Бившият китарист на OVERKILL Bobby Gustafson критикува групата заради предстоящото DVD

17 мар 2018, 20:39 ч. 1947 / 4 3
пред./следв.

   Бившият китарист на OVERKILL Bobby Gustafson, който участва в бандата между 1982 и 1990 и г. и в записите на първите ѝ четири албума - "Feel the Fire" (1985), "Taking Over" (1987), "Under the Influence" (1988) и "The Years of Decay" (1989) - отправи остри критики към групата заради предстоящото DVD "Live in Overhausen". То е записано през 2016-а в Германия и отбелязва годишнините от издаването на "Feel The Fire" и "Horrorscope", като на концерта OVERKILL изпълняват целите две творби.

   Gustafson напада вокалиста Bobby "Blitz" Ellsworth и басиста D.D. Verni и иронично задава въпроса дали те празнуват това, че никой от другите трима музиканти, участвали в събитието, няма да получи заплащане от продажбите на диска. Китаристът за пореден път твърди и че той не получава полагащите му се проценти за композирането и записите на песните, в които има участие. Съответно няма да му бъдат платени отчисления и от DVD-то. Той призовава феновете да не купуват "този боклук", поради това че няма да получи нищо.

   През 1990-а Gustafson е изгонен от групата заради конфликт между него и Verni. По-думите на първия, той така и не е уволнен официално, а след раздялата, близо 30 години, не е получил нито цент от полагащите му се отчисления за авторски и изпълнителски права.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hellraze 18.03.2018 07:52:33 отговори + 13 1
Боби "Блиц" Елсуърт още преди му каза да си търси парите от фирмата-издател на албумите на Overkill. И доколкото знам с тази фирма имат проблеми и самата група. Наскоро Overkill преиздадоха бокс с албумите си, но само от 1995 насам, защото въпросната фирма (Атлантик) така и не им дава правата върху първите албуми на групата (до 1994та година), а и самата тя не прави нищо с тях, не ги преиздава и въобще е доста тегава в отношенията си с групата. Така, че Боби Густафсон да си хване свестни адвокати и да си търси парите от тази фирма. Overkill, разбира се не са единствената група подписала загробващ първи договор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elemenation 17.03.2018 23:22:27 отговори + 1 7
DD е доказано ******!FU jerk.... Гонка до дупка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Оки 17.03.2018 22:30:48 отговори + 1 5
Ок Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".