Боил Каранейчев - BoiL представя песента "Delphinium"

12 май 2023, 12:30 ч. 589 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Минаха 8 месеца от дебюта [на Боил Каранейчев - BoiL] с песента "Free". Противно на очакваното (по негови думи) песента пожъна доста голям успех в българските радиа и музикантът набра популярност. Също така голяма помощ за изпълнителя оказа и участието на Боил в Hellion Stone през месец Октомври в ролята на заместник на вокалиста Иван Попов, като заедно те подгряха на Godsmack в препълнената столична зала "Арена Армеец". 8 месеца, изпълнени с доста труд по вторият му сингъл, Боил се завръща с нова песен, озаглавена "Delphinium". Стилово песента залита доста във вселената на прогресив рока, като и самия той споделя, че този жанр е едно от основните му вдъхновения. Музиката и текстът са на Боил, като по негови думи всичко се е родило за общо 15 минути, но е трябвало време на всеки компонент да узрее, за да бъде представен по възможно най-добрия начин. За аранжимента освен Боил виновници са Емилио Мархолев и Христо Нейчев, които също свирят бас и китарните партии в парчето, а Мархолев пее и беквокали. Барабаните са записани от Николай Тошев, а синтезаторите - от Николай Костадинов. Записите са осъществени в Renewsound Studio при Живко Даскалов. Миксът и мастърингът са направени от Мартин Профиров (ПИФ, Rewind и много др.) Красивата обложка е дело на Стефан "Slick"Стефанов, Радослав Ангелов и Теодора Джерекарова.

Можете да чуете "Delphinium" [по-долу]:

 

Боил Каранейчев - Boil

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".