Българската група МЕRIAN - финалист в сръбската "Гитариада"

13 юли 2015, 15:07 ч. 988 / 4 3
пред./следв.

   Пловдивската група МЕRIAN е избрана от селекционната комисия сред 12-те банди, които ще се състезават на 49-ата "Гитариада" в Сърбия - най-големият рок фест на Балканите (29 юли - 1 август). Надпреварата е за наградата на журито - продуциране на албум и наградата на публиката - продуциране на сингъл. Заявки за участие са подали 234 групи, от които 13 български, а останалите - от Сърбия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина. МЕRIAN са първият български финалист в 49-годишната история на фестивала (досега не е участвала българска група в конкурсната част на феста, но на сцената му са свирили АХАТ, Д2, ПИРОМАНИЯ, РЕНЕГАТ и SEVI). Миналата година през четирите дни на феста са се събрали 250 000 души на всичките пет сцени. Тази година хедлайнери са GUANO APES, THERAPY?, LAIBACH, DUBIOZA KOLEKTIV и още много други известни сръбски групи. Във фестивала ще вземе участие и Влатко Стефановски.

 

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Гюро Ахмедов 13.07.2015 23:41:44 отговори + 2 0
Многа добра певица.Браво на групата и успех. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

filmiran 13.07.2015 16:55:33 отговори + 2 0
И аз това се питам... Желая успех на групата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Робин Худ 13.07.2015 15:12:43 отговори + 7 0
Мацката е яка. Къде се е крила досега? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".