Британската верига магазини "HMV" спира от продажба албумите на LOSTPROPHETS

28 ное 2013, 16:20 ч. 298 / 8 14
пред./следв.
Британската верига магазини за развлекателна продукция "HMV" ("His Master's Voice") оповести, че премахва от щандовете си всички дискове на уелската група LOSTPROPHETS. Решението е в следствие от процеса срещу фронтмена на бандата Ian Watkins, който призна вината си по обвинения в педофилия и блудство с малолетни момичета. Присъдата срещу скандалния фронтмен се очаква на 18 декември. Ръководството на "HMV" е наредило на служителите в над 140-те си магазина на Острова да свалят от продажба каквито и да е издания на LOSTPROPHETS. В началото на октомври самата банда обяви разпадането си, също предизвикано от ареста и обвиненията срещу Watkins. От Amazon.co.uk и "iTunes" са били попитани дали няма да последват примера на "HMV", но досега не са дали отговор.

   Още масло в огъня на разразяващия се скандал бе налято и след като бившата проститутка Joanne Majic разкри, че е предупредила полицията в Уелс още преди четири години за педофилските наклонности на Watkins, но на сигнала й не е било обърнато внимание.
hmv
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


alien reptile 29.11.2013 14:21:56 отговори + 0 0
евтин PR... едва ли някои е щял да си купи техен диск от там така или иначе.
__________________________________
Напротив,продажбите ще им се вдигнат.Винаги така става.И защо трябва да се бърка музиката с едно криминално деяние?Ако става-да се слуша и да се купува от който желае,въпрос на личен избор.Защо трябва да се налага забрана или да се цензурира?А уж живеем в свободен свят!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.11.2013 22:04:41 отговори + 0 0
Хайде преди да говориш глупости - прочети малко
LOSTPROPHETS sold around 3.5 million albums worldwide.
Не мислиш ли, че голяма част от тези дискове са продадени в големите музикални магазини в родината им?
Или мислеш, че 3 милиона от тях са продадени в замундарска България
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.11.2013 21:58:26 отговори + 0 0
евтин PR... едва ли някои е щял да си купи техен диск от там така или иначе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.11.2013 20:52:39 отговори + 0 0
Глупости. Ако след убийството на Варг никой не е спрял да слуша Бурзум или не е го е изтеглил от магазините - това по НИКАКЪВ начине не означава, че убийството се толерира. Означава, че еднократно убийство на възрастен човек не е чак толкова ужасяващо престъпление колкото МНОГОКРАТНО блудство с деца и бебета. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 28.11.2013 20:49:11 отговори + 0 0
Хеймс е прав. Т'ва е все едно да спреш да слушаш Бурзум, щото Викернес е лежал за убийство.
Или може би убийството се толерира в метъл средите, само педофилията не?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Минаващ 28.11.2013 19:09:07 отговори + 0 0
Достойна реакция. Дано и други последват примера им. Абсолютно подкрепям мнението на Магьосника.
Има неща, които не бива да се подкрепят, дори и по този привидно безобиден начин - музиката била различна от личността... Ми не, не е. Личността се изразява чрез музиката и е преплетена в нея, ако нямаше общо, нямаше години след раздялата на една група или подмяната на един член с друг, да се говори, че "вече нищо не е същото, откакто..."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago de Oz 28.11.2013 18:29:37 отговори + 0 0
Като родител и мъж, мисля, че педофилията е по-лоша дори от убийството....така че, за такива трябват да бъдат заличавани напълно и всичко свързано с тях. Като всеки метъл фен и аз имам любими банди и ако разбера, че някой от тях е доказан педофил със сигурност ще разкарам дисковете им, нищо , че съм ги купувал за луди пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хеймс Джетфийлд 28.11.2013 18:19:11 отговори + 0 0
По никакъв начин не защитавам изрода, нито пък приравнявам хомосексуализма на Халфорд с педофилията, идеята ми беше, че музиката и човека създал я са две различни неща и е глупаво ако си харесвал една група заради музиката и, изведнъж да разбереш, че примерно вокала има представа за света крайно различна и твоята и поради тази причина да спреш да я слушаш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago de Oz 28.11.2013 18:10:17 отговори + 0 0
Халфорд е най-обикновен педал, а не изрод - педофил, разликата е повече от огромна ....а относно парите, точно сега много му трябват и за това трябва да му се спре всякакъв доход на това същество, за да страда ! Отново браво за решението ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.11.2013 17:54:03 отговори + 0 0
Какво значи "липса на пари=слаби адвокати"? Представяш ли си как разчита на продажби, от днес нататък, на техните дискове, че да ги влага тепърва в адвокати? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хеймс Джетфийлд 28.11.2013 17:37:01 отговори + 0 0
Че не мога да понасям музиката на лосппрофетс, не мога, колкото и да си кривя душата, но, че ми смърди на лицемерие и фалш от километри, не мога да си замълча. Да се свалят от продажба дискове на тази банда е същото, като да си бил фен на Джудас Прийст и да си изгорил всичко тяхно, което си бил купил, само защото не те кефи факта че Халфорд е гей! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 28.11.2013 17:05:00 отговори + 0 0
Добре,но музиката не изнасилва деца... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mago de Oz 28.11.2013 16:36:07 отговори + 0 0
Браво ! Липса на пари = на слаби адвокати = на максимално тежка присъда ! А в затвора вече го чака Ада, което е малко за този изрод !!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.11.2013 16:26:20 отговори + 0 0
БРАВО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".