BIOHAZARD нанесоха мощен хардкор удар в лицето на София

12 юли 2009, 22:08 ч. 685 / 6 17
пред./следв.
Ето че дългоочакваното и веднъж пропаднало гостуване на легендарните BIOHAZARD у нас най-после се състоя. И то как!
   В 20:30 ч. на сцената в столичната зала "Универсиада" пред около няколкостотин души вече се вихреше Шута със своите "кървни братя". BROTHERS IN BLOOD забиха мощно с гигантски ентусиазъм няколко парчета от наскоро излезлия им албум "Take Your Life Back". Шута, в типичния си стил, пускаше свежи майтапи между песните. В самото начало той обяви групата като "BROTHERS IN BLOOD от Прага, Чехия", а след втората песен заяви, че това е било всичко от тях за вечерта. Разбира се, последваха още няколко тупалки. За последното изпълнение на сцената беше поканен Янко от гордостта на Поморие - ARTERY.
   Дойде ред на LAST HOPE. Няма да си губя времето да обяснявам кои са те. Публиката се беше увеличила значително и пред сцената стана доста напечено. Групата беше в пълен състав - с Добро в редиците си. Още на четвъртото им парче - "Under The Flag" Чиката влезе в ролята на Мойсей и раздели на две публиката, за да последва челният сблъсък на "Wall of Death". Фронтменът заяви: "Имаме доста нови парчета, но ще се придържаме към старите, щото няма време..." На сцената отново изскача Шута, този път като гост на LAST HOPE за песента "Together". За край на 30-минутния си сет момчетата забиха задължителната "In Your Face".
   В 22:30 дойде часът на истината, или по-скоро "Нощта на Страшния Съд". Загърмяха барабаните от началото на "Urban Discipline" и цялата зала подскачаше заедно с бащиците на хардкора от Бруклин, Ню Йорк - BIOHAZARD. Billy, Evan, Danny и Bobby най-накрая свириха пред българска публика, сбъдвайки мечтите на стотици фенове у нас. Следваха "Shades of Grey", "What Makes Us Tick", "Wrong Side of the Tracks", "Black and White and Red All Over", "Victory" - все любими песни. Evan не пропусна да изрази отвращението си от лейбълите и музикалния бизнес като цяло, като им посвети парчето "Business". BIOHAZARD, съвсем естествено, заложиха на песни от ранните си албуми, тези албуми, записани в класическия състав, който беше пред нас на сцената. Музикантите се раздаваха на макс, личеше им, че страшно се кефят на българските си фенове. Същото не можеше да бъде отнесено към озвучителите, тъй като Billy и Evan почти през цялото време им подсказваха с жестове как да им настроят звука в мониторите, от време на време с доста изнервен тон. За съжаление страхотният концерт леко пострада от ужасния звук, на който станахме свидетели за пореден път у нас. Но да не се спираме подробно на това. Защото положителните емоции бяха в пъти повече. Очакваха ни още много запомнящи се моменти с "Down for Life", "Howard Beach", "Love Denied" и "Tales from the Hard Side". След "How It Is", в чийто оригинален вариант участие взима Sen Dog от Cypress Hill, BIOHAZARD решиха да направят поклон към някои от групите, повлияли им най-силно. Първият кавър беше на гостувалите ни за последно миналата година AGNOSTIC FRONT - "Victim In Pain", последван от класиката на CRO-MAGS - "World Peace", за да дойде моментът за "We're Only Gonna Die (From Our Own Arrogance)" на BAD RELIGION, която феновете на BIOHAZARD чудесно познават от култовия им албум "Urban Discipline" от 1992 г. Evan каза: "По принцип песните на BIOHAZARD са написани от нас самите и са вдъхновени от нещата, с които ни сблъсква живота. Следващата песен обаче не е написана от нас, а от един човек, на който сме много благодарни и искаме да му я посветим. Това е бащата на Bobby, а песента е "Five Blocks to the Subway"! Около 1000 души скачаха с всичка сила и пригласяха на групата. Положението ни най-малко не се промени и при следващата бомба - "Punishment". "99 процента от хората по концертите ни са мъже и причината за това е, че музиката ни е ъндърграунд. Днес виждам доста мацки в публиката, така че искам да ги поканя всички на сцената при нас." Evan качи около 20 момичета на сцената, които скачаха и дивяха под звуците на поредният за вечерта кавър, този път "I Ain't Goin' Out Like That" на Cypress Hill и финалната "Hold My Own". Бис нямаше. Момчетата благодариха от сърце на страхотната публика и многократно обещаха, че след като запишат следващия си албум, задължително ще ни посетят отново. Надяваме се да спазят обещанието си, защото ние пък им обещаваме, че отново ще сме на линия.

