Басистът TM Stevens с концерт в "Sofia Live Club" на 17 април

24 фев 2014, 09:27 ч. 344 / 9 5
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

BGTSC има удоволствието да обяви официално концерта на TM STEVENS & Shocka Zooloo и специалните им гости TWIN DRAGONS , който ще се състои на 17 април 2014 година в столичния Sofia Live Club.

Умението и вещината на TM Stevens като басист са легендарни в цял свят. Блестяща фигура сред днешните бас китаристи , той има невероятна енергия, смайващо сценично присъствие и с лекота знае как да спечели публиката само за няколко минути.

Неговият див, но мелодичен бас стил е уникален, като силно харизматичната му личност. Никога не изпускащ от поглед собствената си специална смес от музика на корените му, Heavy Metal Funk, гъвкавостта, и тежките безспорните умения на ТМ като продуцент, автор на песни, композитор на филмова музика, певец и инструменталист, са неговите запазени отличителни черти.

Ранните си години прекарва като музикант на свободна практика, пишещ рекламни клипове, както и записващ с други артисти. Ставайки добре познат като стабилен и креативен музикант, ТМ в крайна сметка успява да свири с несравнимия Майлс Дейвис. И до днес феновете говорят с почти религиозно благоговение за изпълнението на ТМ преди години на Джаз Фестивала в Монтрьо с One Truth Band, с Mahavishu John Mc Laughin.

Богатите и тежки вокали, запазена марка за ТМ, се появяват благодарение на настояването на Джеймс Браун, той не само да свири на бас, но и да пее при записите на албума му Gravity. Неподраъжаемият глас на ТМ е основният вокал глас на заден план, освен този на Г-н Браун в разбиващия хит „Living In America“. Това е и началото на много години на сесии и продукции за TM с някои от най-добрите артисти в света.

Неговата екстравагантност, съчетана с нежност и в унисон с голяма доза „фънк“ се обогатява през годините в съвместната работа с отличените и печелили награди звезди като Steve Vai, Whitney Houston, Cindy Lauper, Little Steven, Tina Turner, Little Richard, Stevie Wonder и Billy Joel. Като бивш член на Thе Pretenders, ТМ свири в платинения албум Get Close.

Той също така продуцира и обработва албума Black Night - Tribute to Deep Purple According to New York, в който участват артисти като Yngwie Malmsteen, членовете на Living Color и Bernie Worrell (P-Funk).

С непогрешимия си стил, ТМ е човекът, който допринася за завладяващото груув звучене в мейнстрийм класиката на Джо Кокър „Unchain Мy Heart“. Заедно с Narada Michael Walden написва и първия си хит, влязъл в класацията в Билборд „I Shoulda Loved Ya.“

Той успешно балансира кариерата си на соло изпълнител, докато продължава да работи с колаборации с други артисти, когато програмата му го позволява. Като лидер на група, ТМ обикаля Европа всяка година, като освен това успява да посети и Азия и Китай с музиканти като Cindy Blackman (Lenny Kravitz и Santana), Divinity (Beyonce и Victor Wooten), Delmar Brown (Sting и Jaco Pastorious), John Blackwell (Prince и Justin Timberlake)и Kat Dyson (Prince).

Освен това турира като платен музикант с артисти като Jean Paul Bourelly, The Headhunters, Carl Palmer (of Emerson, Lake, and Palmer), Vanilla Fudge, Pat Travers & Carmine Appice. Скоро TM обедини сили на сцената с Bootsy Collins, колега възпитаник на Джейимс Браун и колегата майстор басист Victor Wooten във „Frankfurt Musikmesse“и шоуто NAMM.
ТМ продължава да се развива като артист, който отказва да лежи на успехите и лаврите от миналото и се фокусира върху това да се движи все напред в бъдещето.

Билетите за концерта се продават в мрежата на EVENTIM в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Пикадили, Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, Техномаркет,Usit Colours, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис, НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg

Пропуските се продават в момента на цена от 27 лева, а при налични в деня на концерта, както и на място в залата, цената им ще е 35 лв.

Предстои оповестяването на още подробности!

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ха 24.02.2014 14:40:10 отговори + 0 0
Интересно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 24.02.2014 12:13:11 отговори + 0 0
Я вижте кой е зад барабаните:
http://www.youtube.com/watch?v=CF0JofzsGns
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 24.02.2014 12:11:48 отговори + 0 0
Хайде на бас, че нито едно от нашите величия няма да посети! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мип-Мип 24.02.2014 10:09:22 отговори + 0 0
Какъв този. Аз го потърсих в нета. Това не е този, а е тази. Това е Упи Голдбърг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Titan 24.02.2014 09:42:26 отговори + 0 0
Този е голям! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".