Bruce Dickinson казва, че IRON MAIDEN не понижават тоналността на песните си на живо, за разлика от други банди

31 окт 2019, 10:43 ч. 3976 / 7 10
пред./следв.

   В момента фронтменът на легендарната британска банда IRON MAIDEN Bruce Dickinson провежда своето самостоятелно турне, на което представя автобиографията си, дискутира кариерата си и отговаря на различни въпроси на присъстващите фенове.

   Както знаете, обиколката ще мине и през България на 23 декември (поръчай билет онлайн). На 27 октомври "Сирената" посети австрийската столица Виена. Обсъждайки как загрява и подготвя гласи си за концерт, Dickinson коментира и че "Девиците" изпълняват всички свои композиции в оригиналната им тоналност. Bruce казва, че той и колегите му не понижават тоналността на парчетата си на живо, както правят много други банди.

   След по-малко от два месеца ще може да питате сами именития певец всичко, което ви интересува за историята му, свързана с музиката и IRON MAIDEN, а и за живота му като цяло.

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Хетфиелд 1.11.2019 17:59:29 отговори + 5 0
Леле колко разбирачи има тук! Аз пък препоръчвам на всички, които поне малко не си седят на ушите да чуят как се изпълнява Aces High в Live after Death... и как я пее днес Дикинсън. Изключително сложна песен за пеене.., На последния лайф в Пловдив я пя в пъти по-добре от преди 30 години!
Не знам дали някой изобщо следи какво се случва около гласа на Брус, но това за мен е единствения вокал, който пеен по-добре от това както е пял на младини!
И да Мейдън не свалят тоналността... поне засега! Причината е само една - преди около 10-15 години Брус тръгва на музикален педагог. И след това споделя че това е повратна точка в кариерата му, защото научава техники, които пазят гласът му непокътнат и до ден днешен.
Ама разбирачи много...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 31.10.2019 13:02:32 отговори + 21 10
Това не е много за гордост, когато, съдейки по записа от Рио, вокалите звучат ужасно. Направо фалшиво на много места.
С възрастта високите честоти на ларинкса неминуемо се редуцират. И изобщо не е срамно банди, чиито певци са на 60+, да свалят тоналностите. Звучи далеч по-естествено, отколкото някакво излишно изнасилено пънене. Пък и когато става дума за 1-2 полутона, това не се усеща почти по никакъв начин.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 1.11.2019 18:04:01 + 4 1
Грифин, само като ти прочете изказването човек и разбира, че си се опитал да се покажеш знаещ, но с това 1-2 полутона... 2 полутона - няма такова понятие пич. Има полутон! О там нагоре всичко вече е повече от 1 тон!
На концерта в Рио имаше слабости да... но ти наясно ли си от кога с на турне... че вече 2 години свирят през 3 дни...
И не ме разбирай погрешно... не защитавам Мейдън просто така... Любима група ми е Металика... но Сирената е явление в музика.
Още доста има да научиш за пеенето преди да даваш "компетентни"мнения!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Академик Владигеров 5.11.2019 00:45:27 + 2 1
Напротив, Хетфийлд. Ако погледнеш например софтуер за аудио обработка и техните отдели за транспониране там се работи с полутонове. Не е грешно да се каже, че дадена песен е транспонирана с 3 полутона например. Защото де факто е така. Обикновено човек ще предпочете да каже "два цели тона" вместо "четири полутона" за да се улесни, но и двете са еднакво вярни. А явно и ти не си толкова в час щом пишеш "нагоре от два полутона всичко е повече от 1 тон". Ако кажеш на един грамотен музикант "Свали песента с един тон" той веднага ще те попита цял или полутон имаш предвид. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 31.10.2019 11:30:32 отговори + 5 0
мейдан фор лайф!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 31.10.2019 11:07:11 отговори + 9 1
А дали има описано някъде, как точно ще се задават въпросите? Ще има микрофони на пътеките, и който се дореди - той ще задава, ще има някакъв предварителен подбор, или какво? Никъде не намирам такава информация, а ме интересува. Също така, ще има ли превод? Ако има превод, времето се скъсява още повече, заради двойното повтаряне на едно и също. Ако имате възможност, уточнете ги тези подробности - мисля, че и други фенове се вълнуват от това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Guest 31.10.2019 15:50:14 + 2 0
Доколкото знам дават картончета по време на почивката и въпросите се пишат на тях, но мисля че е редно и организаторите да уточнят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 31.10.2019 10:56:20 отговори + 4 3
Ще я понижат рано или късно, на 65 години не е като да си на 25. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


#$%@!^&**( 31.10.2019 10:46:29 отговори + 5 16
Като е толкова курназ, да вземат да вдигнат тоналността тогава . Няма да имат равни ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

да бе 31.10.2019 10:53:09 + 9 2
Защо да я вдигат? Оригиналното си е оригинално. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".