BLIND GUARDIAN издават презаписана версия на "Somewhere Far Beyond", вижте видеото "The Quest for Tanelorn"

8 юни 2024, 08:17 ч. 570 / 34 8
пред./следв.

   Германските "бардове" BLIND GUARDIAN ще издадат презаписана версия на класическия си четвърти албум от 1992 г. "Somewhere Far Beyond", който води до големия им пробив в света на метъла.

   "Somewhere Far Beyond Revisited" е записан през 2022-ра и 2023-а и ще излезе на 2 август едновременно със завръщането на групата на фестивала "Wacken Open Air".

   По-долу ще намерите списъка с песни, както и официален видеоклип към новата версия на композицията "The Quest for Tanelorn". Негов автор е Dirk Behlau. Включени са архивни и нови кадри, задкулисни и концертни снимки. Траклист:

01. Time What Is Time (Revisited) (05:45)
02. Journey Through The Dark (Revisited) (04:49)
03. Black Chamber (Revisited) (01:00)
04. Theatre Of Pain (Revisited) (04:18)
05. The Quest For Tanelorn (Revisited) (06:06)
06. Ashes To Ashes (Revisited) (06:03)
07. The Bard's Song - In The Forest (Revisited) (03:27)
08. The Bard's Song - The Hobbit (Revisited) (04:10)
09. The Piper's Calling (Revisited) (01:02)
10. Somewhere Far Beyond (Revisited) (07:33)

 

blind guardian

още за:

Blind Guardian


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Eldar 13.06.2024 12:35:57 отговори + 3 1
@metalHeadbanger, за едно не мога да се съгался с теб - без значение дали намираш смисъл в преиздаването на този албум, вокалите на Ханзи са бих казал дори по-добри на места от оригинала, а колкото до гласа му генерално - не съм сигурен дали съм чувал някой друг, който да остарява по-добре от него. Според мен дори, в много отношения гласът му е много по-добър от преди, по-зрял и в пъти по-контролиран с повече възможности. Това може да се чуе както в последните им албуми, така и на живо. Наистина се чудя на моменти как някои хора стигат до такива изводи :/ Да, липва младата наивност, но това далеч не е всичко... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 8.06.2024 16:49:52 отговори + 6 2
Защооооооооооооооооооооо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 8.06.2024 11:16:26 отговори + 7 2
Музиката е добре, но вокалите са зле, в смисъл са безчувтрвени. В оругиналната версия и гласа на Ханзи, и начина му на пеене са много по-яки.
Безмислено издание, явно за пари направено. По-добре да го бяха изсвирили целия албум на някой концерт и да го издадат на ДВД. Разбира се, те могат да правят каквото си искат или каквото им казва мениджмънта им, но аз като фен си казах мнението. Дано Ханзи го прочете
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHeadbanger 8.06.2024 12:30:41 + 6 1
Абсолютно съм съгласен с теб.Има презаписи на велики албуми в които аранжиментите са променени и са съобразени с вокалните възможности на певците в даденият момент или с възможностите на настоящият вокалист...Тука е пробвано да е изпято едно към едно което не се е получило.А и Ханзи въобще не е стар,роден е през 1966 година но нещо с гласът му през последните години не е както трябва.Дали от недостатъчна грижа или от нещо друго не знам...
Също според мен и самите трубадури на метъл музиката в последните две десетилетия в стремежът си да бъдат прекалено прогресив и "филмови" в музиката си изгубиха остротата и онази младежка страст и наивност в музиката си.Лично на мен много ми липсват творбите в началото на кариерата им.Бяха вълшебни speed metal албуми с адски мелодии,върховни вокални хармонии,със скоростни китарни дуели...Искаш скорост,искаш мелодия,искаш средно темпови преходи...Тогава го получавах ме...
Все още ги следя като банда но нещо се разминахме по пътя...За разлика от доста други групи...Поне според мен първите им четири албума са класика и са вълшебни...Виждаш и чуваш страстта към музиката,усещаш пламъка и копнежа да твориш и да свириш...Да кажеш това което ти е в сърцето и душата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xarhtna 8.06.2024 14:57:02 + 3 0
В пълната новина се споменава, че в едно от изданията ще има блу рей с два концерта ат 2022 където свирят целия албум. Така че, и за теби ще има нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellraze 8.06.2024 18:32:58 + 0 0
Е това вече е добре, че ще има концертен запис на албума, дано и страстта я има там А ще има ли оригиналния запис на албума тук, както го имаше на едно предишно ремиксирано издание? Хем новия запис, хем стария. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Xarhtna 9.06.2024 03:52:00 + 1 0
Няма да има оригиналния албум. А концертите са яки. И двата ги има в ютуб. От Рок Хард фестивал и Хелфест през 2022. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 13.06.2024 14:24:47 + 2 0
Миналото лято добре си пя момчето на Мидалидаре.
На записа трябва да е много по-добре, разбира се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".