Австралийската пост-пънк банда NITE FIELDS гостува в София на 5 февруари

17 яну 2015, 10:37 ч. 519 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Набиращата все по-голяма известност млада австралийска група NITE FIELDS ще пренесе духа на съвременния пост-пънк на 5 февруари от сцената "Mixtape 5" (B-Side).

По покана на Indioteque четворката от Бризбейн ще дебютния си албум Depersonalisation, в който откриваме духа на Joy Division и ранните The Cure. Първият сингъл, You I Never Knew, вече обиколи музикалните сайтове: Stereogum я определя като „идеално първо впечатление“, а за Clash Music това е истински „шугейз рай“ с редуващи се моменти на мрак и спокойствие. Вторият, Prescription, направи премиерата си на сайта на едно от водещите издания за нова алтернативна музика – Fact Magazine.

Преди Nite Fields на сцената ще бъде едно най-свежите нови попълнение на местната сцена - българската инди рок група BEARS AND HUNTERS. Тя е създадена през лятото на миналата година от бившите членове на My Disorder Виктор Иванов (вокали, китара) и Антони Трандев (барабани), а в състава впоследствие влизат Иван С. Вълев (бас) и Петър Трифонов (китара). Първата им официално издадена песен, Comeback Story, може да чуете в Soundcloud профила на Indioteque: https://soundcloud.com/indioteque

Скоро очаквайте и клипа към нея. Видеото ще бъде режисирано от Мартин Илиев (в чиято визитка влизат „Един момент“ и „Лека нощ“ на „Остава“, „Носталгия“ на Петко Славов, късометражния филм „Стерео любов“, проектът “Live на червения диван”).

Bears and Hunters са част от лейбъла Homeovoxmusic, създаден от китариста на „Остава“ Георги Георгиев.

Вход: 10 лв. (на място)
Начало на събитието: 20 ч.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".