BLIND GUARDIAN и публика пяха в един глас за трети път

30 апр 2011, 22:19 ч. 681 / 10 64
пред./следв.
Колко са групите, които са приветствани в София с бурни скандирания на името им и с разтърсващ залата тропот на крака още с финалните ноти на първото им парче? Колко са групите, на чийто концерт можеш да срещнеш старите другари и в тълпата да видиш сияещите лица, с които преди 10-15 години в някоя студентска квартира си въртял до унес албумите на тази група и си разгръщал опърпаните страници на Толкиновия „Властелин”? Колко са групите с толкова верни и дългогодишни фенове?

   Едва ли за някого е изненада, че третото гостуване на немските „бардове” BLIND GUARDIAN в България, в столичната зала „Христо Ботев” на 30 април, премина отново с бляскав успех. Hansi Kursch и компания подариха на почитателите си букет от неостаряващите си класики, разходиха се из цялото си творчество, така че да не остане неудовлетворен слушател, направиха най-дългото си шоу на българска земя и напълниха душите на почти 2000-те екзалтирани фена.

   Но преди на сцената да се възцарят „бардовете”, една родна група имаше честта да открие концерта минути преди 20:00 ч. и да подготви събиращите се хора за хедлайнерите. THE A.X.E. PROJECT, създадена преди почти 15 години от братята Георги (вокал, бас) и Росен (китара) представи „новия стар” албум “Stories from a Lost Realm, Part One” и още с първата песен, “Celts”, стана ясно, че трудно би могло да се намери по-подходяща подгряваща банда за епичен концерт като този на BLIND GUARDIAN. Петимата музиканти на сцената, допълнени от нежното присъствие на дамите Петя (вокали) и София (флейта) дадоха максимума от себе си, въпреки че качеството на озвучаването никак не им помагаше. На баладата “Mountain Queen” (за която вокалистът Георги се пошегува, че е написана през 1967 г.) ръцете на публиката бяха вдигнати, а краят на 45-минутния сет на THE A.X.E. PROJECT бе увенчан с чудесно вокално партньорство на Георги и Петя в “Pain”, на която вече предните редици видимо се забавляваха и дивееха. Музикантите не криеха, че самите те са големи почитатели на BLIND GUARDIAN и музиката им е сериозно повлияна от тяхното творчество, затова някои от тях се смесиха с тълпата по време на шоуто на любимата си група, а след концерта вече бяха във фоайето на залата, където се срещаха с новите си фенове.

   Точно в 21:15 светлините угаснаха, публиката се разшумя нетърпеливо и развълнувано и ето – мигове по-късно на сцената вече бяха самите „бардове” - Hansi Kursch, Andre Olbrich, Marcus Siepen, Frederik Ehmke, Oliver Holzwarth и Michael Schuren. Откриха със “Sacred Worlds” от миналогодишния си албум, “At the Edge of Time”, а в края на песента Hansi изрева на български: „Добър вечер!” Възторжените викове, които му отвърнаха, бяха подплатени от енергично тропане с крака. “Сега ще ви изсвирим втората и последна за тази вечер песен,” каза шеговито фронтменът, но тази реплика бе последвана от недоволни възгласи. Все пак шоуто едва беше започнало и следващото парче – “Welcome to Dying” – не закъсня. Експлозията от енергия и стотиците гърла, които се включваха на припевите, наистина създаваха усещането, че не може да е много по-шумно. Но можеше.

   Трудно е да се изтъкне кулминационен момент в представянето на немските пауър метъл гиганти тази вечер. В сетлиста, изтъкан от златни мелодии от култови албуми като “Tales from the Twilight World” (1990), “Somewhere Far Beyond” (1992) и “Nightfall in Middle-Earth” (1998), нямаше слабо място. Еднакво гласовити бяха феновете и по време на “Nightfall”, и “Time Stands Still (At the Iron Hill)”, и полуакустичната перла “Lord of the Rings”. След последната Hansi поздрави публиката с „Прекрасно изпълнение, приятели!” и продължи: „Очевидно няма скоро да се наситите, така че няма да ви прекъсваме”. Следващите химни бяха “Tanelorn (Into the Void)” и “Traveller in Time”. Самият Hansi определи изпълнението на “Valhalla” като „един от върховите моменти на шоуто” и явно хората в залата не бяха на много по-различно мнение, защото отново щяха да предизвикат земетресение с тропота на краката си и скандиранията “Guardian! Guardian!”

