Billie Joe Armstrong от GREEN DAY иска да се откаже от американското си гражданство заради забраната за аборти

27 юни 2022, 08:07 ч. 913 / 8 4
пред./следв.

   На концерта на GREEN DAY в Лондон, Обединеното кралство на 24 юни фронтменът на групата Billie Joe Armstrong е казал, че има намерение да се откаже от американското си гражданство заради отмяната на конституционното право на аборт, която постанови Върховният съд в САЩ.

    Върховните магистрати отмениха решение от 1973 г. по делото "Роу срещу Уейд", в което се признаваше, че жените в страната имат право по конституция да прекъсват бременността си. Сега всеки щат може да забрани абортите и около половината са заявили, че ще въведат такова ограничение.

   Редица творци и мн. др. известни американски личности се изказват против решението на Върховния съд и твърдят, че то е назадничаво и антидемократично. Сред тях е и Armstrong, който споделя, че има намерение да се премести да живее в Лондон, а преди това да се откаже от американското си гражданство. "Сериозен съм", допълва той и коментира, че в близките дни феновете ще разберат повече за решението и действията му.

 

billie joe armstrong



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Пеню 28.06.2022 11:26:11 отговори + 5 4
Според християнството, човек има свободна воля. Сега, според християнската църква, човек няма свободната воля да се разпорежда с живота и тялото си. Нека се посмеем заедно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 29.06.2022 23:41:05 + 1 3
Според Библията, човек получава свободната воля ДА ВЯРВА или ДА НЕ ВЯРВА в Бог.А не получава свободната воля да прави каквото си иска!!!! Не бъркай Лом с Лондон! Никъде не е написано, че можеш да убиваш - което всъщност си е аборта!!! - тъкмо обратното. Убийство е смъртен грях. Правилно решение на Щатите. Не може някаква си разпоретина да се тресе като хампава с който и скимне, да забременее и после да вика "Ама не го искам"! Бре! Ти да видиш. А, га яде кифтьетата ни рива а?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Okta 27.06.2022 21:30:45 отговори + 3 5
Ако се откаже от гражданството си, няма да може да абортира на територията на САЩ ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Blaster 27.06.2022 11:51:10 отговори + 13 2
Не му се иска вече да е American Idiot a hahahah Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".