Bruce Dickinson се е заразил с COVID-19, въпреки че е ваксиниран

13 авг 2021, 06:46 ч. 1409 / 4 17
пред./следв.

   Легендарният фронтмен на IRON MAIDEN Bruce Dickinson отмени последните две дати на самостоятелното си лекционно турне в Обединеното кралство, тъй като член на неговото семейство е бил заразен с коронавируса.

   Певецът споделя пред списание "Rolling Stone", че поради тази причина и той се е тествал за COVID-19 и тестът се е оказал положителен, въпреки че е ваксиниран. 63-годишният музикант разказва, че е почувствал симптоми на лека настинка и затова е решил да провери състоянието си. Около два дни Bruce се е чувствал недобре и донякъде като болен от грип и с това вскичко е приключило.

   "Сирената" коментира и че в голяма степен е сигурен, че ако не е бил ваксиниран, е щял да има сериозни здравословни проблеми. Същевременно Dickinson не е съгласен за изискването за задължителното имунизиране за посещение на концерти. Той казва, че това трябва да е въпрос на личен избор и хората не трябва да бъдат заставяни да се ваксинират. В същото време изразява надежда, че всички ще се имунизират.

 

bruce dickinson



Коментари   (17)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Раптор 13.08.2021 15:30:10 отговори + 13 13
Нали знаете защо Брус се излекува от рака- защото е слушал съветите на лекарите и се е лекувал с лъчетерапия и химиотерапия от лошата фарма мафия. Аналогично защото се е доверил на научният консенсус в медицината, не се е оказал в болница с ковид (което с оглед на възрастта и факта, че е преминал през тежко лечение на онкологично заболяване е било твърде възможно). Антиваксърството и неспособността за оценка на научни факти е чалгаджийско мислене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 13.08.2021 15:49:57 + 4 5
За съжаление напоследък адекватните мнения попадат в категорията 'непопулярни'... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 13.08.2021 16:34:49 + 4 1
,, научниЯ ,,- на НЕГО. Пълен член , когато е ТОЙ и върши действието . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.08.2021 18:17:03 + 4 1
Какви научни факти, Рапторе? Дикинсън не се короняса, преди да се ваксинира, или поне нямам спомен да са излизали такива новини. Какво говорят научните факти тогава? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стефан 21.08.2021 09:20:08 + 6 0
Не слагай знак за равенство между антиваксърството и хората, които не вярват на набързо пръкналите се субстанции с очевидно вече не особено добър ефект. Много хора, включително и аз, сме "за" ваксинациите като практика, но с доказано работещи ваксини. Капиш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

крис 13.08.2021 13:37:26 отговори + 13 1
Възниква и въпросът – нужно ли е изкуствено стимулиране на имунитета при преболедувалите и дали то е безобидно? Потърсихме отговорите в Ковид отделението на УМБАЛСМ „Пирогов“, където лекарите първи се сблъскаха с вируса.

„Преболедуването от дадена инфекция, в случая коронавирусната е своего рода ваксина, получена по естествен път – отбелязва доц. Петър Атанасов, началник на клиниката по Вътрешни болести.

Една голяма част от вирусите генерират траен и понякога доживотен имунитет – т.нар. природна ваксина. Дете, преболедувало варицела, в 99% носи ефективен имунитет. Какъв е смисълът да го ваксинираш? Там вече има завършена имунизация. Все едно да гасиш пожар с бензин. Изкуственото внасяне на допълнителен антиген може да доведе до хиперимунна, автоимунна реакция, до заболяване, което да застраши не само здравето на човека, но не дай Боже и живота му. Затова в тези ситуации трябва да се подхожда много разумно и прагматично.“

При 99% от пациентите на Пирогов, преболедували Covid-19 преди година, се наблюдава трайно покачване на имунитета. Едва при трима души, от 600, има спад на антителата, като все още не са достигнали критично ниски стойности. Това се съобщава и в множество публикации на клиницисти по света, през чиито ръце са преминали пациенти със заболяването.

„Един преболедувал носи целия клас антитела от типа„anti– SARS – Cov2”, докато отделните ваксини генерират конкретен клас IgG – пояснява доц. Атанасов. – Образно казано, това са специалните части за бързо реагиране – „подводничари“, „парашутисти“, … „вътрешни войски” да ги наречем.Не е доказано, че настоящите ваксини, предизвикват „продукция” на IgA – т.нар. „граничари“, които да възпрепятстват „нападащия” вирус още на входната врата (границите), т.е. лигавиците – очи, носоглътка, черва и да му попречат да достигне в кръвта. Този, който се е сблъскал с вируса има много по-подготвена и ефективна армия (т.е. цялата армия) в сравнение с всеки ваксиниран, който след определено време трябва отново да се реимунизира и практиката го показва. Не мога да си обясня защо се разпалва тази психоза „ваксинация на всяка цена“. Да не говорим за ваксинирането с две различни ваксини – векторна и РНК – това противоречи на здравия разум. Защо трябва да се спекулира с науката? А по отношение на преболедувалите е абсолютна дискриминация.“

Що се отнася до повторното заразяване, трябва да се уточни колко са пациентите, на фона на останалите преболедували. Струва ли си заради две-три изключения, да се налага поголовно ваксиниране и на хората с траен имунитет? – Отговорът на много лекари е „не“.

