Simon Phillips ще е музикален ко-продуцент на новия албум на Милен Врабевски

20 ное 2018, 11:38 ч. 1051 / 2 1
пред./следв.

   Един от най-известните барабанисти в света - Simon Phillips, е отново главен герой в all-star проекта на д-р Милен Врабевски и "Intelligent Music". Барабанистът и автор на музика съобщи в специално интервю пред Елена Розберг от радио "Z-Rock", че с радост се e отзовал на поканата да участва в записите не само на барабаните, но и като музикален копродуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов.

   Четвъртият студиен албум на "Intelligent Music" ще се казва "Sorcery Inside" и ще излезе на музикалния пазар до края на годината. Той ще включва 12 нови композиции на д-р Врабевски, в които участват световни и български звезди. Освен Phillips, другите ярки имена в албума са: вокалистите Joseph Williams от TOTO, John Payne от ASIA, Carl Sentance от NAZARETH, а от българска страна - Боби Косатката и Веселина Николова - Лина Никол. Клавирист в проекта е Dave Palmer, а Earnie Tibs свири на бас китара. Талантливият музикант Бисер Иванов, за когото Simon Phillips има изключително високо мнение, свири на китара в "Sorcery Inside", а част от бас партиите са поверени на Ивайло Звездомиров.

   Интервюто със Simon Phillips е взето в Утрехт, Холандия, часове след концерта му като гост в суперформацията на легендите в джаза – саксофониста Bill Evans (Miles Davis) и тромпетиста Randy Brecker (BLOOD, SWEAT & TEARS). В него Phillips сподели още, че 2019-а ще е изключително динамична и натоварена за него, но горещо одобрява идеята за няколко български и европейски концертни дати с музикантите, които са записали новия албум на д-р Милен Врабевски и "Intelligent Music": "Би било страхотно да направим такива концерти. Мисля, че ще е вълнуващо да видим на една сцена как български музиканти свирят редом до свои британски и американски колеги. Такова преживяване би могло да отвори още повече съзнанието на един артист. Наистина би било фантастично!" - сподели Simon Phillips пред "Z-Rock".

   Подготовката на мини-турнето ще започнe вероятно още в началото на следващата година, но легендарният барабанист и продуцент все още не може да каже със сигурност кои от певците и инструменталистите биха могли да се включат, заради натоварената им програма. Самият той продължава актуалното си европейско турне, след което ще се върне в дома си в Калифорния, за да подготви следващите прояви по повод 30-тата годишнина на неговия проект PROTOCOL. Phillips ще участва и в продължаващите чествания за 40-ия рожден ден на TOTO, където свири от 1992 до 2014 г.

 



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Китаж 24.11.2018 09:05:55 отговори + 1 2
Някой има кинти да хвърля за да се почувства музикант, нищо повече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".