    „София, никак не ме улеснявате,” оплака се вокалистът. „Трябва да ви кажа тъжна новина, наближава краят на концерта.” Но нима ще пуснем толкова лесно любима група да си отиде от сцената? Присъстващите в залата дружно измолиха едно извънредно изпълнение и така величествената “Majesty” бе вмъкната преди края на предварително подготвения сетлист. Като се има предвид, че не е включвана често в сетлистовете на групата и със сигурност не беше изпълнявана на живо в България досега, присъствалите на този концерт бяха истински щастливци да я чуят и го показаха с реакцията си. „София винаги ще бъде сред най-добрите публики в света,” категоричен бе Hansi.

   За финал BLIND GUARDIAN бяха подготвили „дълъг, трагичен, но щастлив завършек” – 15-минутната епика “And Then There Was Silence”, посветена на Троянската война. В 22:40 прожекторите угаснаха и музикантите се оттеглиха от сцената. Но можеше ли след това да остане само тишина?

   Не минаха и две минути и зовът на развълнуваната тълпа повика обратно „бардовете” за един бис, който беше истинска мечта. Новото парче “Wheel of Time” избухна в цялата си пъстрота и величественост с ориенталските си мотиви, но нищо не можеше да се сравни с това, което последва – сякаш отново беше 17 май 2007 г. и бяхме изправени на крака в зала „Фестивална” при онази първа среща с BLIND GUARDIAN. „Имам усещането, че всички вие знаете какво следва,” каза Hansi. „Ще изпеете ли “The Bard’s Song” с нас?” Отговорът беше всеки глас, който се включи и безпогрешно изпя всяка дума от легендарната песен.

   Явно BLIND GUARDIAN бяха склонни да удовлетворят желанията на феновете си, защото последвалата “Bright Eyes” също не беше предвидена в сетлиста за София, но в отговор на провиквания от предните редици вокалистът възкликна: „Bright Eyes? Е, разбира се, ще ви я изсвирим!” Завършекът бе още едно обичано и неостаряващо парче, предразполагащо към пеене с цяло гърло – “Mirror Mirror”, след което фронтменът отново заяви уверено: „Bulgaria rules!”

   След точно два часа на сцената, в които всяка минута бе заредена с енергия и взаимна любов, BLIND GUARDIAN се сбогуваха с България. Третото им гостуване на наша земя остави ярка следа в сърцата на феновете, присъствали на поредната среща с идолите си.

   Защото “the bard’s songs will remain”.

   По-долу публикуваме пълни сетлистове на THE A.X.E. PROJECT и BLIND GUARDIAN от концерта им в зала „Христо Ботев” на 30 април 2011 г., организиран от "Most of Evil Music", а тук можете да разгледате фотогалерия с над 60 снимки от събитието.

Сетлист на THE A.X.E. PROJECT:
01. Celts
02. Dark Tale
03. Wasted
04. Mountain Queen
05. Ancient Earth Suite
06. Frozen Eyes
07. Pain
Сетлист на BLIND GUARDIAN:
01. Sacred Worlds
02. Welcome to Dying
03. Nightfall
04. Fly
05. Time Stands Still (At the Iron Hill)
06. Lord of the Rings
07. Tanelorn (Into the Void)
08. Traveller in Time
09. Valhalla
10. Majesty
11. And Then There Was Silence
Бис:
12. Wheel of Time
13. The Bard's Song (In the Forest)
14. Bright Eyes
15. Mirror Mirror
Florimel






