BLIND CHANNEL, HELLION STONE и DEADSCAPE - съпорт на BULLET FOR MY VALENTINE в София

2 юни 2023, 10:47 ч. 763 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Fest Team представя:

BLIND CHANNEL, HELLION STONE и DEADSCAPE излизат преди BULLET FOR MY VALENTINE на 28 юни в София

Концертът е част от софийската поредица от ивенти на Fest Team Sofia Solid

BULLET FOR MY VALENTINE, една от най-любимите актуални метълкор банди от Острова, се завръща в България за концерт на 28 юни в Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Fest Team. Събитието е част от софийската поредица от ивенти на Fest Team - Sofia Solid.

Вече са ясни и всички групи, които ще станат част от хедлайн шоуто на метъл машините от Уелс. Това са финландците BLIND CHANNEL и българските банди HELLION STONE и DEADSCAPE.

BLIND CHANNEL идват от Финландия и сами окачествяват музиката си като „агресивен поп“. Стилът им всъщност е оригинален микс от ню метъл, пост-хардкор и алтернативен рок, а комбинацията с атрактивната им визия, ги поставя на шесто място в конкурса Евровизия през 2021. Пак там, BLIND CHANNEL правят мини бунт, като боядисват средните си пръсти в червено, тъй като от конкурса им забраняват да покажат такива на публиката от сцената като част от представянето си, заради „семейния характер на конкурса“. BLIND CHANNEL се сформират през 2013 г. в град Оулу, далеч в северната част на Финландия. От местна нишова банда от двама, в момента групата в състав: вокалистите Niko и Joel Hokka, барабанистът Tommi Lalli, китаристът Joonas Porko и басистът Olli Matela и диджеят и перкусионист Aleksi Kaunisve, имат четири албума, милиони стриймове онлайн, част са от големите фестивали на Европа редом с Pantera, Slipknot и други и са избраната от BULLET FOR MY VALENTINE банда за концерта им в България.

Алтернативната груув метъл петорка от София HELLION STONE е бандата, която стои еднакво стабилно и със самочувствие както на ъндърграунд клубните сцени у нас и в чужбина, така и на големите такива. HELLION STONE свири многозвучен кросоувър алтернативен рок груув метъл и вече има два дългосвирещи албума с изцяло авторска музика – едноименният HELLION STONE и SCAPEGOAT. Въпреки че са сравнително новосформирана банда (2017), HELLION STONE събират в себе си най-доброто от музиката на изминалия век, светкавично правят впечатление на метъл публиката и индустрията у нас и са имали честта да откриват за легенди като Godsmack и Geoff Tate's Operation: Mindcrime. Бандата има лоялна фен база, която с нетърпение чака лайв изявите и третия албум на HELLION STONE, по който момчетата вече работят.
HELLION STONE са Иван Попов-Иво – вокали, Стефан Стефанов – китара, Иван Стоянов – китара, Атанас Пангев – бас и Maнуел Малешков – барабани.

Честта да открият концертния 28 юни в Aрена София (Столичен колодрум) ще имат DEADSCAPE от София. Мелодичната дет метъл група от шест души е активна част от местната сцена, споделя я с редица колеги от българските метъл банди, но черпи вдъхновение от скандинавската. Въпреки че първоначално е основана през 2015 от китариста Иван Братоев и басиста/чистия вокал Александър Трифонов, истинското пътешествие на групата започва през 2019, след като към състава се присъединяват барабанистът Иван Колев, ритъм китаристката Ани Димитрова, Мирела Кънева със суровия си вокал, а по-късно и клавиристът Едгар Монреал. През 2020 DEADSCAPE продуцира самостоятелно демо EP с четири песни, а по-късно, през 2022, излиза и дебютният им албум „Of The Deepest Shade“, който е миксиран и мастериран от продуцента Dan Swanö.

Събитието на 28 юни е тук. Билетите за концерта на Bullet For My Valentine, Blind Channel, Hellion Stone и Deadscape в София са в мрежата на ticketstation.bg.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

 

 

bfmv poster



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CoreyT 5.06.2023 11:28:02 отговори + 1 0
Зависи от гледната точка...А на следващият ден, как ще е ракията?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 2.06.2023 20:09:22 отговори + 7 6
Слаба ракия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".