Български рок хитове в симфоничен вариант за 80-годишнината на БНР

23 окт 2014, 14:29 ч. 1036 / 5 6
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

За своя 80-годишен юбилей БНР събира на една сцена най-големите групи в историята на българската музика - от ЩУРЦИТЕ и ФСБ, та до D2, както и всичко между тях. ТАНГРА, СИГНАЛ, ФАКТОР, ДИАНА ЕКСПРЕС, КОНКУРЕНТ и Б.Т.Р. - в една вечер на една сцена - при това със симфоничен оркестър! Ще прозвучат песните, които са белязали някои от най-незбравимите мигове във вашия и нашия живот, песните, които градят историята на българския рок - при това с нова оркестрация! И "щипка" Милена и Ревю - за разкош! Всичко това ще се случи само на 24 ноември в зала 1 на НДК в новия мащабен и атрактивен проект на Музикална къща БНР – "БГ Рок Симфони". Оркестрацията е поверена на двама много интересни и различни като натюрел и търсения музиканти - Георги Андреев и Румен Бояджиев-син. Те са подготвили аранжименти, които събират в едно добре познатите мелодии и рок звучене с грандиозната, но и многопластова звучност на симфоничния оркестър. На пулта пред радиосимфониците ще бъде Григор Паликаров - след успешните си изяви като един от основните диригенти в операта, след немалко записи с радиооркестъра и множеството успешни гастроли с престижи оркестри (в Япония, Тайван и САЩ.

Комбинацията от рок и симфонична музика винаги е била притегателна за публиката, но в България до този момент толкова амбициозно и всеобхватно начинание не е имало. За първи път на една сцена застават такава плеяда музиканти. Всички тези групи на една сцена - това би било голямо събитие само по себе си, дори и без симфоничен оркестър, но така поднесено е наистина неустоимо! Ще чуете песни, с които са израснали цели три поколения - "XX век", "Високо", "Сбогом", "Душа", "Бяла тишина". Щепрозвучат и песни на големи музиканти, които вече са напуснали този свят , като Георги Минчев, Чочо Владовски и Димитър Воев от „Нова генерация“. Техните хитове ще прозвучат не само в нов симфоничен аранжимент, но и с нови гласове.

С концерта „БГ Рок Симфони“ БНР дава една ярка и амбициозна заявка, че се захваща с проекти, които са не само смели и иновативни, но и изпълнени с фантазия и полет. Така че ако сте любопитни как звучи "Не'ам нерви" или "Черната овца" със симфоничен оркестър - запазете си датата 24 ноември. Ако искате да наблюдавате класическите музиканти от радиооркестъра в непривична ситуация - не пропускайте „БГ Рок Симфони“ – концертът на годината. Ако в главата ви вече звучат симфоничните аранжименти на Стинг, за Аеросмит и Бостън Попс или Кис и Мелбърнската филхармония (примерите сред големите музиканти не са малко) – елате за да видите как радиооркестърът и най-добрите български рок групи творят история – на 24 ноември в зала 1 на НДК!

 

   Билетите за концерта са на цени 25, 35 и 50 лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на "Eventim" (поръчай онлайн).

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Бай Танас 3.03.2023 12:01:52 отговори + 0 0
Здравейте, концертът ако е издаден на СД, плоча или касета, от къде може да се закупи? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Танас 19.02.2023 15:50:21 отговори + 1 0
Здравейте, този концерт издаден ли е на СД или плоча?
Поздрави.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 19.02.2023 17:47:36 + 2 2
Издаден е, разбира се! Нищо, че ще се състои след девет месеца Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Свин 27.10.2014 11:21:17 отговори + 0 6
В страната на бесния капитализъм, комунистите винаги ще се въртят по БНР То майтап, майтап, ама.... за 25 години в списъка на богопомазаните се настаниха само младите пиявици Д2. Останалите са си все същите го-прота! "Да ви надувам, аз..." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аааа 23.10.2014 23:55:46 отговори + 1 4
Хахахахах! Някой металисти ще пропуснем явно. Не са мислили от БНР-то за нас... >:/ :; Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

pe6kars 23.10.2014 23:23:00 отговори + 0 0
Чест и почитания! Но тогава е Lombardo... ] m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".