Близки срещи от седмия вид със SOULFLY в София

9 юли 2018, 11:20 ч. 2746 / 9 12
пред./следв.

   Колкото и познато да звучи, името Cavalera винаги ще всява респект сред масата метъл фенове. Независимо от слабия интерес към седмото (!) посещение на SOULFLY у нас за последните 15 години, приносът на Max към бразилската, а и световната, метъл сцена е безспорен. Както посещението му от 2015-а, така и този концерт се проведе през лятото, но този път на закрито. Събитието се състоя на 6 юли в столичната зала "Универсиада", където по покана на "M.E. Music" заедно със SOULFLY свириха руснаците RHEMORHA и родните ALIEN INDUSTRY.

   Първи на сцената излязоха българските индъстриъл ветерани ALIEN INDUSTRY, които наскоро прекъснаха 10-годишната си пауза, издавайки студийния албум "Dismorphobia". Липсата на почти всякаква публика не спря софиянците да покажат хъс и желание да дадат всичко от себе си, за да свършат тежката задача на подгряваща група както подобава.

alien industry


   Не след дълго под светлините на прожекторите застанаха RHEMORHA, смятани за едни от първите руски банди, осмелили се да посегнат към груув течението. Макар и почти неизвестни у нас, руснаците се радваха на топло посрещане от страна на хората, решили да отделят от вниманието си, за да ги гледат. Музикантите представиха здрав и стегнат сет, след което отстъпиха мястото на SOULFLY.

rhemorha


   Може би възпрепятствани от оказалия се пагубен футболен мач за Бразилия в рамките на "Мондиал 2018", Max Cavalera и компания се появиха на сцената около час по-късно от предварително обявената програма. До известна степен нетърпеливата публика се беше сгъстила, но въпреки това се усещаше, че зала "Универсиада" може да побере много повече посетители.

   SOUFLY изпълниха парчета от първите си студийни творби, но и от актуалните албуми. Разбира се, нямаше как да се разминем с песен на SEPULTURA, но противно на очакванията, това не беше "Roots Bloody Roots", а "Refuse/Resist". Както подобава на образа му, Max неведнъж установяваше директен контакт с публиката - от приветствания до приканвания за ръце във въздуха и мошпитове. Личеше си, че феновете също се забавляваха, отвръщайки подобаващо на "баткото" Cavalera.

   Макар и не толкова добре посетено, шоуто беше енергично и запомнящо се. SOULFLY за пореден път доказаха защо издържат теста на времето и остават част от съвременната метъл сцена. Силна и запомняща се, вечерта на 6 юли 2018-а няма да бъде забравена.

   Десетки снимки от концерта на SOULFLY в София на 6 юли може да разгледате в нашите галерии.

Текст: Eino
Снимки: Ивайл Хранов

 

soulfly



Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


SiXXX 10.07.2018 18:43:04 отговори + 17 4
В тинейжърските си години бях голям фен на Соулфлай, даже присъствах на два концерта, 2006 и 2007ма май. Но Макс Кавалера не прилича на себе си. Не говоря само за килограмите, а и гласа му звучи като някакво жалко мучене. Искаше ми се миналата година да го гледам с Игор Кавалера, но като разбрах, че ще свирят Roots (един от най-слабите албуми на Сепултура) също се отказах. Мисля че нещата трябва да вървят към пенсиониране. Ще си пусна у нас Beneath the remains, тъй като точно там се намира в момента Макс, пък и това е най-добрия албум на Сепултура. Живи здрави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 16.07.2018 11:38:37 + 1 1
СиКСССС, напипал си нещата, човече. Точно тава е жалкото състояние в случая. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Durer 10.07.2018 11:51:08 отговори + 2 8
Забавлявах се истенски,озвучаванено си беше много добро и не ми попречи липсата на хора за да се кефя,а който иска да слуша да слуша,а който иска да ве слуша да си седи в вкъщи.Беше дупер!???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

duper 10.07.2018 13:48:23 + 7 3
е кое му беше дупер,звук 0,публика 0,бг съпорт чичаци с шкембаци,руснаци, и чичко ти макс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 10.07.2018 14:05:21 + 6 2
ИстЕнски? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 10.07.2018 07:53:06 отговори + 14 0
Слаба организация, и най-вече, поне според това което видях, адски слабо представяне от Макс. Ни пее, ни свири. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 9.07.2018 20:23:23 отговори + 20 4
Много точен репортаж и пореден много слаб концерт на МЕ! Типично слаба организация и лош звук! Жалко за тези, които продължават да ходят на техните концерти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тоягата 9.07.2018 16:53:41 отговори + 5 10
Стана шоу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


destroy_and_sick 9.07.2018 13:31:30 отговори + 28 5
Това шоу си беше за Микстейп. Аз видях един Кавалера, които скоро ще идва в България не за концерти, а за диетите на доктор Емилова. Концертът продължи точно час и 20 минути, като на енергичната публика /едва ли имаше повече от 600-700 души/ не и направи никакво впечатление нито некачественото озвучаване, нито слабото пеене на Кавалера, особено към края. Не че някога е бил голям вокал де... Като цяло, присъствахме на един концерт за 20 лева, а не за 45.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 9.07.2018 19:11:51 + 5 22
Като не ти харесва отивай на цирка в Пловдив. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

inFamouzzzBG 12.07.2018 21:02:18 + 2 0
Ти да не си Макс Кавалера Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 17.07.2018 15:31:18 + 3 0
Само да не е на Макс кавалера ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".