Бившият китарист на SABATON Rikard Sunden е осъден за посегателство над малко момиче и детска порнография

9 апр 2021, 09:29 ч. 1362 / 7 9
пред./следв.

   Бившият китарист на SABATON и CIVIL WAR Rikard Sunden, който сега е променил името си на Johan Andersson, е получил ефективна присъда за сексуално посегателство над 8-годишно момиче и притежание на детска порнография.

   Музикантът е насилил съученичка на дъщеря си през февруари 2020 г., когато тя е преспивала в дома им. Sunden е влязъл в стаята на гостенката и я е докосквал под дрехите. Малкото момиче се е преструвало, че спи, а когато се е размърдало Rikard е напуснал стаята му. Детето не е можело да спи повече и е потърсило спасение при майката на приятелката си, но без да ѝ казва какво се е случило.

   Инцидентът е станал ясен по-късно, а при проверката на два компютъра на музиканта в тях са открити материали с детска порнография. Той е признал, че ги е гледал, но не и да ги притежава. Присъдата му е девет месеца затвор, плюс глоба от 53 400 шведски крони (малко над 10 000 лева). При оповестяване на всичко това жена му се е развела с него и получила попечителство на трите им деца. Sunden е сменил името си, за да ги предпази от евентуални нежелани последици.

   Rikard участва в SABATON до 2012 г. и се срещна с българската публика при първите няколко гостувания на бандата у нас.

 

Rikard Sunden

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мури 9.04.2021 17:19:25 отговори + 5 3
Затвора не лекува педофилите!Най-добото лечение е кастрация! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 9.04.2021 17:40:36 + 12 0
Кастрацията не може да е лечение за каквато и да е извратеност. Може да е обезвреждане и то не винаги и/или частично. Тези проблеми са в мозъка, а не в топките. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 10.04.2021 10:25:49 + 6 1
Стронцият е прав, няма гаранция, че кастрацията ще спре един педофил. Много е сложен проблемът, не знам дали има ефективно решение. Мисля, че това, което реално може да се направи, е всички педофили да са публично известни, хората да знаят лицата им и какво правят. Това може да помогне в предотвратяването на бъдещи престъпления. Също присъсдите за вече извършени престъпления трябва да са необичайно строги, стигащи до пълно изолиране от обществото завинаги. Що се отнася до това дали затворът може да превъзпита такива хора или някаква терапия може да им помогне - скептично съм настроен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.04.2021 16:04:30 + 14 10
>> всички педофили да са публично известни, хората да знаят лицата им и какво правят. Това може да помогне в предотвратяването на бъдещи престъпления.
---
Няма да помогне, дори напротив - ще ги накара да се крият по-добре, което може само да навреди. Хайде замисли се за нещо - единствената причина да научим новината тук е, че Рикард Сунден е събудил детето, което е опипал. Колко ли пъти му се е разминавало, докато е бил по-внимателен?

(Пригответе се да ви стане гадно от това, което ще напиша сега.)
Като невръстно тийнейджърче и аз съм раздавал интернет правосъдие. И аз съм писал, че педофили трябва да бъдат кастрирани и убивани. Подозирам, че всеки е получавал мощна ерекция от това да ръси праведен гняв по подобни теми. Обаче нито тогава беше, нито сега е толкова просто. Еле па в България, дето законната възраст да дадеш съгласие за полов контакт е четиринайсет години, нали... (Това е съвсем сериозно, бтв. И в Германия е така.) А и не че нещо, обаче както споменах по-рано, публична тайна е, че половин България тегли тийн порно. (И не, оправданието, че актрисите са пълнолетни, не върви, доколкото ги гледат точно защото изглеждат като деца.) На японците не им и дреме. Ако човек се позаинтересува от аниме, рано или късно ще стигне до някои мрачни ъгълчета, на моменти с оправданието, че това може да изглежда и да се държи като петгодишно момиченце, обаче всъщност е дракон на тринайсет хиляди години, така че е пълнолетно и няма проблем да го набъркаме в откровено порнографска ситуация. В Европа, дето уж детското порно е забранено, нямаше проблем филм като "Cuties" (не гледайте трейлъра, за да не се намразите, сериозно) да бъде заснет и пуснат за свободно разпространение. Мисля, че и в момента го има на Нетфликс - демек, който иска, може съвсем законно да си разкопчае панталона, да си бръкне в гащите и да си пусне филм, в който единайсетгодишни деца танцуват еротични танци. Ами...
Да не говорим пък за световното полудяване, когато някоя млада актриса започне да се доближава до пълнолетие. Статия за това, ако някого го интересува:
https://medium.com/@yomiadegoke/counting-down-to-female-celebrities-turning-legal-is-more-than-crass-its-dangerous-94f8abbf4674
На Ема Уотсън откровението няма да го цитирам, понеже е напълно ужасно.
Реалността е крива и извратена.