Коментари   (64)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


странник 8.05.2011 15:29:36 отговори + 0 0
@speedfire недей с лошо. Не всички имат средства. все пак 10 дена преди концерта имаше концерт на bodom и ensiferum, лятото предстоят още концерти. Пари от къде? Много се кефя на гардиън, но просто нямаше как да дойда. И много хора са като мен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.05.2011 22:06:44 отговори + 0 0
не е трудно да се подобри акустиката, не е и много скъпо, трябва да сме солидарни и да изискваме максимално качество, а не да се караме помежду си, всички обичаме метъла, но някои имат по-големи изисквания за да са напълно щастливи, трябва да се обединим, а не да спорим - с подходящ окачен таван, подходяща завеса на отсрещната стена, сцената да е срещу едната седяща публика - хората подобряват акустиката - не е скъпо, ще обединят усилията си и ще им излезе без пари, но няма да го направят докато не се обединим. не съм мрънкало, искам да съм щастлив след концерта повече отколкото преди него !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

speedfire 4.05.2011 00:51:23 отговори + 0 0
Добър сет и раздаване на Гардиън, но звукът не беше добър за жалост...А и бехме не повече от 1700 човека, а очаквах поне 2 и петстотин, явно феновете са повече на думи, отколкото на дела... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Spineless 3.05.2011 00:44:57 отговори + 0 0
Абе спрете да сравнявате с моя клип, аз бях точно до монитора той направо отнесе мизерния микрофон на камерата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 3.05.2011 00:34:02 отговори + 0 0
Великолепен концерт, отвратна зала (не разбраха ли че Ботев ПРОСТО НЕ СТАВА - кънти като за световно), добра организация на бирата (шест поста) ... Но най-важното е с това което започнах концерта просто се получи. Радвам се че бях там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Колев 2.05.2011 13:31:18 отговори + 0 0
П.С. Ама как го написах, та и аз не се разбирам кво съм написал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колев 2.05.2011 13:30:30 отговори + 0 0
Ето ви звук нещо за сравнение. Не мога да разбера какво не ви харесва, щом дори от тази "сапунерка" си е супер звука

http://www.youtube.com/watch?v=l72Dr-xtxi4&feature=related
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Plamer 2.05.2011 13:17:12 отговори + 0 0
Ебаси якия концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 10:12:23 отговори + 0 0
след като има недоволни и от ОСВЕТЛЕНИЕТО!!!!???? за какво говорим изобщо......... Това беше толкова яко шоу, прекрасна сцена, супер яко лайт шоу, звук - абсолютно на ниво (не знам какви представи сте си "изградили", явно много е работено, с години, за да ви се насадят тъпите български комплекси ха ха) Концертът беше супер, технически и всякак.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.05.2011 09:45:07 отговори + 0 0
Мноого як концерт. Размазахме се цялата компания. В сравнение с предния във Фестивална публиката беше много по-гласовита, което също допринася. Гардиан - велики. Винаги Номер 1 за мен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Depositus Cordis 2.05.2011 09:32:54 отговори + 0 0
Звука не беше толкова лош поне при мен, много по-добър от Фестивална 2007.

За клипа по-надолу - звука се разваля и от самата камера! Особено на Bard's Song ето моя клип за сравнение - http://www.youtube.com/watch?v=Kg_urR88ASM

НЕ може да очаквате, че всяка сапунерка с моно звук ще докара изключително качество на звука, особено когато е силен(затова и не съм снимал видео на други песни)! Още по-малко да правите анализ на свука по това...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Стамат 2.05.2011 06:28:36 отговори + 0 0
Мноо убав си беше концерта, а на спициалистите по акустика ще им кажа : "Лигльовци! Кат не ви аресва стойте си в къщи да си слушате перфектен звук ..." Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

@AquariumRandomVideo 2.05.2011 02:09:26 отговори + 0 0
Благодаря на потребителя AquariumRandomVideo в Ютюб за това, че е качил доста качествени клипове от концерта. m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пижо 1.05.2011 23:39:14 отговори + 0 0
Ето го и изказването на десетилетието!!! (виж долу)
Абе Ванка, смени наркотиците бе пич, тези са ти мнооого силни XAXAXAXAXAXAaaa

----------------------------------------------------
ВАНКАТА - 2011-05-01 16:04:46
...Нека организаторите на концерти да разберат, че трябва да вложат пари в направата на една зала за концерти която да отговаря достатъчно добре на акустичните изисквания за един концерт...



Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ради 1.05.2011 23:19:53 отговори + 0 0
Аре стига сте дъвчили едно и също бе келеши!Звука си го правят саунд инженерите на групата,а организаторите доставят необходимата техника според изискванията.Така,че те нямат вина,както и за това че няма други свободни зали за тази дата.Кога ще го разберете това най-накрая!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


do: borknagar 1.05.2011 22:44:40 отговори + 0 0
Не аз просто го казах, понеже явно не можеш да прецениш какво е добър звук. Аз не съм ходил на концерти в чужбина също, но съм си изградил представа за добър звук. Явно за да станат и при тебе нещата трябва малко повече работа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 1.05.2011 21:21:39 отговори + 0 0
С удоволствие бих отишъл, но нямам тази възможност
Но просто нямам нищо против искрената фенщина и радостта, че виждаш любимците ти, а това че едва ли не определения фен е най-големият трябва да се бута и като види, че някой не се кефи да му прави забележка, но пък всеки е различен, така че...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

do: borknagar 1.05.2011 20:49:20 отговори + 0 0
@ borknagar Пич съветвам те някой ден да отидеш на концерт някъде в чужбина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тцЪ 1.05.2011 20:09:19 отговори + 0 0
Велик концерт!!! Имаше само един недостатък - СВЪРШИИИИ ;( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 1.05.2011 19:32:23 отговори + 0 0
Звукът си беше доволно добър, не знам какво сте слушали вие. Иначе много добър концерт, но един тип трю фенове, вече много дразнещо взеха да се държат...
Абе хубав концерт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Maedhros 1.05.2011 19:12:46 отговори + 0 0
@Kalandor
Забравяш друже, Majesty я слушахме преди 8 години на BGOA
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колев 1.05.2011 18:06:50 отговори + 0 0
Тъй де. Великата ми мисъл беше, че не мой да е сравнение Наистина, Юбилейна например я бива доста повече по отношение на звук, обаче пък е три пъти по-малка за сметка на това. Какво да се прави Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Scardust 1.05.2011 16:58:36 отговори + 0 0
ОТВРАТИТЕЛЕН ЗВУК!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Spineless 1.05.2011 16:57:21 отговори + 0 0
От фотоапарат е клипа, 640х480. С телефон на това осветление качеството щеше да е доста зле, но това настрана.
Фотоапарата процесира звука по свой си начин и не е може да се направи кой знае какво сравнение, но да в тая зала няма акустика съгласен съм с коментаторите под мен
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Колев 1.05.2011 16:43:40 отговори + 0 0
Не знам дали някой изобщо може да разбере нещо от телефонен клип, особено що се отнася до качеството на звука по време на концерт. Както и да е. От малкото концерти, на които съм бил, с ръка на сърцето мога да кажа, че този беше най-добрия. Да, и аз нямаше да се разсърдя на A Voice In The Dark, но и без нея пак съм доволен. Стана страхотно шоу, и то основно благодарение на публиката. С нетърпение чакам да гласът ми да се върне Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2011 16:31:26 отговори + 0 0
Промотърите да чуят клипа, който вече е пуснат в youtube - по-долу е даден и линк и да се убедят, че нищо не се чува!!! На Bard's Song се чува, защото е камерна, тиха музика, но чуйте Bright Eyes ще видите за какво става въпрос - този дето пише от името на "хората" май е от "стадото". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 16:29:35 отговори + 0 0
Ако бяха изсвирили и A voice in the dark щеше да е перфектно, но това да ми е проблемът... А осветлението дали не се пре*ба по едно време, в началото някъде? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 16:18:15 отговори + 0 0
Някои са доволни от акустиката на други концерти, може би зависи от музиката, при по-семпъл метъл може и да става, но за музиката на BG си трябва добра концертна зала, ама на никой не му пука, нали сме купили билетите, какво да се стараят толкова... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хората 1.05.2011 16:15:52 отговори + 0 0
Не даваме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВАНКАТА 1.05.2011 16:04:46 отговори + 0 0
Хора, дайте да се организираме и като видим , че някой иска да прави концерт в тази метална консервна кутия наречена зала Хр.Ботев да не купим нито един билет. Нека организаторите на концерти да разберат, че трябва да вложат пари в направата на една зала за концерти която да отговаря достатъчно добре на акустичните изисквания за един концерт. Ние не сме животни , за да ни натъпчат в някакъв обор и да си вземат паричките. дори в тази СПОРТНА зала може да се направи така ,че музиката да се чува ,а не да сме подложени на един рев и малко светлини. Има достатъчно умни хора в нашата страна ,които знаят как и могат да поправят грешките на печалбарите организатори. Ние трябва да изискаме от промотърите да ни изпълнят желанието да чуем и видим качествена музика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Spineless 1.05.2011 15:49:51 отговори + 0 0
http://www.youtube.com/watch?v=GIAhc38zxhk

