Аудио-визуалната "Фрактура" става на 20 години

27 юни 2018, 07:34 ч. 1559 / 9 10
пред./следв.

   1 юли е датата, на която най-старото тв предаване за рок музика в България ще отбележи своята 20-годишнина. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода с едно специално концертно издание на шоуто. Точно в полунощ на 1 срещу 2 юли (неделя) в ефира на телевизия "Diema" ще стартира празничното издание "20 години Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот у нас от 1998 г. до днес. От клубните бутикови събития, през залите, до големите стадионни фестивали. Ще бъдат излъчени избрани откъси от над 150 рок концерта, провели се в България, като част от тях са на METALLICA, BON JOVI, WHITESNAKE, KORN, AC/DC, DIMMU BORGIR, MOTORHEAD, GUNS N' ROSES, MANOWAR, TWISTED SISTER, BEHEMOTH, APOCALYPTICA, SUICIDAL TENDENCIES, AGNOSTIC FRONT и много други.


   "За всичките тези години научих, че когато работиш упорито за нещата, в които вярваш, те наистина могат да се случат. Аз съм конкретен пример, за едно малко момче от малка държава, което гледаше музикалните си идоли на плакати в стаята си, но един ден застана в директен разговор с тях. Времето ме срещна с изключителни личности и днес използвам предаването като инструмент, с който предавам на зрителите полезен житейски опит и различна гледна точка. Дългогодишната добра работа с екипа ми ни заслужи признание от водещи световни мениджърски агенции, и вече сме добре дошли на огромни рок форуми като "Wacken" и "Hellfest". Като се върна назад си давам сметка, че 20 години са един сериозен период и се радвам, че и до днес съумявам да пазя все така жива страстта си към рок музиката. За мен тя не е само музика, а идея и кауза, за която си струва да се боря. Благодаря на хората, които са ми помагали по пътя и на лоялността на зрителите, без които трудa ми с "Фрактура" не би имал този смисъл", коментира повода Васко Катинчаров.

   "Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти. Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия "Diema", всяка неделя и с повторение в петък.


   Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998-а. 12 години то се излъчва в музикалния канал "ММ", но след като той е закрит през 2010-а, се мести в телевизия "Diema". Това е и най-старото специализирано тв рок предаване в ефира. За целият този период от 1040 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 500 големи световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.

   Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия "Diema" в неделя от 24:00 с повторение в петък от 00:30 ч.

   Промо видео "20 години Фрактура" можете да видите по-долу:

 

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Язе 30.06.2018 11:58:40 отговори + 1 4
И аз съм съгласен, едно време го гледах залепен за екрана. В момента не е нещо по-различно от който и да е тематичен YouTube канал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 8.07.2018 19:23:29 + 0 0
Едно време нямаше youtube. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 28.06.2018 09:43:44 отговори + 10 1
Харесвам предаването. Задава интересни въпроси, не са клишета. Браво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 28.06.2018 01:47:10 отговори + 10 1
Честито, Васко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 27.06.2018 23:10:54 отговори + 13 2
Крайно време е Катинчаров да издаде книга с разкази за срещите си с нашите герои! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 27.06.2018 12:54:29 отговори + 10 1
За съжаление откакто се прецака тв ММ, нещата и за Фрактура станаха зле, няма голяма подкрепа. Все пак, хубаво е че продължава толкова много години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


този пък?!? 27.06.2018 13:53:33 + 14 0
Така се промени и същността на българските "коментатори". Вместо на честитим на Васко юбилея ние дуднем, че вече нямал студио.

Честито, Васе, да илядиш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 29.06.2018 15:56:35 + 5 0
Не знам дали има подкрепа, но след като предаването отиде в Диема, се развали. Ако не са интервютата, просто няма за какво да се гледа. С водещ беше интересно и си беше истинско предаване. Сега е като ютуб канал за клипове. Явно е въпрос на пари, че няма студио и оператори и т.н., но факт е, че старото предаване си беше 100 пъти по-яко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 27.06.2018 08:54:20 отговори + 15 15
Харесвам го предаването, остана единственото за екстремна музика макар, че се излъчва по този канал , но за 20 години не е мръднало и сантиметър. Едни и същи реплики до втръсване. Без нова концепция, без студио, гости на живо или в студио, поне някакво разнообразие и промяна във визията и сценария. Да, трябват пари, но има реклами, спонсори...Може да се направи много по-интересно. Една готина метълка да прави репортажи от концерти, малко студио където Васко да кани музиканти, а не 20 години глас зад кадър. Нещо просто да се случва.

Не ме разбирайте погрешно, знам че е много трудно да се занимава с това човек в България, и се радвам, че Васко още не се е отказал, но нека помисли за някаква по-нова визия. Успех!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

този пък?!? 27.06.2018 10:12:39 + 20 2
Голямо есе си изписал, а не знаеш елементарни неща. Или ти е къса паметта. Докато беше в ММ предаването си имаше и студио, и гости на живо, и др. разнообразни неща. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".