   Снимки от изпълненията на двете родни банди може да разгледате тук, а на този адрес и фотоси на BIOHAZARD.

Yanni





Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


malkataа 15.07.2009 19:36:11 отговори + 0 0
обидно малко хора бяха,за кой ли път на бг концерти на суперяки групи идват малко хора?!
тъпо,но иначе концерта къртеше
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DPGC 13.07.2009 17:53:40 отговори + 0 0
p.s. качил съм 3-4 клипа в youtube, пишете biohazard sofia и ще излезат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DPGC 13.07.2009 17:53:08 отговори + 0 0
Гледах ги и в Кълъмбъс, Охайо на живо и спокойно мога да кажа, че снощи се раздаваха и се кефеха много повече, отколкото пред пренаситените американци. Евала на момчетата, евала на публиката! Чакаме ги пак! DFL Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sir_J 13.07.2009 15:38:02 отговори + 0 0
"Мойсей"... неграмотността става повсеместна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Felly 13.07.2009 15:21:06 отговори + 0 0
Най-отпред, на първия ред, звукът беше много добър, незнам назад, но то така или иначе беше празно там. Обидно малко хора, не мога да си го обясня. За сметка на това пък преобладавахме стари кучета, видях приятели от детските ми години в Универсиада.
Незнам колко от вас станаха свидетели на разправията на Боби с охраната, ама много тъп този пич, бееее! Боби, не охраната. Иначе е жесток на сцената, ама какво искаше, да пускат разни изтрещели да се мятат от 3 м., като онази психарка, която 2 пъти се размаза в решетките-хаха. Добре, че по едно време се усети пичът, че няма как да стане стейдж-дайвингът тази вечер. А защо?-да кажат организаторите! Как може на Biohazard точно, сцената и първия ред да са на 3 м разстояние?!?!?!?!
Имал съм честта да гледам групата няколко пъти в подходящи зали, с подходяща или без никаква дистанция между сцена и публика и повярвайте ми-усещането е друго!
Иначе Biohazard бяха машини! Нещо на което не съм бил свидетел досега, та чак се изненадах.
На печелившите-честито!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Biohazard 13.07.2009 13:54:01 отговори + 0 0
За първи път ги чух през заветната 1994 година с онзи велик албум "State ....". От тогава ги следя непрекъснато. Снощи бях там и тотална се размазахме с КУМЕЦА ми. Една мечта по-малко. Но идва и следващата, както каза Evan: "След новия албум ще дойдем пак". Аз ще му отвърна:"Очакваме Ви пак!". Концерта беше размазващ, а Biohazard са велики. Изкефи ме, че останаха накрая и се ръкуваха с нас и дадоха автографи.Голяма група - големи фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2009 13:41:58 отговори + 0 0
големи ,ама много големи и велики .дойдоха и ни размазаха от всякъде .една мечта се сбъдна да ги видя на живо ,и да се ръкувам с тях .единственото което не ми хареса е че залата не беше пълна,което изключително много ме учуди.тези които не дойдоха могат да съжаляват страшно много,защото това са BIOHAZARD не някой друг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 13.07.2009 09:52:15 отговори + 0 0
Дни наред няма да ми слиза тъпата усмивка от лицето, защото видях една от любимите си банди! Страшни машини, супер як сет, една мечта по-малко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До Анонимен 13.07.2009 09:47:24 отговори + 0 0
Кат не ги слушаш кво прайш там бе позьор,или и ти си от стадото,видял много хора не едно място и той там.СМЕШНИК!!!!!!!! DDDDDD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mogul 13.07.2009 09:43:17 отговори + 0 0
Някой знае ли дали Тера Патрик е придружавала мъжа си за концерта им в София? )) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ы 13.07.2009 08:24:19 отговори + 0 0
Аве, подскоци да има! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

did 13.07.2009 02:05:29 отговори + 0 0
Подгряващите групи бяха много добри, Байохазард - за тях нямам думи. Радвам се, че ги чух наживо и съм доволна, че отидох на концерта им. Да има повече такива Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bib 13.07.2009 01:52:26 отговори + 0 0
беше страхотно! за последните 2 песни даже бях на сцената ))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.07.2009 01:15:08 отговори + 0 0
Не ги слушам чак толкова Байохазард, ама наживо хептен ми се видяха като някаква кръчмарска хардкор формация. Феновете се радваха, но на мен ми отиде интереса още с подвикванията към публиката някъде втора песен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Octavarium 12.07.2009 23:04:24 отговори + 0 0
Така като гледам са доста надъхани... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Arcturus 12.07.2009 22:49:02 отговори + 0 0
само да не се изпотрепете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 12.07.2009 22:23:39 отговори + 0 0
zZz zZz zZz... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".