Bruce Dickinson: "Хората ще дадат пари за книга, но не и за албум"

28 яну 2018, 09:58 ч. 2326 / 2 18
пред./следв.

   В скорошно интервю за германския музикален блог "Comebackstage" вокалистът на IRON MAIDEN Bruce Dickinson коментира наскоро издадената си автобиография "За какво служи този бутон?" и различни други теми - от написването на книгата си, през нелегалния даунлоуд на музика, до климатичните промени и др. По-долу може да видите цялото интервю.

   Dickinson отговаря на въпроса защо е написал автобиографията си на ръка. Той споделя, че не обича да прави грешки, а същевременно не му допада работата на компютър с проверка на првописа, защото тази проверка е "глупава". Автоматичното коригиране пък тотално подменя думите, които иска да употреби, а не се намират в речника. Затова Bruce е избрал да пише на ръка.

   Музикантът казва и че първата интернет услуга за безплатно споделяне на музика - "Napster" - е първопричина за масовото разпространение на нелегалния даунлоуд в наши дни и създателят на "Napster" трябва да бъде в затвора. Фронтменът мисли и че в наши дни хората са много повече склонни да дадат пари за за книга отколкото за албум с музика.


   Остават около 10-ина дни до излизането на автобиографията на Bruce Dickinson и на българския книжен пазар (9 февруари). Както ви съобщихме, книгата ще бъде издадена от "Сиела" с твърди корици и цена 25 лв. "За какво служи този бутон?" може да бъде и предварително поръчана от този адрес с 20% отстъпка.

 

 



Коментари   (18)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Hegemon 28.01.2018 16:10:23 отговори + 16 14
Много по-професионално и приятно изглежда когато ни информирате за такива неща, а не за ЦСКА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

????? 28.01.2018 19:40:00 + 6 3
Кога пък са те информирали за ЦСКА? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 28.01.2018 16:08:59 отговори + 16 49
Музиката им е боклучава,и дребния това го знае много добре.Не им е виновен напстър,мапстър или квото там,хората да не им кльопат умрелата музика дето правят последните 30 г. Аз с удоволствие ги пиратствам,след което изхвърлям албумите им в коша.Иначе на любими групи по принцип си купувам дисковете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 28.01.2018 20:06:44 + 20 13
Я на тролчето пак му скриха тролския коментар с минуси.
Я да попитам пак как така Мейдън са продали 100 мил. албума, а Джудас 50 мил. като са по-стара група от тях?
И я да видим тука на кой логото е по-голямо и по-горе в афиша?

https://www.graspop.be/imagecache/generated/2/25-01-poster-gmm18.jpg/module/images/full/25-01-poster-gmm18.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име без псевдоним 29.01.2018 09:52:40 + 8 17
Драги ми Смехурко(за тези,които не знаят,това е съществото,което написа вселенската глупост,че Джудас имали един(1)хит),къде тука четеш Джуда Прийст,и сравнения кой колко продал?Или пък на кой било по-голямо логото?На кой му пука?Явно само на тебе.Ти си тотално неадекватен.
И все пак,как така Мейдън са продали само 100 млн.,а ДиСи например 200 млн.? Е ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 29.01.2018 17:32:07 + 8 7
Име без... - каквото и да кажеш, ти си си един трол и нищо повече !
Мейдън са ВЕЛИКИ и доста над Джудас ! - запомни го !
Брус също е ВЕЛИКАН и това че е написал сам автобиографията си за която феновете го молят от години е достойно за уважение !!! Колкото и да е нисък ти не можеш да се мериш с него ! А и що за трол трябва да си за да кажеш че музиката на Мейдън е боклучава - но пак продължават да ти дава плюсове на коментарите ти - това вече си е пълна мистерия !
Феновете на Мейдън си купуват албумите, не се тревожи, както всеки истински фен и ценител би направил - и това се отнася и за всички групи ! А пък точно феновете на Мейдън винаги купуват музиката им и цялата им дискография на физически носител - а и все пак Еди е класика в жанра - и в обложките са най-добри ! - еххххх да не те заболя пак
Защо намесваш ДиСи, като знаеш че в рока ги водят най-добри - сравни от същия жанр ! а и са по-стара група от Мейдън !
То и Бон Джоуви и Гънс са продали повече от Джудас, ама това не ти е изгодно да го признаеш !!! - а тези две групи изобщо не могат да се мерят с Джудас ! От жанра ''хеви метъл'', в който са и Джудас и Мейдън - то Мейдън са продали най-много албуми - някои могат да кажат че и Металика са хеви, да ама не, те са си траш - като и Деф Лепард са хард рок и глем метъл ! А някои може да посочат и Лед Цепелин, но тогава това би било доста жалък опит за контриране ! - това са фактите !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 29.01.2018 18:20:49 + 5 5
Кала, този трол всеки ден сменял Айпи адреса и сам си гласувал непрекъснато за себе си и против нас.
Пък като няма какво да отговори на фактите изведнъж от някъде намеси AC/DC.

