Басистът на ЕПИЗОД дебютира като режисьор на игрален филм

6 фев 2009, 07:55 ч. 795 / 9 8
пред./следв.
Басистът на ЕПИЗОД Симеон Христов е на път да направи дебют като режисьор в игралното кино с филма "Завръщане". Премиерата на лентата е в столичния Дом на културата "Средец" от 18 ч. на 7 март. След прожекцията ще има концерт на ЕПИЗОД, чиято музика звучи във филма.
   Той ще бъде на екран в столичното кино "Влайкова" от 8 март, а в цялата страна ще бъде представен до края на месеца. Сюжетът разказва историята на актьор, решил да продаде наследената от баща си в Балкана къща. Той обаче е нападнат от местни бандити, прекупващи имоти. Какво би могъл да стори един изнежен интелектуалец срещу въоръжените и нагли рекетьори? На помощ му идват местният свещенник, който му дава медицинска помощ след престрелка на актьора с бандата и неговото раняване. В едър план е и приятелката му от детинство, сега успяла художничка.
   В неравната война с бандата главният герой открива няколко важни за всеки човек неща - силата на своите корени, вярата в Бог и истинската любов, разбира се.
   "Снимките на продукцията започнаха на 15 юни 2008 в Казанлък, завършиха на 30 август в с. Голям извор, Тетевенска община", пояснява Симеон Христов, който освен режисьор, е и сценарист на лентата. Оператор е наскоро дипломиралият се в НАТФИЗ Делян Георгиев. Творчески дебют прави и младата дипломантка от Художествената академия – Ралица Игова, художик на филма. В главната роля е Георги Кадурин. Художничката е Жанет Йовчева, а останалите роли са поверени на колоритни аматьори. Шефът на шайката - Васо Бандита, е пресъздаден от Васил Манасиев, който наистина е действащ и обичан свещеник от Кюстендил.
   Във филма има и силно изразени елементи на мюзикъл: Жанет пее в началото на филма народната песен "Гугутка гука в усои", а Кадурин изпълнява "Заблеяло ми агънце" и "Стар овчар".
   Достойно място е отредено и на рокерите от два големи български мотоклуба - Казанлък и София, които се намесват активно в действието.

   "Завръщане" има продължение, чиято реализация може да започне още през настоящата година", допълва музикантът.

   Последният албум на "Епизод" - "Старият воин", излезе през 2008 г. (ревю).


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Arcturus 7.02.2009 09:43:02 отговори + 0 0
няма такова животно-българско кино Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.02.2009 18:36:47 отговори + 0 0
... вярата в Бог, чеда мои ...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.02.2009 17:04:33 отговори + 0 0
Дано младата дипломантка от Художествената академия – Ралица Игова вземе да им прави и обложките на албумите че са толкова зле че са си направо обида за българския потребител Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.02.2009 16:27:09 отговори + 0 0
очакваме и част 2
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метала 6.02.2009 15:45:17 отговори + 0 0
падам си по българското кино,дано и музиката да ми хареса,защото освен Ь не се сещам да съм фен на нещо друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Доволен 6.02.2009 13:29:58 отговори + 0 0
Ей на това човек няма как да се засити защотопросто е нещо ново и ХУБАВО - ЩЕ СЕ ГЛЕДА !

П.П. ...И СЛУША !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

5imen 6.02.2009 11:00:49 отговори + 0 0
Петимен съм по родната художествена самодейност! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.02.2009 10:37:54 отговори + 0 0
пак ли тия
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".