BLIND GUARDIAN ще издадат оркестрален албум през ноември

1 мар 2019, 12:45 ч. 1040 / 1 9
пред./следв.

   Четиригодишното студийно затишие в лагера на немските "Бардове" BLIND GUARDIAN е напът да приключи. Днес музикантите разкриха, че ни приготвят специален проект, който ще бъде издаден през ноември.

   Идеята за оркестрален албум се заражда в умовете на фронтмента Hansi Kursch и Andre Olbrich преди две десетилетия и от тогава насам това звучене е една от най-отличителните черти в звученето на BLIND GURDIAN.

   През последните няколко години проектът най-сетне започва да придобива форма, като първата стъпка към това е оформянето на лирическата концепция. За тази цел, BLIND GUARDIAN си партнират с големия немски автор Markus Heitz, чийто нов роман "Die Dunklen Lande" излиза днес.

   Действието се развива в далечната 1629 г. и служи за пред-история на престоящия да излезе на 1 ноември нов, оркестрален албум на BLIND GUARDIAN. Дългоочакваният опус носи името "Legacy of the Dark Lands" и ще се разпространява на музикалния пазар чрез "Nuclear Blast".

още за:

Blind Guardian


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


popfolk_headbanger 2.03.2019 04:14:07 отговори + 3 0
Това ли ще бъде прословутият оркестрален албум, за който съм им чел интервюта от 2004г, че се канят да издадат ? Ако е това, наистина нямам търпение да го чуя, и си признавам, че малко съм под напрежение - такива амбициозни проекти, или се помнят с поколения, или са смях в залата. Явно докато излезе, така ще бъде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 2.03.2019 09:40:18 + 3 0
Същият оркестрален албум. Мислих си че явно няма да го бъде ама ей на- ще излезе. С големи очаквания съм та дано да не е смях в залата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до Thomen 1.03.2019 20:44:26 отговори + 3 8
И какво ни интересуваш нас бе, *************. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Thomen "The Omen" 1.03.2019 19:18:01 отговори + 9 5
Точно оркестрациите в музиката им от 20 години насам ме изгониха от Blind Guardian Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 1.03.2019 16:09:26 отговори + 9 3
Е тая година става все по-интересна! Turilli/Lione Rhapsody, Sabaton, Amon Amarth, сега Blind Guardian, Dragonforce, Gloryhammer, Hammerfall бая добра година се очертава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 2.03.2019 03:46:33 + 2 0
Не забравяй за Battle Beast, Myrath и Helloween Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 2.03.2019 09:34:44 + 3 0
Безспорно и Battle Beast и Myrath трябваше да напиша. Ама Helloween тая година ли го чакаме?
Иначе от това дето излезе Avantasia е добър ама не мога да кажа че е някакъв шедьовър. Rhapsody of Fire се оказа доста по-добър от предварителните ми песимистични очаквния за излагация, Beast in Black става ама първият беше по-добър, а най-доброто дето чух от новоизлезлите е албума на Rotting Christ и го препоръчвам даже на тези дето по принцип не слушат Black Metal.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 2.03.2019 15:10:46 + 3 0
Бях забравил за Beast in Black... а той май излезе вече. От Helloween ще издават лайв албум с Киске и Хансен по-късно тази година Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dc cooper 1.03.2019 13:21:01 отговори + 9 0
Няма ли някой роден промоутър да ги покани пак ???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".