Заповядайте, Bard's Song и Bright Eyes. Писахме на един мизерен лист Bright Eyes и крещяхме колкото можехме общо взето, получи се!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 15:34:19 отговори + 0 0
Невероятен концерт! BLIND GUARDIAN са просто изумителни, завинаги ще бъдат любимата ми група.
Имах възможност след концерта да се запозная, говоря и снимам с китаристите им Andre и Marcus и барабаниста им Frederik - това беше сбъдната мечта - още не мога да повярвам, че е истина!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 13:54:40 отговори + 0 0
Каквото и да кажа за тоя концерт, просто ще е безкрайно малко.... нямам думи.... Дано скоро ги видим пак!!! m/ m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 1.05.2011 13:49:20 отговори + 0 0
Абе незнам кефят ли се или не. Факт е че направиха изпълнение, което остави публиката повече от доволна. Това според мен е всичко, което има значение. Озвучаването няма да се коментира, но създалата се атмосфера е неповторима. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 13:16:50 отговори + 0 0
Перфектен концерт, но и аз включвам за залата, разбра се, че единственият начин да се извади добър звук в тая зала е като сцената е обърната към една от трибуните - най-бързата справка е Сабатон. Иначе Блайнд си бяха перфектни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2011 12:56:50 отговори + 0 0
абе аз на друг концерт ли съм бил?? звука си беше напълно приличен. бахти мрънкалата скапани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tormentor 1.05.2011 12:37:51 отговори + 0 0
Срашен концерт нямам глас

За звука : Човека зад пулта не спираше да бута нагоре надолу някакви копчета сложи си тапи за уши няколко пъти, излиза извън заграждението още толкова .... стараеше се човека.

за плейлиста : бяха предвидвидили 14 песни, Маджести беше бонус за предпоследно парче беше предивидено Хобитите, но публиката ги накара да изпеят Очите. таман си помислих че ни огря още един бонус, но след започването на Огледалата ....

