AXEZ и PANIC STATION отпаднаха от състезанието в "Голямото Rock Междучасие"

1 дек 2016, 16:12 ч. 1090 / 3 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Десет младежки групи излязоха на сцената на „Голямото рок междучасие“ снощи, борейки се да останат в музикалното шоу на БНТ1. Но само осем от тях продължиха напред в състезанието. Въпреки доброто си представяне, варненската банда „Axez“ и пловдивската – „Рanic Station“ - отпаднаха само на метри преди финала.

Във втория концерт участниците в риалити формата представиха кавър версия на световно парче в стил класик рок и метъл. Силен старт дадоха момчетата от „Анекдот“ и предизвикаха положителната реакция на публиката на живо в Студио 1 на БНТ и журито. Заедно с музикалния продуцент Димитър Кърнев те избраха да изпълнят „Ace of Spades“ на „Motorhead“, което ги позиционира на трето място във временното класиране. „Вашата енергия беше заразителна и имахте добри идеи за аранжимент“ – каза Светалана Василева–Eliason, а Ерсин Мустафов допълни, че се чувства прероден, докато ги слуша.

С много шум под номер две излезе шуменската група „Ignore the Hate“. Те заложиха на популярната песен на „Megadeth“ – „Simphony of Destruction“ – и не сгрешиха, защото това им осигури четвърта позиция.

Младите музиканти от „The Lefties“ се задържаха на върха и продължават да са лидери в състезанието и след снощния концерт. Те решиха да трогнат строгото жури с кавър на „Sweet Dreams“ на „Eurrythmics“. Ивайло Нойзи Цветков оцени изпълнението като истинско творчество, с което бандата от Шумен успя да надгради песента с удачни смени на темпото.

На крачка след „The Lefties“ остана училищната група от Добрич - „Bloodrush“. Тяхното изпълнение на „Purple Haze“ Васил Върбанов определи като впечатляващо и допълни: „Има нещо специално във вас“.

Почти до умиление журито бе развълнувано от най-малките участници в „Голямото рок междучасие“ – „Rockids“. Те заложиха на непреходния хит „I Love Rock N'Roll“ и доказаха, че за истинските фенове на рока няма възраст.

„Different Highway“ от Хасково избраха да забият „Burn“ и буквално демонстрираха как една метъл банда може да гори на сцената. А тяхното изпълнение провокира дебат между членовете на журито за бъдещето на рок музиката не само в България, но и в световен мащаб. „Напоследък има възраждане на рока като цяло. Обнадеждаващо е колко нови рок групи се появяват.“ – каза басистката на Моби Светлана Василева–Eliason, която е и преподавател в два престижни университета във Великобритания.

Последни във временната класация са „Допамин“, макар че тяхната интерпретация на „Come Together” на „The Beatles“ беше новаторска и интересна.

Напред в състезанието продължи и училищната група „From The Ashes“ от Ямбол, която представи класиката „Smoke on the Water“.

Следващата сряда оцелелите осем банди ще се изправят пред ново предизвикателство. Тогава зрителите ще проследят още по-оспорвана битка между тях, защото третата музикална задача ще бъде unplugged изпълнение на известна песен или рок балада.

Гледайте „Голямото рок междучасие“ всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1 и
на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!

 

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


смех 1.12.2016 23:36:16 отговори + 1 1
Егати смешниците, честно. Вместо да им дават задачи на тея смешници да правят кавъри, да вземат да подкрепят личното творчество на истински качествените банди. Писна ми да гледам трибюти и кавъри, със сигурност не съм и единствен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Голиат 2.12.2016 02:01:27 + 0 0
Това е музикално риалити по национална телевизия, не е просто конкурс за млада банда. В музикалните риалитита по принцип се дават кавъри, за да ги гледа масовата публика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 1.12.2016 17:01:38 отговори + 0 1
Spoiler alert.. няма ли да го качат поне. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бири-Мири 2.12.2016 08:22:04 + 0 0
ето линк http://bnt.bg/predavaniya/golyamoto-rock-mezhduchasie Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".