Богове и генерали - CIVIL WAR в София на 16 април

17 апр 2016, 19:58 ч. 1724 / 5 14
пред./следв.

   На 16 април 2016-а българските метъл фенове имаха шанса за първи път да се срещнат отблизо с една от най-обещаващите съвременни групи в жанра. Шоуто на CIVIL WAR, YUVIGI и FALLEN ARISE в клуб "Joy Station" в София беше енергично, емоционално, зареждащо и със сигурност ще топли сърцата на щастливците, които присъстваха, за доста време напред.

   Клубът, вярно, не беше претъпкан, но с всяка минута хората в пространството пред сцената ставаха все повече, а емоцията, с която бяха посрещани изпълнителите, беше наистина впечатляваща. Организацията, дело на "Live & Loud", беше на високо ниво - обявеният ден по-рано график беше спазен почти точно, нямаше неуредици. Звукът и на трите групи беше много добър - чист и балансиран, отделните инструменти се различаваха ясно през цялото време.

   Началото беше поставено няколко минути след 20:00 ч. - YUVIGI излязоха на сцената и за пореден път доказаха, че са превъзходни музиканти и сценични изпълнители. Родните прогресив метъл герои демонстрираха поразяващо инструментално майсторство и страхотно настроение. В четиридесетте минути, които им бяха отредени, YUVIGI представиха песни от двата си дългосвирещи албума, "Сива пустиня" и "От първо лице", както и от наскоро излязлото EP на английски език, "Come What May", и с всяка песен печелеха все по-силни аплодисменти.
А концертът едва започваше...

Сетлист:
01. All You Neеd Is Less
02. Come What Mаy
03. Сила
04. Различен
05. 681
06. Hell Rains Dоwn
07. Злите езици
08. Бягствo


   Точно в 21:00 ч. на сцената стъпиха FALLEN ARISE. Заместили в последния момент отпадналите заради здравословен проблем INVICTUS, гръцките симфометъли бързо показаха, че ненапразно са тук. Макар че събралите се в клуба хора очевидно не бяха запознати с творчеството на групата, уменията в свиренето и атрактивното сценично поведение на музикантите скоро спечелиха симпатиите на публиката.
   В 21:40 ч. FALLEN ARISE бяха изпратени с бурни аплодисменти и феновете на CIVIL WAR, вече загрети, зачакаха своята любима група.

   Преди малко повече от месец в интервю за WeRock.bg вокалистът Nils Patrik Johansson обеща "енергия, мощна музика и много страхотни и лесни за запяване припеви". Верни на това обещание, малко след 22:00 ч. CIVIL WAR се качиха на сцената и в рамките на почти час и половина показаха как се прави пауър метъл шоу.

   Разбира се, повечето от музикантите вече бяха идвали в България неведнъж - като част от SABATON - познаваха добре родната публика и явно бяха зарадвани от новата среща с почитателите си тук. Daniel Mullback налагаше барабаните със същата ярост и същото майсторство, които познаваме от предишните му гостувания на българска земя. Това важеше и за китариста Rikard Sunden и клавириста Daniel Myhr - двамата показаха колкото музикантско майсторство, толкова и сценична атракция. Естествено, вторият китарист, Petrus Granar, не им отстъпваше изобщо, а за Nils Patrik каквото и да се каже, ще е малко. Певецът не спря и за секунда да поддържа контакта с феновете, непрекъснато подканяше публиката да пее с него, а гласът му беше в превъзходна форма.

   Подборът на песните едва ли е оставил някого разочарован. Започнали с "USS Monitor", шведските метъл машини оставиха феновете да си поемат дъх само по време на една песен - единствената балада в шоуто им, "Tears from the North". По думите на Nils Patrik, това беше специален подарък за българските фенове - парче, което не бяха свирили почти никога на живо преди. Всички останали изпълнения обаче бяха натъпкани с агресията и енергията, които се очакват от музика на милитаристична тематика.

   Трябва да признаем, че точно изпълнението на CIVIL WAR не беше съвсем безпроблемно. Nils Patrik веднъж или два пъти каза на озвучителите, че не чува добре барабаните в мониторите, а едно от най-силните изпълнения - на "Schindler's Ark" - дойде, след като песента беше прекъсната и започната отначало заради технически проблем. Трудностите обаче бяха преодолени бързо и не попречиха на групата да вдигне настроението на публиката.

   С "Gods and Generals" дойде краят на редовната част на концерта. По-малко от две минути по-късно беше задължителният бис. Чухме "Bay of Pigs" и "I Will Rule the Universe", а истинският финал на шоуто дойде с първата песен, която CIVIL WAR написват заедно като група - "Rome is Falling" - и емоцията на публиката достигна своята върхова точка. Под звуците на закриващата музика, Nils Patrik обеща само след няколко минути музикантите да се срещнат на бара с феновете си. Много хора останаха в клуба, очакващи личния контакт със своите любимци.