Абе искам още !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стоил 1.05.2011 12:18:10 отговори + 0 0
Бях и на двата концерта на Crematory и звука си беше перфектен, а освен това съм бил и на още 10-12 концерта в Христо Ботев и всеки път е различно положението със звука - явно си зависи от озвучителите. На концерта на Blind Guardian във Фестивална звука също беше перфектен - очаквах и тук да постигнат добър звук, но не би. Жалко, защото песните от последните им няколко албума са с по-сложни и вокални, и инструментални композиции и определено им трябва по-добър звук. Иначе и публиката, и групата се представиха на много високо ниво за пореден път. Като цяло съм много доволен с изключение на малките забележки към озвучаването. Вече започвам да се настройвам за Rotting Crist и Dark Tranquillity Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 11:53:29 отговори + 0 0
концерта беше много як относно това че звука не бил добре ... тези които преди време бяха на Evergrey и Crematory знаят че звука за тази зала беше идеален Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 11:34:57 отговори + 0 0
към Most of Evil Music и другите - загубихте ме като публика, вече ще си слушам музика в къщи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2011 11:30:31 отговори + 0 0
Много жалко за датчанина, ако е дошъл специално за концерта. Хубаво го надъхахте, обаче с излизането на Guardian, охраната го изкара през оградите. Няма такава ирония
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 11:27:34 отговори + 0 0
относно сетлиста - навсякъде е с 13 парчета и 4 биса, в това отношение не бяхме прецакани, прецакаха ни с акустиката в залата
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 11:21:18 отговори + 0 0
отвратителен звук, все едно бях в тенекиена кофа пълна с метални стърготини и това яко раздрусано... Кога ще разберат, че тази зала не става за концерти, може би знаят, но наемът е евтин и хич не им пука за публиката, отвратително! Но и техните озвучители не можаха да се справят с това предизвикателство, там сме били на концерти с по-качествено озвучаване, жалко. При този страхотен сетлист можехме да се изкефим страшно, но пак ни лишиха от това щастие! Вече нямам желание да ходя на концерти, и не само аз, ще си загубят публиката, може би само на открито, ние нямаме зала за метъл концерти, дано направят някой по-голям клуб с добра акустика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.S.V. 1.05.2011 11:16:01 отговори + 0 0
Признавам си хахах,с датчанина и оше 10 човека се бяхме почнали в борисовата от рано,човечеца се изкефи на атмосферата и си прекара страхотно според мен
А за Гардиън..нямам думи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 11:07:49 отговори + 0 0
Интересно след като толкова се кефят на БГ публиката, защо според ревюто предвидения сет е бил 13 парчета, а този който публикувахте преди няколко дни е 17...
Гледах ги есента в Германия (където пак свириха Маджести) и това, което ми направи впечатление е, че иначе умрялата немска публика на други концерти, въобще не беше умряла на Гардиън. По принцип тяхната фенска маса е до голяма степен от ултраси навсякъде по света, така че точно те едва ли са кой знае колко впечатлени от нашата публика.
Съжалявам, че изтървах Lord of the Rings, която досега не съм чувал на живо, но първият концерт в София си беше долу-горе ужасен, та не ми се рискуваше пак, слек като скоро ги бях гледал. При тях няма много гаранция какъв ще е сетлиста, малко като Боб Дилън са в това отношение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2011 10:55:07 отговори + 0 0
Не чувам и не мога да говоря .
Absolutely OUTSTANDING!!! m/m/m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аутист 1.05.2011 10:51:21 отговори + 0 0
Сбъдната детска мечта - разбирате какво искам да кажа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jovkata 1.05.2011 10:47:51 отговори + 0 0
И моите уши са в г*за днес. Брутално беше. Браво на нас, освен т'ва - София става любима дестинация за любими групи така Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1 1.05.2011 10:33:52 отговори + 0 0
RunningWild ги слагат в задния си джоб!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 10:17:53 отговори + 0 0
дааааааааа m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Mago De Oz 1.05.2011 10:15:44 отговори + 0 0
Каландоре, нямам глас бре.... Majesty !!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 1.05.2011 02:40:40 отговори + 0 0
Звука беше доволно зле (още ми кънтят ушите), но Guardian извадиха страхотен сет. Направо се откачих от пеене, скачане и куфеене. MAJESTY !!! .. Това ми беше единадасети концерт на Blind Guardian и за пръв път я чу на живо. Страхотна публика, отвратителна зала за концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

моето име 1.05.2011 01:54:05 отговори + 0 0
според мен звука не беше лош.. за тази зала си беше дори чудесен
иначе да.. ВЕЛИК КОНЦЕРТ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Skinless 1.05.2011 01:47:57 отговори + 0 0
.... отвратителен звук ,велик концерт, велики Гардиан!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 01:27:59 отговори + 0 0
НЕВЕРОЯТНИ !!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Man in the Box 1.05.2011 01:17:20 отговори + 0 0
Датчанина беше номер едно! Страшен концерт, публиката беше по-мощна и от Helloween! Respect for the bards! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 1.05.2011 01:15:54 отговори + 0 0
Лелеееееееее!!!!!!!!!!!

Залата може да не става за концерти, ама публиката многократно е доказвала обратното (и неска пак)!!!!!

Който не е бил (на косъм-два и аз нямаше да съм), ще има много да съжалява!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Headbang_Bastard 1.05.2011 01:01:59 отговори + 0 0
OoOooOOoOoOoOoooOOOOO MAJESTYYY!!!!!!! Просто магия....! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 1.05.2011 00:58:07 отговори + 0 0
ЕБАТИ ВЕЛИКИЯ КОНЦЕРТ :X:X:X Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.05.2011 00:08:46 отговори + 0 0
Абе, няма ли кой да забрани тази зала веднъж завинаги. Пълен провал! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.05.2011 00:05:28 отговори + 0 0
V Аз бях. Яка мацка Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

?!? 1.05.2011 00:03:19 отговори + 0 0
Абе я този, който напи русокосото момче от Дания с ракия преди концерта да си признае Страшен концерт стана! Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГанДжи 1.05.2011 00:00:49 отговори + 0 0
Невероятно шоу, много пях.
Само ако и звука не беше наакан както обикновено...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.04.2011 22:41:29 отговори + 0 0
Omg omg omg!!! Посирам се от кеф! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".