Британската метълкор банда ROLO TOMASSI гостува в София на 19 юли

25 апр 2019, 14:51 ч. 613 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Британската mathcore банда Rolo Tomassi ще изнесе концерт в София, заедно с американската experimental metal банда Cryptodira, по покана Пост Култура - на 19.07.2019 в клуб Mixtape 5.

Билети за събитието вече могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg

Rolo Tomassi:
“Time will die and love will bury it.”

Това е заглавието на последния албум на британското чудо Rolo Tomassi, които човек спокойно може да нарече “една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще”.

Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.

Съвместната им дейност започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името Rolo Tomassi - което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че Rolo Tomassi е еманация на страх.

От там те вървят редом до Architects, Dillinger Escape Plan, Jane’s Addiction, Diplo (по дяволите), Oathbreaker и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.

Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат Rolo Tomassi полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от Converge, John Coltrane и Brian Eno.

Rolo Tomassi са еталон за музика, предназначена за изпълнение на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. Rolo Tomassi ще представят формата на хубавата съвременна музика.

Съпорт група на събитието ще бъдат американците от Cryptodira, които са и официален съпорт на турнето на Rolo Tomassi.

Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели с тяхната музика все още.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".