BLACK SABBATH спечелиха "Грами" за хард рок и метъл

27 яну 2014, 09:46 ч. 1082 / 10 13
пред./следв.
Легендарните BLACK SABBATH спечелиха приза в категория "Най-добро хард рок/метъл изпълнение" за песента "God Is Dead?" на 56-ата церемония по връчването на наградите "Грами". Останалите номинирани бяха ANTHRAX с "T.N.T.", DREAM THEATER с "The Enemy Inside", KILLSWITCH ENGAGE с "In Due Time" и VOLBEAT feat. King Diamond с песента "Room 24". "God Is Dead?" е от албума на завръщането на класическите SABBATH "13" - първи с Ozzy Osbourne от повече от 35 години. В други "Грами"-категории бяха отличени LED ZEPPELIN за Celebration Day" (Награда за най-добър рок албум) и Paul McCartney. Последният получи статуетки в общо пет категории - Награда за цялостно творчество на THE BEATLES, Най-добра рок песен - "Cut Me Some Slack" (заедно с живите членове на NIRVANA), Най-добър съраунд-саунд албум ("Live Kisses") и най-добър музикален филм ("Wings Over America"). "Най-добро рок изпълнение" е "Radioactive" на IMAGINE DRAGONS.
black sabbath 2013

още за:

Black SabbathGrammy


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


до фен 1.02.2014 01:03:25 отговори + 0 0
аз пък не съм съгласен че няма нови хубави и стойностни банди. Arch Enemy не са ли хубава съвременна банда? A Primal Fear? Или вие слушате само стадионен рок банди и стари величия. Ако е така би трябвало да се ъпдейтнете малко и да смените стила. Повтаряли старите схеми в музиката - ами топлата вода е само една. И зависи как ги повтарят. А за комерса - по голям такъв от Сабат,Зепелин,Джудас,Ди Си,Кис, здраве му кажи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

До "аман от разбирачи 29.01.2014 20:33:41 отговори + 0 0
А ако погледнеш от другата страна - колко наистина велики групи и изпълнители не са получили нито едно Грами?
Само едно име и спирам,пък ти си помисли - Queen...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 28.01.2014 21:18:18 отговори + 0 0
Led Zeppelin and Black Sabbath трябва да са в журито, а не до старлетки, които ще залезнат още преди да са изгрели и никой няма да помни техните бози една седмица след като са получили грамофонче. За Лед е твърде обидно чак сега да получават признание за песните в този концертен албум. Още повече , че на същите награди песента,,Kashmir,, е само номинирана като самостоятелна песен, а тя е включена в албума и песните са от 1970-та година.,, Whole Lotta Love,, има Grammy 2007 год, ,, Starway To Heaven,,-2003 год. Тези награди все повече се превръщат в шоу и модно дефиле, отколкото като реална оценка на музика. Има го и другият вариант- някакъв дъвчещ дъвка и с червен анцуг е дошъл на тази церемония редом до скъпите и бляскави тоалети на дамите... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie 28.01.2014 11:01:44 отговори + 0 0
Рапърът Jay-Z има 19 /деветнадесет/ Грамита от 60 /шестдесет/ номинации.

Той очевидно е Богът на музиката.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

fan 28.01.2014 00:12:59 отговори + 0 0
Тъжната истина е,че новите групи смучат яко...Със смъртта на групите от 70те и 80те ще си отидат и последните суперзвезди на рока и метъла,а други за съжаление не се виждат,защото са бедни откъм идеи и комерсиализирани от самото си създаване.Само повтарят с вариации стари работи и нищо смислено не създават.Направо боклуци да си го кажем в прав текст.Пред тях последните мохикани като Сабат,Зепелин,Джудас,Ди Си,Кис,Моторхед и други са направо като богове!И такива ще си останат завинаги,защото с тях ще умре цяла епоха,която никога няма да се повтори.Метъла също е обречен,неизбежно е!Все пак не ангажирам никой с моето мнение... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


СС 27.01.2014 23:36:26 отговори + 0 0
Сабат, Цепелин и Бийтълс?! Коя година сме все пак? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 27.01.2014 22:55:50 отговори + 0 0
@ аман от разбирачи - 2014-01-27 18:33:47
Защо пък точно твоето наивно иронизиране трябва да бъде възприето за правилната партийна линия?
Грами-тата от години са пълна пародия и на никой меломан не му пука за тях. Сабат, с техния постен албумец, сбъднаха мечтите на феновете си, но за мен това е телешки възторг - просто едни песньовки бяха направени да приберат един пари от хорицата.
Цепелинът и Бийтълс? А бе, ей, аре стига вече. Да не съм се събудил 40 - 50 години назад във времето?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

! 27.01.2014 20:53:34 отговори + 0 0
И все пак някак си е много нагласено и необективно това с Блак Сабат и Цепелин. 2014 сме все пак. Тези трябва да взимат за цялостно творчество.
А иначе педи-рокът е яко на мода - Имеджин Драгънс и разни други...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аман от разбирачи 27.01.2014 18:33:47 отговори + 0 0
точно, мани ги тея мишоци изброени във 2-рия коментар. "m" и "Stewie" от коментарите на българския сайт werock.bg са капацитет ... пък и кой ги е чувал клетите нещастници Black Sabbath, или Led Zeppelin. Ганьо винаги ще си мисли че е критерий, а нещата ще продължават да се случват, докато той си цикли на едно място изразявайки компетентното си мнение, дните ще си минават в заблуда и така докато не останат Ганьовци, което едва ли ще стане точно в България където всеки, освен че разбира от всичко, е по-добър от останалите и ... уви - пак във всичко! Браво, Ганьо, ти си критерий, а всичките ти успехи (професионални, или лични) го потвърждават, честито, сигурен съм че ако не всички - поне някой от изброените ти завиждат и искат някой ден да са като теб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

м 27.01.2014 18:05:34 отговори + 0 0
Celebration Day e взел best rock album.. live албум с 40 годишни песни записани през 2007?... ко
И Macklemore е взел една камара.. вярно тия награди вече нищо не значат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


аман от разбирачи 27.01.2014 17:58:59 отговори + 0 0
ох, прощавай, пропуснал съм Beatles, от които ако не по-добър, то със сигурност си поне по-популярен, Stewie ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аман от разбирачи 27.01.2014 17:48:55 отговори + 0 0
ти значи си адски добър след като нямаш нито една. Категорично си по-добър от black Sabbath, Metallica, Ozzy, Frank Zappa, Pink Floyd, RATM, Motorhead, Van Halen, SRV, Jeff Beck, Sting, Tina Turner, Pearl Jam, Eagles, Dire Straits, U2, Aerosmith, Tracy Chapman, Santana, Bruce Springesteen, Michael Jackson, Bob Dylan, Lenny Kravitz, Eric Clapton и т.н., всички които са печелили грами... да ти се чуди човек защо не си станал милионер до сега, хаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie 27.01.2014 10:43:05 отговори + 0 0
Грами е антинаграда. Не е много за хвалба, че са ти я дали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".