Босненските ветерани DIVLJE JAGODE гостуват за първи път в България на 19 юли

16 юни 2013, 11:40 ч. 706 / 2 7
пред./следв.
Легендарната банда DIVLJE JAGODE ще изнесе концерт на площад "Бдинци", Видин на 19 юли. Това ще е първото им участие в България за почти 40 години кариера. DIVLJE JAGODE са основани през 1977 г. от китариста Zele Lipovaca в гр. Бихач (Босна и Херцеговина). Често определяни като пионери на хеви метъла за Босненския регион на бивша Югославия, "Дивите ягоди" се превръщат в една от иконите на рок музиката по нашите географски ширини. Техен вокалист в може би най-успешните им години е Аlen Islamovic, с който са парчетата "Motori", "Divlje Jagode", "Sampioni" и др. Alen по-късно забягва по други музикални стилове, а бандата сменя няколко фронтмена. Във Видин съставът ще е следния:
Zele Lipovaca (китара, вокали)
Nasko Budimlic (ударни, вокали)
Livio Berak (вокали, ритъм китара)
Damjan Deuric (клавишни)
Andras Ispan (бас)
   DIVLJE JAGODE ще представят парчета от новия си албум "Samo da znas" (2013) плюс класики от предните си творби. Като предгрупа за около час време ще забие българската банда РЯДКА ПОРОДА (известна и като RARE BREED), която ще представи парчета от предстоящия си албум. Групата се сформира през лятото на 2009 г., понастоящем е базирана в София, но е съставена предимно от добре познати представители на видинската рок сцена:
Станислав Драганов - Stan (вокали)
Явор Деспотов (китара)
Антон Антонов – Тоняка (бас)
Росен Паскулов – Smith (ударни)
   Едва през есента на 2011-а РЯДКА ПОРОДА записват първия си сингъл, "The End", в началото на 2012-а бива заснет и видеоклип на същата песен. Трима от четиримата музиканти свирят във Видин с друга юго-легенда - RIBLJA CORBA през 2007-а.




divlje jagode poster
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


69 24.06.2013 22:29:33 отговори + 0 0
Там сме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.06.2013 13:57:49 отговори + 0 0
Ето и някое от техните класически хитове:
http://www.youtube.com/watch?v=TdanlAX35cY

http://www.youtube.com/watch?v=ttmVPDsm924

За повече - хванете и потърсете из youtube, vbox, google и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.06.2013 13:55:36 отговори + 0 0
Входът Свободен, да.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.06.2013 11:31:57 отговори + 0 0
Ако това горе им е най-доброто парче, по добре да закачат китарите на стената! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.06.2013 09:28:41 отговори + 0 0
Вход свободен? Или ако не, откъде могат да бъдат закупени билети? Благодаря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 16.06.2013 12:06:15 отговори + 0 0
Впечатлен съм от познанията ти. Не се шегувам. Само, ако може да се научиш, че след препинателните знаци (запетаи, точки, удивителни и т. н., завършващи изреченията) се оставя интервал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 16.06.2013 12:03:15 отговори + 0 0
Добра група са,а Липоваца е много добър китарист!На времето отказва на Дейвид Ковърдейл за Уайтснейк,защото точно по това време неговата група набира яко скорост,изненадан съм,че не са идвали никога в България.В английския им албум,който е много силен пък свири Дон Ейри на клавирите!Сериозни са! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".