я направиш - анти и про-всичко. Пък и да не стане сега така, че християнския рок (christian rock) е срещу религията?
Колкото до автоматичното подозрение, това вече разсмива. А не е ли вид ТЕРОРизъм да арестуваш членове на музикална банда, само защото не харесваш името им? Не ги слушам (а като че трябва), обаче едно голямо евала, че са изпълнили концерта си, въпреки че са били в правото си да теглят една майна на иначе невинните фенове. Професионално държание, пък и сърцато. Предлагам да си сменят името, когато изнасят концерти в прекалено религиозни страни. Roving Christ? Reigning Christ? Rooting for Christ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 17.04.2018 08:31:35 + 1 0
Това със смяната на името го направиха в ЮАР

www.werock.bg/novini/rotting-christ-shte-smenyat-vremenno-imeto-si-za-kontzerti-v-yuar?id=34750
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лаптопаджия 17.04.2018 11:43:56 + 1 0
Интересно. В крайна сметка с какво име са свирили в ЮАР? Знае ли се? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 17.04.2018 12:01:28 + 2 0
X E S Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 16.04.2018 23:35:31 отговори + 15 11
Религиозните примитиви, особено православните, са си шибаняци, затова и рок музиката е антирелигиозна, антиполитическа, антинаци и антирасистка ! Който не го е разбрал, да сменя стила си ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Device 17.04.2018 15:28:28 + 3 7
От коментара ти си личи кой е примитив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".