AS ORCHIDS WITHER с лирик-видео към песента "March of the Pigs"

11 юни 2016, 12:34 ч. 980 / 6 19
пред./следв.

   Преди една седмица 8M/S и AS ORCHIDS WITHER пуснаха за свободно слушане съвместния си албум "Endurer". Творбата бе представена без една песен - "March of the Pigs" на втората банда. Сега, по-долу, може да гледате онлайн официалното лирик-видео към парчето.

 

 

още за:

As Orchids Wither


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Misery 13.06.2016 16:31:56 отговори + 0 0
Ма не можем :-/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hater 13.06.2016 11:54:27 отговори + 6 1
И с'а к'во - тия ги хвана срам и махнаха песента, така ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 13.06.2016 12:32:04 + 6 1
Па тя си беше за срам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ето я бе 13.06.2016 23:44:59 + 1 1
линк - https://youtu.be/2WQeF0AFBJs Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 11.06.2016 15:40:02 отговори + 3 3
Баба Яга такива вари на супа, ама им е слаб бульона.
И петела, за да стане все пак някакъв бульон.
Дедо Торбалан ги не ще и за чеп за зеле.
Не носят и на пиене.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 11.06.2016 14:07:41 отговори + 6 4
Мен пък от цялото EP само тая песен не ми хареса. И е главно заради текста и вокалите. Много са се напънали, за да изкарат нещо оригинално, ама не им се е получило. Звучи адски насила, текстът е прекалено дълъг за 5-минутна песен, самото му съдържание също е малко смотано, и като тематика, и като начин, по който е предадено - твърде буквално, на моменти звучи смешно даже. Доста аматьорско, контрастиращо на другите парчета от ЕР-то. Иначе като оставим това настрана, звучи яко, има някакъв Whitechapel вайб . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гринч 11.06.2016 14:16:19 + 3 5
Това не е ЕР а сплит албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 11.06.2016 15:04:24 + 5 5
хубаво, ти намери за какво да се хванеш Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гринч 11.06.2016 15:20:03 + 2 6
Не съм търсил, че да намеря за какво да се "хвана". Виждам, че някой е написал нещо неправилно и го поправям. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джорджо 11.06.2016 16:21:03 + 3 3
Брат, ти хуу критикуваш ама нищо градивно от което може да се извлече поука не каза. Кажи ти какво би направил. Сериозен въпрос. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 11.06.2016 18:07:24 + 5 3
'начи, това, че не можеш да извлечеш (или не искаш) смисъл от казаното, не значи, че не съм вложил такъв. Ще разясня малко защо мисля така, щом си повдигнал въпроса. Само преди да започна, искам да вметна, че ви се кефя като банда, смятам, че сте една от много малкото банди, правещи готина музика в България и имащи перспектива да станат успели (за мащабите на Източна Европа) музиканти. И сплита ми хареса много. С изключение на последната песен, която пуснахте.
Най-вече не ми хареса, както казах, заради текста. Струва ми се, че една песен с продължение точно 5 минути (толкова ги изкарах, без интрото на клипа) трябва да има малко по-кратък текст. Стори ми се малко пренаситено откъм вокали, толкова дълъг текст кара вокалите да изпъкнат над инструменталната част, а в тази музика трябва да има някакъв разумен баланс между двете.
