Бившият басист на NIRVANA: "Kurt Cobain никога не би се самоубил"

17 окт 2006, 18:48 ч. 376 / 2 21
пред./следв.
В броя от 30 септеври на британския "New Musical Express" присъства рядко интервю с бившия басист на NIRVANA Krist Novoselic във връзката с 15-годишнината от издаването на албума "Nevermind". Наред с други въпроси около творбата и спомени за Kurt, относно неговата смърт, Novoselic казва:

   Това разбива сърцето ми. Той никога не би направил такова нещо. ..... Той можеше да прави, каквото си поиска. Той беше много добър художник, скулптор, автор на песни, той беше артист bona fide. Това наистина е трагично.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (21)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стратогейус 24.10.2006 14:35:19 отговори + 0 0
Taka e..the (f)art of music, чудно мнение, направо си те представих изискан като оня Гаро от Биг Брадър. Къде слагаш Мейдън и Джудас до Страто....пфф, абе на хеви-пауър металис какво да му обясняваш. Не ми пука за Нирвана, но са в пъти по-истински отколото Стратовяоувъсдхдус някога ще бъдат.Със здраве и само хепи-метъл форева! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 23.10.2006 21:49:48 отговори + 0 0
за the art of music:
за мен музиката на Stratovarius е скучна, натруфена, излишно помпозна, а и без никакво послание. Ако изброените от теб групи са истинското лице на "Метълът", бих предпочел да не съм под един знаменател с тях. Нищо лично, просто мисля, че ако за някои хора техниката не беше най-важното в музиката можеше да чуят и по-"примитивни" от към композиция и изпълнение неща, които също си заслужават.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IN UTERO 21.10.2006 12:57:59 отговори + 0 0
Ей хора въпроса е в това че на всички им беше втръснало от виртуози като STEVE VAI с пъстри гащи които чупят смешни стойки и прочие. 3-те акорда на гаражната тогава група NIRVANA измете всичко за 1 нощ. Ей това вече е революция. Кой говори за китарни Паганини-та. Що съдите NIRVANA или SEX PISTOLS по скороста или хармонията на техните сола. Хората правят история. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the art of music 20.10.2006 15:37:47 отговори + 0 0
Обяснявам ти:
Музиката на Stratovarius е 5 пъти по изискана, интелигентна и блестящо изсвирена от тази на Brujeria, а да не говорим за текст, художественост, концептуалност, и.т.н.. - там нещата се делят на групи които няма смисъл да свирят и на академична класика - Maiden, Priest, Helloween, Nocturnal Rites. Метълът не е само за бачкатори и алкохолици все пак!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Насо 20.10.2006 14:33:12 отговори + 0 0
"За съжаление не е възможно всички метъл фенове да бъдат достатъчно интелигентни и да харесват академичен метъл,който граничи с изкуството."
...ок, аз съм тъп, ти си духовно извисеният и музикално просветеният, няма проблеми... Ако може да ми обясниш какво общо има интелигентността на човек с музиката която харесва, моля. И кой е по-интелигентен - фена на Stratovarius или фена на Brujeria, примерно, скъпи Dyonisus fan.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


