АРКОНА напълниха "Fans" на 3 август

8 авг 2008, 23:45 ч. 675 / 10 2
пред./следв.
Началото на август е разгара на отпускарския сезон, което е и причина да ви предадем с 5-дневно закъснение репортаж от гостуването на руските "славянски паган блек" метъли АРКОНА в София. По неписано правило по това време на годината концерти в столицата не се правят, макар и понякога да се случват и отделни изключения. Едно такова бе шоуто на VRANI VOLOSA и АРКОНА на 3 август в клуб "Fans", организирано от "Gorgon". И то бе успешно - клубът на бул. "Васил Левски" се оказа тесен да побере всички, малко под 200 желаещи да гледат гостите от Русия и българската съпорт банда, като сред публиката, освен хора от различни наши градове, имаше зрители от Словения и Гърция. АРКОНА пристигнаха в София от Румъния, а отделни групи техни почитатели се събираха пред "Fans" още около 17:30 ч. и в 20:30 в клуба не остана празно място. Всеки, закупил билет, получи подарък от "Corvus Records" - диска на OCTOBER FALLS “Marras".
   VRANI VOLOSA започнаха изпълнението си към 20:00 ч. Бургазлиите представиха шест напълно нови песни, изсвирени за пръв път пред публика, които ще бъдат включени в предстоящия втори албум на бандата. Освен това, феновете чуха и познати композиции от дебюта "Where the Heart Burns" (2005), а накрая VRANI VOLOSA бяха извикани и на бис.
   АРКОНА излязоха на сцената в четиричленен състав - Маша "Scream" – вокали, Сергей "Lazar" – китара, Руслан "Kniaz" – бас и Влад "Artist" – ударни. Певицата бе заметнала цяла кожа на лисица на раменете си, облечена бе в бродирана риза от традиционен руски костюм и черен кожен панталон. За около час и половина "братушките" изсвириха песни като: “От Сердца К Небу”, “Покровы Небесного Старца”, “Славься, Русь”, “Гой, Купала!!!”, “Ой, Печаль-Тоска”, “Во славу великим!” и др., а публиката през цялото време бе с високо вдигнати ръце и пееше заедно с групата. АРКОНА демонстрираха умело съчетаване на тежък китарен звук, примесен на места с флейти, акордеон и други интересни и нетипични за метъла инструменти, като последните звучаха на синбек.
   След края на концерта голяма част от феновете предвидливо се втурнаха по петите на членовете на бандата, за да си запазят ред на опашката за автографи, снимки, здрави ръкостискания, прегръдки. На 4 август АРКОНА продължиха европейското си турне "From Heart to Europe" към Сърбия, а краят му е грандиозен – 14 август, "Brutal Assault Open Air Fest" в Чехия.

   По-долу може да видите и няколко снимки от горещата августовска вечер, а за настоящата публикация благодарим на "Gorgon" и Емил Сапаревски, както и Албена Цолова - Бета.








Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


винету 10.08.2008 15:55:24 отговори + 0 0
ми щоту не ги поканиха на "Бургас и мутерУ" хехе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

metal-core 9.08.2008 11:42:47 отговори + 0 0
Ей го бат Ицо.Ей бургарлии навсякъде май ще подгяват.Врани Волоса,Ревендж проджект Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".