   Сега можем единствено да си пожелаем скоро да ги видим отново.

Сетлист:
-Intro
01. USS Monitor
02. Saint Patrick’s Day
03. Braveheart
04. Gettysburg
05. Sons of Avalon
06. Tears from the North
07. Admiral over the Oceans
08. Knights of Dalеcarlia
09. Schindler's Ark
10. Gods and Generals

Бис:
11. Bay of Pigs
12. I Will Rule the Universe
13. Rome is Fаlling
-Outro – The Аnts Come Marching One by One

Текст: Tigermaster



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hater 18.04.2016 16:25:37 отговори + 3 12
100 човека?! Смех... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 18.04.2016 17:28:48 + 11 3
100 , ама знаехме за какво сме там Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Филипов 18.04.2016 14:44:38 отговори + 12 0
Фенове - около 75 - 80 в началото до 100 110 към края. И още двайсетина със "служебен" вход. Всички знаеха за какво са дошли и бяха накефени и от трите групи. Само Civil War бяха малко кратки - около 80 мин.

Приятна изненада на входа беше по едно малко ирландско.

За пръв път съм в този клуб и съм очарован. Всичко е направено с много мерак и още повече пари. Поздравления за екипа - професионалисти. Всичко беше снимано от 6 стационарни камери, командвани от видеооператор и се показваше постоянни на 2 видеостени около 5 х 3 метра и всичко се виждаше отвсякъде. На третата отзад в повечето време вървеше мултимедия на групите.
Озвучаване безупречно. Всико навсякъде се чуваше отчетливо и разбираемо. Преди да тръгна един музикант ми каза да объра внимание на озвучаването- - на Meyer Sound. Не бях я чувал досега тази марка, но съм възхитен.

Концерт и организация безупречни, а в помещението имаше място и за още няколкостотин накефени фенове. Който не е дошъл, пропусна много.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 18.04.2016 17:05:07 + 6 2
Малко ми се вижда да бяха 100 човека, по-скоро към 200. Но за залата пише, че е с капацитет 2000 души, така че на фона на пространството може би изглеждаха малко. Нека някой, който има по-добра представа от мен да коментира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Doro 18.04.2016 11:00:16 отговори + 6 3
Колко фена имаше, гласяхме ги за феста в Търново, само искам да знам? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 18.04.2016 17:24:08 + 6 1
Ако ги поканите, да знаете, че се вдигаме и сме първа писта при вас. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 18.04.2016 10:49:48 отговори + 16 3
Браво! Браво за всичко! Страхотен концерт! Перфектна организация. В тоя клуб ставали добри концерти, аз за пръв път ходих, останах приятно изненадан. Жалко, че е на майната си, в шибания студенстки град, но пък за сметка на това - много добър. Евала на Civil War! Страшно ми хареса концерта. Много бяха добри! Сега дано певецът дойде и с Astral Doors. Наистина бяха на ниво. Интересно е, че нямат бас китара, но басът се чуваше най-силно от всичко, макар и на запис). Бирата 2 лв. Така се прави! А не като тия кретени дето скубят с 3 лв, да не говорим и за нагоре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да знаеш 18.04.2016 14:49:20 + 5 8
Тия кретени дето скубят по 4 кинта са от клуб Live&Loud Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Truth: 18.04.2016 19:39:21 + 7 1
В клуб Live&Loud бирата е по 3 лв. Освен това те бяха организаторите и на този концерт, така че ако целта им е да "скубят" нямаше да е по 2 лв. в Джой Стейшън специално за тази вечер, защото в други вечери е по-скъпа. Хората се бяха постарали и помислили и за феновете - безплатно уиски на входа и ефтина бира! Не ти минаха номерата, пробвай пак. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Май 19.04.2016 00:34:48 + 3 2
В джой стейшън бирата винаги е по 2 лв, а безплатните шотове бяха от промоция
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Truth: 19.04.2016 09:36:23 + 2 2
Най-ефтината бира в Джой Стейшън е по 3 лв., а въпросната промоция на Джеймсън беше уредена от организаторите на концерта. Друго? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба Яга 19.04.2016 10:51:39 + 3 0
Наливната Загорка беше 2 лв., наливен Хейнекен - 3.50. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сериозно? 18.04.2016 10:30:34 отговори + 6 8
Олеле как може някой да напише за fallen Arise "и атрактивното сценично поведение". Специалния номер на тая шматка беше да се препарира за 2 минути. Освен последната им песен всичко друго беше някаква какафония. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Раптор 18.04.2016 11:27:24 + 6 1
Aбе айде сега- препарирала се. Говорим за някаква сравнително млада неопитна група- някои от мегазвездите са изглеждали и много по-зле от това. Вчера чух новия им албум и не е никак лошо. Не че е кой знае колко оригинално (то кое ли е) но определено прилична група с потенциал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".