хахаха 20.10.2006 07:59:42 отговори + 0 0
Хахаха - не се излагай бе - Дионисиуси и Статогъзиус. Посредствени банди са това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 19.10.2006 22:35:13 отговори + 1 0
Vinnie, явно не зацепваш, че като казват на Кобейн велик музикант, то е че повлиял върху развитието на рока, а не че е някакъв виртуоз.
Нирвана и сиатълците грам не ме кефят, но трябва да им са отдаде уважение за постигнатото.
То и аз съм фен на Матеос, Петручи и т.н., но Кърта си е Кърт и си има неговите фенове.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dyonisus fan 19.10.2006 20:53:16 отговори + 0 0
Е, във всеки случай са по-велики от теб. Те хората знаят, май ти трябва да се научиш да разбираш от музика, защото по мнението ти личи че си доста зле в това отношение.
Но,какво да се прави. За съжаление не е възможно всички метъл фенове да бъдат достатъчно интелигентни и да харесват академичен метъл,който граничи с изкуството.
И все пак:
Stay Heavy!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Eagle 19.10.2006 07:58:27 отговори + 0 0
Аууу, точно Stratovarius и Dyonisus са най-великите музиканти. Разбрахте ли хора?!?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vinnie Moore shredde 19.10.2006 02:39:40 отговори + 0 0
acetysal-чо,
Какъв велик музикант е Кърт Кобейн. Той дори не е музикант. Иван Лечев и Цветан Недялков са сигурно 5 пъти по добри музиканти от Кърт.Това че грънджа бе на върха в щатите не го прави велика и стойностна музика Ами той Кърт(Rest in Peace)ПРОСТО СИ ДРЪНКАШЕ ЧОВЕКА, подрусваше и нямаше никакви претенции да бъде голям музикант и китарист. Аз уча музика и свиря на китара от 15 г. и знам за какво става въпрос,повярвай ми.
В интерес на истината велики музиканти са Chuck Shuldiner(Rest in Peace),Dan Swano,Dave Mustaine,Jon Oliva,Michael Romeo,Vinnie Moore, Stratovarius, Dream Theater,Dyonisus няма смисъл да изброявам повече. Гръжджа беше мода, trend, култура, eскейпизъм, но не и музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


аз 18.10.2006 23:09:09 отговори + 0 0
Кърт Кобейн -Дед?Невърмайнд...хург хург Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

IN UTERO 18.10.2006 20:30:30 отговори + 0 0
фен съм на класик рока, но е истина че той беше погребан от NIRVANA. Всъщност NIRVANA са последната група променила рока на 180 градуса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

охо 18.10.2006 10:10:51 отговори + 0 0
Който и да се ожени за Куртни Лафф ще си тегли куршума рано или късно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марин Магарето 18.10.2006 09:55:57 отговори + 0 0
И аз туй викам - Курта фана 2 акорда по нов начин и продъни целия помпозен метален свят в дън земя. За което му свалям шапка. Това е достойна смърт, а не като сега - да го плюнчат разни некадурни металяги. Метъла умря в 91, сега е смешка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acetysal 18.10.2006 02:06:13 отговори + 1 0
абе хора! Нормални ли сте? Кърт Кобейн е нещто като легенда и има защо. Той направи много за рок музиката , а това дали е убил метъла е съвсем друг въпрос. То в началото на 90 истински метъл почти нямаше, като изключим старите титани. Имаше и гениални албуми, но като цяло самия метъл се беше изродил. А Нирвана направиха точно това което трябва - да накарат много хора да се замислят за безмисленото си съществуване и успяха. Така че те са велики. И мамка му защо най великите музиканти трябва да умират рано? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Варна 17.10.2006 23:09:41 отговори + 0 0
Нирвана? Какво е това?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

nevermind 17.10.2006 22:50:12 отговори + 0 0
Кърт и метъл, леле мале ))))))) Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Не понесе тежестта на рок звезда, в каквато се превърна, това е всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марин Магарето 17.10.2006 21:36:48 отговори + 0 0
Курта уби метъла, а пък него го уби Къртни лав с курварските си изпълнения. Така е то Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.10.2006 19:41:28 отговори + 0 0
даааа...момент на присветление...мааалко късничко май)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

МИЛОРД- Атанас 17.10.2006 19:41:05 отговори + 1 0
Ами аз си спомням още приживе,когато в едно не безизвестно списание Кърт даде интервю по повод това дали изневерява на жена си и той каза,че със сърцето си никога,но с черния дроп да,така че надали не е умрял от нещо друго освен да се самоубие,защото изхода от наркотиците освен лечението в комуна е точно това.Слаб душевно човек винаги би избрал раздялата на живота си с пушката.От тогава Къртни Лав жена му откача и започва да пее с мъжки глас и да се гримира небрежно.За жалост никой вече не се интересува от Кърт камоли как е умрял.Само басиста си остана печен и загрижен за това.Докато Дейв Гро,който има зъби сякъш взети на заем от някой кон си пое с Фул Файтърс и много бързо забрави за истинските талантливи хора,които остават в почит. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


holy_diver 17.10.2006 18:54:24 отговори + 0 0
така е!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".