Честно казано, отдавна, още отпреди обвиненията на Карл Логан, мисля, че най-адекватното решение би било на хора с такива влечения да им се даде възможност за терапия, преди да са наранили някого. Вместо това им се затварят всякакви пътища към лечение и предотвратяване на проблема навреме, а после се чудим защо и как...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 10.04.2021 17:33:51 + 1 0
Ама вие наистина ли не се сещате какво ще стане, ако лицата на всички такива са публично известни и хората знаят какво правят? Ще ги линчуват масово и това ще породи пък редица други проблеми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 9.04.2021 11:10:16 отговори + 14 3
Изверг! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Металист 9.04.2021 09:44:17 отговори + 10 23
Четох я тази новина в западен сайт и явно ви е мързяло да я допреведете цялата, затова аз съвсем безплатно ще ви помогна, не е нужно даже да ми благодарите.

Изпуснали сте един важен и дори забавен момент. Как така пичът ще твърди, че е гледал порно, ама не е негово? Ами до компютъра имали достъп другите членове на бандата, предишния собственик (комп-а явно е купен на старо), един сервизен техник и т.н. Мда, Рикард или както там му се произнася името е гледал да натопи колкото се може повече други хора, само и само да отърве кожата

Иначе е ясно от къде има детското порно - пратил му го е онзи от Мано(до)вар.

И на края браво на шведския съд. 9 месеца е нормална присъда да си вземе поука. Много по-сериозната обществена присъда остава за цял живот, дали някога ще посмее да си покаже отново носа пред хората? Едва ли, не случайно си е сменил името. Само идиотите от САЩ дават по 20 години затвор за голи снимки на разгонени тинейджърки снимани от самите тях. За какво? Да не би да са намалели престъпленията на сексуална основа при такива драконовски наказания?! Съвсем не, САЩ са с най-много посегателства и е пълно с изроди, дори един стана президент. За Дони говоря, Биден има за какво да го критикувам, ама друг път.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 9.04.2021 18:04:49 + 14 0
Не да натопи други, а да оневини себе си. Както мулетата на летищата каго ги хванат с наркотици казват "Не е мой, не знам как е попаднал в мен", така и педофилите като им намерят детско порно на компютъра. То и като кажеш "не знам как е попаднал" в повечето случаи няма как да обвиниш друг, защото тогава ще излезе че знаеш как е попаднал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 10.04.2021 01:12:08 + 13 10
Ввсъщност има прекалено много начини нежелано порно да се появи на нечий компютър - заради което и в началото не исках да бързам да съдя Карл Логан, когато гръмна новината за обвиненията срещу него. Без да давам повече подробности, налагало ми се е да се разправям с поражения, нанесени от порно вирус, а и едно време, като бях начинаещ филмов пират, няколко пъти ми се е случвало да си мисля, че съм свалил някой хитов филм, а да се окаже някаква гнусотия. С това на ума - преди двайсетина години, като навлизаха торент-тракерите в България, неведнъж ми беше препоръчано, за да направя добър коефициент, да свалям и сийдвам порно с "teen" в заглавието, `щото вървяло много и съм щял да натрупам ъплоуд. Същото беше потвърдено и във форумите на тракерите него време. Просто да споделя, пък който иска, да си вади изводите. (Само за протокола - по онова време дори да исках, не бих теглил "филми за възрастни" на домашния компютър, който делях с брат в началото на тийнейджърските му години и осемгодишна сестра, та за коефициента в арената като пълен кретен си плащах с есемесче всеки месец.)

Сега, този Рикард или Йонас, или какъвто е там, е препипал дете на едноцифрена възраст, което е, разбира се, бая гадно и не знам дали девет месеца не са прекалено малка присъда за това. Иначе съм горе-долу съгласен с Металист, всъщност. Безумно огромните присъди в Щатите не помагат за нищо. Дори пречат, доколкото поуката от тях не е "Не прави така", а "Ползвай VPN, за да не те хванат". Не можеш да потърсиш терапия, ако усетиш проблем, за да се спреш, преди да направиш някаква сериозна гадост, понеже терапевтът е длъжен по закон да те изпее на полицията и за пет снимки може да отидеш за десетилетия в затвора. Съответно затъваш и става още по-зле - както става и с наркоманите, прочее.
Като цяло - евала на Швеция, че новината престъпленията на Рикард Сунден излезе след произнасянето на присъдата. Това трябва да е стандартът навсякъде.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".