Второ, като едни творци (силно се надявам да се възприемате като такива), мисля, че трябва да се стремите към малко по-издържани в художествено отношение текстове. Това може да прозвучи малко тъпо в контекста на метъл песен, ама ще обясня защо мисля така. ОК е да сте социално ангажирани, ОК е да имате свои мнения по дадени теми, ОК е с текстовете си и с музиката си да изразявате тези мнения, да ги споделяте. Ама твърде буквалния изказ е кофти за нещо такова. Това не е някаква публична реч или лекция, а музика - изкуство, макар и с доста суров звук. Така че според мен е редно когато предаваш едно такова послание, да го правиш по малко по-издържан начин, с метафорите, символиките, както си му е редът за създаване на едно лирическо произведение. Очевидно има опит за нещо такова в тая песен, ама частите "Европа, предаде ни, щот' си твърде толерантна" (не претендирам, че цитирам буквално текста, ама схващате за какво говоря), ми идват в повече, и честно казано още първия път, като го чух това, ми се прииска да спра песента. И не става въпрос за политическите ми виждания, а просто за начинът, по който се изразявате във въпросния текст. И сега за да съм максимално конкретен (просто защото ти го поиска) - по много по-готини начини може да се изрази недоволството с глобалнта политика, с това, че общността, в която живееш не отговаря на очакванията ти, че се вършат глупости и се обрича бъдещето на една огромна маса от хора, умишлено се заличава културата една цяла цивилизация (и т.н. bullshit, с който не съм на 100% съгласен, но това е съвсем различна тема, не искам да коментирам конкретната тематика на песента, пречупена през моята лична призма, с изключение на нещо, което ще напиша в следващия абзац). Просто наблегнете повече на метафорите и символизма, това прави як един текст, лично за мен. Избягвайте твърде буквалните, очевидни, макар и емоционални, изразни средства (макар и да са лесни за възприемане). Точно това ще накара хората да оценят още повече това, което правите, защото очевидно влагате труд в това да се изразите по оригинален начин, а не просто да кажете нещо, за да бъде то казано - има си други трибуни за такива неща.
Хич не ми се понравиха израелските знамена в клипа, имайки предвид тематиката му. Много антисемитско ми идва да пеете за това как някой си управлява света, водейки го към лошо, а на фона да се вее еврейската звезда, загатвайки, че евреите са виновни. Тоя филм сме го гледали преди 70 години, и да припомня - не свърши добре. И тия, които се радват на подобни дискриминационни доктрини, или не са свършили, или няма да свършат добре. Надявам се за в бъдеще да не изпадате в подобни крайности.
И като за финал - пак казвам, не ме изкарвайте трол, хейтър и т.н. Кефя ви се, силен сплит изкарахте, надявам се и искрено ви жеаля да ставате все по-успешни и големи. Вземете предпоследния абзац предвид.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 11.06.2016 19:50:00 + 5 3
Прав е странник, доста незрял и плитък текст, жалко, че изкоментира та да му обърна внимание и аз, че по принцип съм от хората, които не му обръщат внимание. Музиката ви става дори и да и липсва оригиналност, но за съжаление май важни неща като прессъобщения и текстове ви ги пишат хора, които е по-добре да не си отварят устата много защото почва да резонира на кухо. Целия сантимент на текста с нетолерантността, конспиративните теории и антисемитизма за съжаление ще променят очите, с които от тук нататък ще ви гледам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бял кон на принц 11.06.2016 23:50:55 + 3 1
''...но за съжаление май важни неща като прессъобщения и текстове ви ги пишат хора, които е по-добре да не си отварят устата много защото почва да резонира на кухо.''

