Автобиографията на Bruce Dickinson излезе на български език

9 фев 2018, 09:14 ч. 2149 / 8 29
пред./следв.

   По-малко от четири месеца след издаването ѝ в Англия очакваната с огромен интерес първа автобиография на легендарния вокалист на британските хеви метъл класици IRON MAIDEN Bruce Dickinson е вече и на българския книжен пазар.

   Книгата със заглавие "За какво служи този бутон? - Автобиография на Брус Дикинсън" е издадена от "Сиела" и от днес, 9 февруари, вече може да бъде намерена в книжарниците, както и да бъде поръчана онлайн с 20% отстъпка от този адрес. Коричната цена е 25 лв., форматът е 60/90/32, книгата е с твърди корици и има 392 страници.

   Част от анотациата на българското издание гласи:

Смели, честни, интелигентни и много забавни, мемоарите на Брус Дикинсън предлагат на феновете един прозорец към неговия личен живот, към неговото сърце.

В своята книга вокалистът на Iron Maiden говори за трудното си детство и сблъсъците с британската образователна система и насилието в нея, за своите планове да стане военен, за страстта си към фехтовката, авиацията, бирата, ужасите, писането, киното и, разбира се, хеви метъла. Брус Дикинсън разказва за понякога трудните си отношения с бандата, за сблъсъците на огромни егота в света на рока и метъла, за раздялата му с Maiden и завръщането му при тях, за създаването на култови хитове като The Number Of The Beast, а също и за многобройните случаи, в които е рискувал живота си - в авиационни инциденти, заради странни прищевки и дори заради желанието му да изнесе концерт в Сараево по време на бойни действия.

Автобиографията на Брус Дикинсън е много лична, откровена и с едно блестящо и типично британско чувство за хумор потапя читателя в света на хеви метъла.

 



Коментари   (29)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Кунилингър 11.02.2018 17:53:32 отговори + 4 5
Тоя е враг на кунилингуса, следователно ми е враг и на мен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ШАМШАЛА 11.02.2018 07:27:24 отговори + 7 6
Тоя kalata и мон дьо са един и същи човек Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 11.02.2018 10:11:52 + 6 8
Не говори глупости, а по-добре се скрий ! Аз си казвам моето мнение, както го правят всички тук ! Но не троля, други го правят, но ти затова си затваряш очите и за мен говориш - жалък си ! - ех мъка, мъка !
Аз никого не съм обидил с нищо, но за какво ли ти обяснявам - ако беше свестен нямаше да правиш такива коментари !

Като няма какво да кажеш, по-добре не тролвай - ако изобщо имаш някаква друга функция освен троленете.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RaDDo 11.02.2018 00:26:20 отговори + 5 2
Изключително забавна книга!
Препоръчвам я на всеки фен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крис 11.02.2018 13:04:51 + 4 0
Ти българското издание ли чете или оригинала? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 9.02.2018 21:23:08 отговори + 9 7
Брус е невероятен човек. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 9.02.2018 13:45:24 отговори + 11 15
В Замунда на коя дата излиза? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


kalata 9.02.2018 12:52:29 отговори + 13 11
Нямам търпение да я прочета ! Брус е велик Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 9.02.2018 17:25:37 + 11 15
Писах ти минус. Роб е по-велик. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

глупости 9.02.2018 18:25:41 + 11 13
А аз на тебе ти писах минус. Роб е по-велик единствено в мъжеложството. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 9.02.2018 21:03:32 + 9 12
До гражданин - Роб е велик също, да, но Брус го превъзхожда във всичко ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 10.02.2018 15:03:55 + 8 6
kalata, ама как пък знаеш всичко за Брус, че даже във всичко превъзхожда Роб. Откъде си сигурен, отвсякъде ли си разгледал и двамата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

глупости 10.02.2018 20:31:13 + 12 13
Едно бързо сравнение:

1. Гласови данни - Халфорд много пищи, на което не съм фен.
2. Сценично поведение - Брус навърта по 5-6 км. на концерт и прави страхотно шоу. Халфорд стои почти неподвижен и наведен все едно ще го таковат отзад.
3. Музикална кариера - с основните им групи - Мейдън свирят пред повече публика и продават повече албуми. Солово - Дикинсън е много напред пред соловия Халфорд.
4. Единият е истински мъж, има семейство и деца. Другият десетки години прикрит гей след това разкрит гей.

Някои неща от горните са въпрос на вкус - добре.
И сега започва другото. Извън сцената.
Не знам Халфорд да е известен с каквото и да е извън сцената.
Брус е:
· Бизнесмен
· Пилот, включително, по редовни граждански линии
· Писател
· Фехтовач
и др.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 11.02.2018 13:24:35 + 11 8
1.Гласът на Халфорд покрива няколко октави,което за Бруса е просто недостижимо ! Различни планети !

2.Не е нужно да търчиш като изоглавен по сцената,освен ако няма с какво друго да впечатлиш публиката,както е случаят с Брус-Брус(Баден Баден). Освен това явно не си гледал концерти на Джудас 80те и началото на 90те,за да видиш за какво сценично присъствие и енергия на Роб става въпрос.Или очакваш сега на близо 70 да подскача като на 30?!

3.Това,че продават повече и свирят пред повече хора,съвсем не означава,че са по-добри.Ако количественото сравнение е най-важното,то Ди Си са светлинни години пред меденките.Свирят на огромни стадиони и са продали в пъти повече.
Солово Роб размазва дребния със всичките си проекти - Halford,Fight,2wo.Сравнение не може да има. Бруса солово е супер посредствен.

