Блиц-интервю с CALIBAN преди концерта им в София

7 апр 2016, 18:26 ч. 1386 / 14 6
пред./следв.

   CALIBAN ще свирят в София този петък 8 април. Само преди няколко дена излезе новия албум на групата, озаглавен "Gravity". В цялата лудница около промотирането на новото издание и стягане за турне успяваме да дръпнем за малко един от основателите на CALIBAN китариста Marc Gortz.

 


Това ще е третото шоу на CALIBAN в България и като вървим по отъпкания път за интервюта по повод на предстоящо гостуване на дадена банда у нас, се интересуваме дали времето е заличило впечатленията на Marc от предните визити тук или все пак помни нещичко.
Да, разбира се, че помня! Изкарахме си готино. Доколкото е сещам на първия ни концерт (с MACHINE HEAD през 2004 г. - бел. авт.) се наложи да свирим без басист, защото той не можа да влезе в залата, ха-ха-ха.

Ще ти кажа аз пък какво си спомням от първата си среща с вас, момчета. Годината, ако не се лъжа, беше 2001-а или 2002-а след концерта ви в Атина отидохме да пийнем по бира в рок бара Dr. Feelgood. Andy се появи с два огромни гироса, а след като ги унищожи за нула време отиде да си вземе още… Та съм сигурна, че сега ще се вълнува да стъпи на гръцка земя отново тъй като свирите там ден след шоуто си у нас. Любопитно ми е, има ли нещо, което нямате търпение да опитате или видите в София?
Винаги ни е много приятно да разглеждаме забележителностите на града, да опитваме от традиционната кухня и прочее. Ха-ха, даааа, ние наричаме Andy T-Rex, защото яде адски много… особено в кревата, ха-ха.

Това ще е първото ви хедлайнинг шоу тук така че предполагам ще е по-дълго от предните?
Е, да, разбира се. Не знам колко точно ще свирим, но със сигурност доста повече, отколкото ме свирили досега при вас.

Какво друго освен сетлиста ви ще е различно в сравнение с двата концерта, които сте имали тук досега?
Ами, най-напред се надявам да сме се развили като музиканти, защото все пак доста време е минало, ха-ха.

Тъкмо издадохте "Gravity". Българската публика ще е една от първите, която ще може да чуе песни от този нов албум на живо.
О, да, ще свирим доста нови парчета, поне 6-7 предполагам.

Наричат ви "модерен метъл" Тази дума "модерен" не е ли мръсна дума, когато говорим за метъл?
Честно казана не ни пука особено към коя музикална категория ни причисляват, а също така аз нямам нищо против думата "модерен". Ако ни сравняваш класически банди като JUDAS PRIEST например, то е ясно, че сме доста различни и нямам предвид нито по позитивен, нито по негативен начин, а просто има различие.

Може да се каже, че CALIBAN са гъвкава банда - добре пасват и в програмата на метъл концерт или фестивал, добре пасват и на хардкор такъв. Вие лично къде мислите, че принадлежи бандата, къде се чувствате на мястото си?
Не може да се каже, че имаме каквито и да било предпочитания, чисто и просто обичаме да свирим заедно с добри банди, без да се интересуваме те към кои жанр са!

Надявам се си имал време да чуеш отварящите банди за шоуто ви в София. KHAN например свирят нещо, което те самите наричат "фолк кор"…
За съжаление не съм, бях крайно зает с нещата около новия албум на CALIBAN, а и веднага след като свърших с миксирането му, в студиото ми влезе една друга банда. Така че не съм имал време, но определено ще го сторя!

Мерси, че сега намери такова и ще се видим съвсем скоро!
И аз ти благодаря и откровено казано, чакам с нетърпение концерта!

 

   Билетите за концерта са на цена 25 лв., а мястото е Парти център "4 км".

 

caliban-new-poster

още за:

CalibanWerock.bg


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


маке 8.04.2016 11:49:10 отговори + 0 0
Абе Odd Crew да не са 2 групи? Едната Odd другата Crew. Защо пише Special GuestS а не Special Guest както би трябвало? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хмм 8.04.2016 00:42:51 отговори + 0 0
Кан кан? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трендафил 7.04.2016 22:59:16 отговори + 2 2
Не змам кой кого ще отваря, аз пропускам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трендафилка Немска 8.04.2016 13:31:13 + 2 0
Благодаря, че ни информира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 7.04.2016 18:43:08 отговори + 1 5
Khan няма да отварят за Caliban
Но виж, Khanъ ще свирят утре - да
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 8.04.2016 09:53:24 + 1 1
техните кратуни не парсват килирица и латиница едновременно, не е библейско Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".