BELPHEGOR, VREID и EMANCER - София, 6 октомври 2010

7 окт 2010, 00:23 ч. 468 / 10 9
пред./следв.
Ние не се намираме в мрачна и гъста норвежка гора, от която дебнем да изскочи нещо тъмно и зло всяка секунда. Не, ние сме в софийския квартал "Хаджи Димитър" и по-точно в бившия киносалон на читалище "Иван Вазов", превърнат сега в клуб "R.B.F.". Есен е, вали дъжд, тъма се спуска над града… идеалното време за ударна доза блек/дет метъл. За всеобщ късмет на датата 6 октомври се състои и концертът на EMANCER, VREID и BELPHEGOR, част от турнето "Walpurgis Rites Raid Europa 2010", така че няма как - ще си я получим.

   Норвежците EMANCER сложиха началото на концерта 15-ина минути по-рано от обявения начален час 20:00. Те свириха епичен и мелодичен блек метъл с женски и мъжки вокали, но някак си не успяха да грабнат особено публиката, състояща се от около 100 човека. EMANCER свириха малко повече от 30 минути, след което на фона на мрачна музика излезе и втората блек метъл банда от мрачна Норвегия -VREID с парче от последния им албум "Milorg", а именно - "Alarm". VREID бяха облечени в подобие на военни униформи от периода на Втората световна война и забиха здраво, като успяха да пораздвижат публиката. Наред с мощните китари и барабани и рева на харизматичния вокал Sture, на места се прокрадваха и чистите вокали на другия китарист Strom. VREID бяха личния ми фаворит преди концерта, но на живо не успяха да ме грабнат кой знае колко и по мое мнение определено си звучат по-добре на запис.

   След тях и след пауза, в която да преплетем пръсти, да се помолим за милост, която обаче знаем, че няма да получим, дойде и ред на хедлайнърите на събитието - демоните от BELPHEGOR. След мощно китарно соло, към 21:30 ч., сред мрачни и красиво направени пана с демони и викове "Hey, hey, hey" и "We're fucked up" обърнати с гръб към публиката се появиха и австрийците. Още с откриващото си парче "Bleeding Salvation" забиха много тежко и здраво, за да ни покажат кой е Господарят. Последваха "Seyn Todt in Schwartz" и "Belphegor Hells Ambassador", които не останаха равнодушно приети от публиката и предизвикаха групово мятане на коси и мощно пого. Публиката скандираше "Belphegor! Belphegor!" на фона на сатанисткия смях на вокалът Helmuth Lehner, който пък й благодари с думите: "Thank you, Sofia, you guys rock!" и "Oh, Sofia, Goddamn, Sofia". Любов и мир? Мирът е мъртъв. Време е за апокалипсис, за разрушение и за зъл "blackened" дет метъл!
   BELPHEGOR се откроиха с отлична техника и страхотно сценично поведение. Супер брутални, както се и очакваше. На края на концерта даже имаше и кръв, тъй като развихрил се фен си беше разбил някъде главата, но така е… понякога метълът взима жертви. Дано това не сме ние. Концертът приключи някъде час преди полунощ и след него нощта из София сякаш изглеждаше с една идея по-черна…
Сетлист VREID:
01. Alarm
02. Raped by Light
03. Spek Goddamnit
04. Krig
05. Eldast Utan a gro
06. Svart
07. Jarnbyrd
08. Blucher
09. Pitch Black

Сетлист BELPHEGOR:
01. Bleeding Salvation
02. Seyn Todd in Schwartz
03. Belphegor - Hell's ambassador
04. Stigma Diabolicum
05. Walpurgis Rites
06. Veneratio Diaboli - I Am Sin
07. Pest and Terror
08. Lucifer Infectus
09. Blood Outro
10. Justine: Soaked in Blood
11. Bondage Goat Zombie
Бис:
12. Swarm of Rats
Mart Kawaii


На този адрес, може да разгледате над 40 снимки от събитието.

още за:

BelphegorVreidEmancer


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 10.10.2010 21:29:16 отговори + 0 0
Belphegor бяха добрата стара касапница, Vreid-машини, а от Emancer закачих само една-две песни. На Watain другата седмица ще е яко изкъртване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 9.10.2010 00:15:41 отговори + 0 0
Vreid ми харесаха, за тях отидох и останах доволен. Belphegor не са ми по вкуса. Малкото, което чух от Emancer не беше лошо. Песента е "I KRIEG" btw. A Strom e баси дървото на сцената, евала човек можеше някаква емоция да покажеш, а не да гледаш тъпо нещо някъде си. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kanwulf 7.10.2010 14:51:40 отговори + 0 0
Мазало тотално! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

555666 7.10.2010 14:03:20 отговори + 0 0
Тотална красота!!! Разкъртване! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rain 7.10.2010 11:04:45 отговори + 0 0
Мноооого добре беше! Щеше ми се и да бяха изсвирили нещо от last supper! Айде до следващата сряда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MESHUGGAH 7.10.2010 08:32:10 отговори + 0 0
Беше Масово Изтребление! m/ m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil14 7.10.2010 00:57:55 отговори + 0 0
Тотална касапница Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

-- 7.10.2010 00:45:58 отговори + 0 0
АМА МНОГО НЕЧОВЕШКО ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.10.2010 00:28:40 отговори + 0 0
БЕШЕ НЕЧОВЕШКО ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".