4.Това,че си с различна сексуална ориентация,не те прави по-малко мъж от всеки друг хетеро.Едно време спартанците са били гейове,което е било нормално за елинската култура,но са били милиарди пъти повече мъже от льольовци като тебе.Освен това,тези които непрекъснато изтъкват хомосексуалността в други,са латентни гейове,на които им се иска,но не им стиска. Факт !

Халфорд се е доказал в своята област в продължение на 45 г.и не е нужно да се прави на пилот и фехтовач като Бруса,който явно има комплекс за малоценност заради детския си ръст и компенсира с такива странични занимания,защото има постоянна нужда някой да го хвали колко е велик и значим,и да пишат оди за него,"мултиталанта" хахаха. Истински мъж като Роб няма нужда от клакьори да му галят егото постоянно,защото знае кой е и какво е постигнал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 11.02.2018 14:12:21 + 7 11
Толкова много глупости е написал типът над мен че не е истина !

Брус покрива 6 октави, за Роб не знам колко са, но със сигурност е някъде там - за хората с по-пискливи гласове е по-лесно да достигнат до по-големи октави ! Брус може да пее всичко и му отива да пее всичко. Доста различни гласове - както за Роб ще е трудно да изпее Aces High или Hallowed Be Thy Name така и за Брус ще е трудно да изпее Painkiller или The Sentinel - велики вокалисти

За сценичното присъствие няма спор - Брус има невероятна харизма и енергията на сцената му е неизчерпаема. Той и сега си е съшият на 60г. През 80-те Роб бе по-раздвижен на сцената, но до нивото на Брус няма как да стигне ! А, и Брус си я впечатлява сцената с глас, ти не се тревожи !

Това за продажбите и че Мейдън свирят пред повече хора е ясно, това не ме интересува, но това са фактите !
Соловата кариера на Брус е всепризната навсякъде , не мога да кажа това за Роб ! Двата албума на Брус - Accident of Brith и Chemical Wedding са считани за класики и невероятни албум и са включени в много класации за най-добри албуми за всички времена !
Класически метъл ! Освен това и последният му солов албум е много добър, както и първите 2 които са рок/хард рок и има не лоши парчета, но Брус си е само за хеви метъл ! Само Skunkworks не ми харесва заради стилът му !
А Роб прави траш в соловите му - не е на нивото на соловите на Брус ! А Брус ако не се беше върнал в Мейдън, соловата му кариера щеше да продължи да е успешна и да се развива, особено с Адриан Смит ! Докато за Роб не остана нищо друго освен да се върне при Джудас за да възроди кариерата си !

А ти защо изтъкваш ръста на Брус , да не би ти да избиваш комплекси Всъщност, Брус стана нисък след като си подстрига косата но макар и нисък той е ВЕЛИКАН в музиката !
Фехтовката е хоби, както и пилотирането което е доста сложно, а и той си е велик и го хвалят заради произведенията му. ''глупости'' изреди малка част от нещата с които се занимава Брус, невероятен човек и музикант - ренесансов тип ! И тук няма спор, никой от Джудас не се и няма да може да се занимава с толкова неща колкото Брус - за това нещо му се възхищавам много
Занимава се с токова много странични неща понеже има доста качества и е доста интелигентен !

Роб също се е доказал с музиката си и е на високо ниво вече 50г.
Както забелязваш аз не нападам нито пък обиждам, а ти го правиш с цел тролене и да се почувстваш велик явно - и пак има хора които давам плюсове на такива коментари, голяма мистерия е това !

Този коментар е като на Име без..., жалко ако си се научил от него да говориш така !

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

глупости 11.02.2018 15:17:58 + 5 10
Че то това си е същия трол Име без псевдоним.

Който пак наговори един куп глупости. Брус бил станал бизнесмен и пилот заради комплекси. Това да не ти е тролене по форумите бе смешнико? Я ти стани пилот, за да избиваш комплекси. Или бизнесмен, който върти милиони.
Така се стават тея работи. И всеки, който е решил да избива комплекси може да стане нещо такова. Сигурно и тези, които взимат Нобелови награди са избивачи на комплеккси. И спортистите, които печелят състезания. И т.н
Баси смешния и жалък трол си.......
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 11.02.2018 16:12:08 + 3 5
Аз съм трол. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 12.02.2018 10:34:18 + 5 5
Поредно "гениално откритие" на тролската фабрика в Санкт Петербург - спартанците били гейове. Хахахахаха
Те съветските тролове още живеят през 50-те години на миналия век и боравят с понятия и представи от тогава

Калата - не се чуди на плюсовете на трола. Той сменя непрекъснато айпи адреси и сам си ги цъка.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 12.02.2018 11:49:10 + 5 4
Това за спартанците е вярно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 13.02.2018 02:51:02 + 3 4
Ти сериозно ли? Знаеш ли какво означава гей? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гражданин 9.02.2018 12:39:56 отговори + 6 15
Аз пък не ща да я чета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 9.02.2018 11:51:42 отговори + 8 17
Безплатно има ли я някъде? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 9.02.2018 20:56:30 + 4 3
Безплатно никой не дава А и тази книга е на Брус, който е легенда и няма как да е безплатна или да си я свалиш от замунда както казват по-горе
Все пак я е написал сам, а това само по себе си е достойно за уважение !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hmm 9.02.2018 11:31:01 отговори + 10 2
Чакам днес да я получа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fen 9.02.2018 10:20:26 отговори + 3 12
фн съм, ама 25 лв мн. солено бе! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


..... 9.02.2018 10:54:25 + 13 0
Онлайн е 20 лв. щом 25 ти е солено за 400 страници книга с твърда корица. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Norum 9.02.2018 11:06:56 + 12 0
Каква цена те устройва? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

.......... 9.02.2018 11:49:56 + 7 3
Събирай от закуски, моето дете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Petrucci 9.02.2018 12:22:34 + 9 4
...толкова си фен явно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".