Виж му неадекватния коментар за логата на плакатите. На кой му пукало. На който най-много трябва. На групите им пука. Металика никога няма да позволят тяхното лого да е по-малко и по-надолу от примерно Слейър. И с всяка група е така.
А щом Джудас позволяват тяхното лого да е по-малко и по-надолу от Мейдън - и на самите тях и на мениджърите им е ясно, че Мейдън са по-големи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хмм 29.01.2018 21:15:52 + 6 3
Ето Събрани съчинения от отговори към професионалния трол от предната новина, където се прави на отворко.
Излиза, че реално не му пука ни от Мейдън, ни от Джудас. Троли умишлено. Това се оказва, че е част от занаята на троловете. Заяждат се и без да има нужда, за да може когато си пускат подадените им тролски реплики да изглежда, че са хора, които наистина мислят каквото (други им) пишат...
Жалка история......

Събрани съчинения, Том 1


"А ти си fuckin' idiot !!!"

"И доказан трол."

"Ееее, то бива малоумие ...."

"Земи се гръмни you *************"

"Име без... - наистина си един трол и нищо повече, но някои продължават да ти дават плюсове на коментарите ти - това е мистерия !"

"Доказано тъпо парче си !!"

"Преди време от сайта хванаха Име без псевдоним, че всеки ден сменя IP адреса, гласува си сам за себе си с + и с - за другите, които не са на неговото мнение.
И после обяснява колко много плюсове имал той и колко много минуси другия.
Вижте как по-горния му коментар има 5+ и всеки от първите отговори 5-.
Име без псевдоним е професионален трол на хранилка на тролската фабрика в Санкт Петербург. Заяжда се на тема Мейдън, за да изглежда истински."
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грую 28.01.2018 16:01:25 отговори + 12 39
Когато Мейдън почнат да правят музика, ще си я купя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kalata 29.01.2018 17:35:07 + 8 3
Ти чуваш ли се изобщо какви глупости говориш ? За този коментар мога да кажа че разсмя форума......... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

илиан 28.01.2018 13:35:34 отговори + 22 1
Винаги съм купувал музика и ще продължа да го правя! Считам, че това е уважение към труда на тези, които са я създали. Освен това съвсем различно е усещането, когато държиш в ръцете си винила или пък оригиналния диск. Артуърка е част от цялостния продукт и затова истинските ценители купуват плочи и дискове, за да се насладят изцяло на този продукт. Е, разбира се всичко опира и до възможности, поради което не всеки може да си позволи закупуването на оригинална музика, а предпочита да си я изтегли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 28.01.2018 18:13:56 + 4 5
Прав си. Иначе нов албум струва 25-30лв. Не са толкова много. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

SoulBG 29.01.2018 08:54:24 + 10 2
Абсолютно съгласен! Радвам се, че все още се намират хора, които мислят по този начин. Само частично не съм съгласен, че опира толкова до възможности. По-скоро е до приоритети. С толкова много порочни стоки в днешно време (алкохол, цигари и т.н.) е въпрос на приоритет какво ще си закупиш. Аз лично предпочитам да ги дам за интелектуалния труд на музикантите и да си направя кефа, отколкото да си съсипвам здравето. А примерите далеч не свършват с алкохола и цигарите...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 28.01.2018 12:20:55 отговори + 20 6
За музика трябва да се дават пари. Ако си истински фен, а не някаква анонимна въшка, която сваля музика (краде музика). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван 28.01.2018 11:28:52 отговори + 14 9
Колкото повече се охранват, толкова повече почват да реват, че трябва да се продава повече и че някой си е за затвора. Ами времената се менят. Преди години времето прекарано в студио беше скъпо и не всички можеха да си го позволят. Сега всеки с компютър и малко знания може да издаде албум, а с много знания - и качествен албум. Разбира се, че трябва да печелят от концерти, ами и от фланелки и всякакви боклуци, които продават, свързани с групата. В днешно време трябва да се радват, ако някой въобще слуша албума, без да го купува, на фона на свиския шит, пълен с филъри, дето се издава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Машалла 28.01.2018 10:20:41 отговори + 14 18
Прав е човека, поръчах книгата и ще я платя, като дойде. Но музика никога не съм си купувал, няма и да купя. Виж, за концерт си плащам (макар и не на Дикинсън точно). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Съдията Дред 28.01.2018 10:23:58 + 10 3
Напстер е виновен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 28.01.2018 11:16:07 + 10 2
Що бе, нашмугваш се предишната вечер в кенефа на мястото на концерта, скатаваш се, докато му дойде времето, и не плащаш и за това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".