Пич, напълно сигурен съм, че момчетата сами си пишат текстовете, а това тук едва ли е прес-съобщение от групата. Ти знаеш ли какво е прес-съобщение? Това тук не е. Това е съвсем обикновена новина на принципа свободно съчинение, нашляпана колкото да има нещо.

Относно тематиката на песента - Личи си, че са се опитали да направят нещо и да се изразят някак, но не това е начина. Както пичът писа по-горе, тоя филм сме го гледали.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джорджо 12.06.2016 01:20:54 + 3 2
Разбрах какво искаш да кажеш, оценявам го и ти благодаря че отдели време го напишеш и същевременно ми даде храна за размисъл, сериозен съм. Но си остава твоята гледна точка. Да, вече намерих куража да се визирам като творец, и въпреки че знам че има още много какво да науча, знам че е мое право и задължение да правя нещата по мой вкус и по моя преценка. Направих всичко точно както исках да бъде и съм доволен от резултата от към гледна точка на вокали, ритмика и всичко останало. Това че не ти допада защото не е според твоята формула вече е друг въпрос. Второ, всичко в текста е написано по този начин защото точно така исках да го напиша. Не ме интересува как би трябвало да се пишат текстове, и колко метафори трябва да има и какво може да се каже и какво не. Текста е емоционален, буквален и очевиден защото исках да е такъв. Едно такова писание също има притегателна сила и също може да накара човек да се замисли. Относно евреите и антисемитизма: не съм расист и нито антисемит, просто описвам нещо което не е тайна: Щатите не са ли ръководени от eлит където преобладават евреи? Израел не унищожава ли ден след ден Палестина, налагайки чудовищен апартейд върху безброй невинни? Ислямска държава не е ли продукт финансиран и въоръжаван от Щатите и Европа? Колко агресивна е външната политика на САЩ от 1 до 10 към неудобни, така да кажем, страни? На колко деца, юноши и млади мъже биват промити мозъците за да водят войни за да могат други да пълнят гушите? Ако греша поправи ме и ме научи.
Не смятам да засягам отново темата, просто защото засега се изчерпа тъй като казах това което исках да кажа и исках да е сурово.
Все пак, благодаря ти и за критиките и за добрите думи, заповядай на някой от концертите ни, ще ми е приятно да си поговорим.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 12.06.2016 01:56:44 + 4 4
Кон, никъде не съм казал, че гениалните писачи не са членове на групата. Споменаването на прес съобщение не визира тази новина, в този сайт ако не си забелязат това, което групата си е написала сама им се слага в кавички ако ще да е цялата новина.

Джорджо, ако си мислиш, че въпросите, които задаваш са риторични, със сигурност не знаеш за какво говориш и чул недочул предъвкваш и изплюваш нечия стара дъвка, което те кара да изглеждаш или като човек с ограничен умствен капацитет, или като някакъв тип расист, или като някой, който не мисли много много преди да говори - може би си най-вече третото. Текста ти е плитък, колкото е плитко и рабирането ти на ситуацията, но не мисля, че има много смисъл да бистрим политика тук. За едно си прав, не е нужно един текст да е сложен и метафоричен за да се помни и харесва, даже често по-директните неща се оказват по-комерсиални. Но все пак трябва и някоя друга подправка понякога.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джорджо 12.06.2016 12:10:45 + 3 3
Точно колкото плитко е и всичко което написа защото е предимно подправка без нищо солидно, звучиш като човек който просто се харесва да се слуша как говори, или да се гледа как пише на чието личице грейва ехидна усмивчица когато прави опити да орони нещо създадено от друг. Всичките ти обвинения и предположения са абстракция лишена от информация която да я подкрепи, изглежда начина ти да се аргументираш е да загатнеш аргументи подмятайки един два епитета за "подправка". Както и да е, не ми се води дебат с човек който никога няма да ми се представи на живо и от който не мога да науча нищо полезно, а пък и се изчерпах, айде жив и здрав Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 13.06.2016 02:24:02 + 4 0
Кви аргументации, кви солидности? Аз си казвам мнението за да може бандата да знае, че го има, не за да убеждавам някой, който най-вероятно няма да се съгласи. Ако изпадна в аргументации това, което казвам, просто ще потъне в бозата. Така показвам гледната си точка, а от дургата страна или ще си кажат "тоя е злобен, затова казва, че не съм велик" или ще се замислят защо аджеба някой има това толкова абстрактно мнение за тях. А епитетите, които съм употребил, са форма на сдържаност, имайки предвид колко ме подразни текста след като направих грешкат ада му обърна внимание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Този там 11.06.2016 12:36:57 отговори + 5 5
Момчетата пръснаха с това парче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Онзи там 12.06.2016 16:47:40 + 3 4
Съгласен ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".