доц. Петър Атанасов, началник на клиниката по Вътрешни болести - Пирогов
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 13.08.2021 10:03:34 отговори + 9 5
айде стига вече, още отначалото се знаеше, че не пази 100% от заразяване, ама вие пак нещо не сте разбрали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

slipknot 13.08.2021 07:22:35 отговори + 20 13
Нали без ваксини нямаше да се справим. Ето че и ваксинирани пак се заразяват. Израел дето все го даваха за пример пак ги затварят, въпреки че поне половината са напълно ваксинирани. Явно си го заслужаваме щом търпим да ни правят на глупаци година и половина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Newsted 13.08.2021 08:17:40 + 17 12
Има гигантска разлика от това да се заразиш и да го изкараш 2 дена , като грип и това да влезеш в болница и евентуално да умреш. И тази разлика в повечето случаи е ваксината. А специално Дикинсън е преборил рака и надали имунната система му и топ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.08.2021 12:09:02 + 8 4
При положение че повечето заразени изкарват цялата простотия безсимптомно, а огромна част от останалите - много леко, от какво точно пази ваксината? От всички мои познати, за които знам, че са изкарали КОВИД, през мен мина най-тежко - обаче мен принципно и обикновените грипчета ме правят на нищо, та това не е изненадващо. Всички останали, с които съм говорил, буквално всички, го изкараха между леко и много леко. На сестра ми даже не й се наложи да спира да работи - отвкъщи, нали... Само си подсмърчаше малко и това е.

(Сега, на мен най-после ми се отваря време да си поставя ваксината и ще започна другата седмица. Имайте предвид това, докато ми четете коментарите.)

Не че нещо, обаче след толкова новини за заболели ваксинирани (понеже далеч не са само рок музиканти) е напълно резонно хора да се питат от какво точно предпазват тия ваксини, Нали, изключая еднодозовата на "Джонсън и Джонсън", всичките бяха с над деветдесет процента ефективност? "Ефективност" не означава "няма да пукнеш от болест, която според наличните статистики и без това почти всички изкарват леко".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 13.08.2021 13:07:32 + 3 6
"При положение че повечето заразени изкарват цялата простотия безсимптомно, а огромна част от останалите - много леко, от какво точно пази ваксината?"

Сериозно ли питаш? Нали повече от година се говори за колективен/стаден имунитет. Независимо как ти ще го изкараш, ако ваксината те предпази изобщо от разболяване, смисълът е следният - да НЕ заразяваш хората около себе си.
И безсимптомно и леко да го караш - ти си вирусоносител. Ето това е смисълът. Все си мисля, че и на децата им е ясно, ама не. Или пък да?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.08.2021 13:28:11 + 3 2
Нееднократно се каза, че и ваксинираните могат да бъдат вирусоносители, заради което трябвало да продължават да носят маски. Нали това е идеята и на дезинфекцията на ръцете при влизане в магазин - че вирусът може да е попаднал върху ръцете ти, затова трябва да ги минеш с дезинфектант? Ваксината така или иначе не предпазва от случайно попадане на вируси върху някоя телесна част.
Така че - да, сериозно питам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 13.08.2021 13:32:52 + 3 6
Сериозно скоро ще трябва да си плащаш за обучението.
Пренасянето на заразата чрез допир и др. въшни начини е едно. Да я носиш в себе си и ти да я "пръскаш" отвътре е съвсем друго. Независимо дали имаш и грам сиптом и дали изобщо се усещаш болен.
Сега не ме питай, ако дойде марсианец и пипне заразена дръжка - трябвало ли е да е ваксиниран преди да излети от Марс.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 13.08.2021 13:35:15 + 2 6
Ей това е точно за теб:

https://www.facebook.com/SkinOfficial/posts/388762265945134
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 13.08.2021 14:06:40 + 5 1
Даскале, идеята на ваксината е като предпази теб, да предпази и другите. Ако не предпази теб, кой изобщо е предпазен? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 13.08.2021 07:20:29 отговори + 11 15
"Въпреки" е напълно излишно в подобни новини. Никой не е казал, че ваксината предпазва от повторно заразяване. Разбира се, повечето хора не са адекватно информирани и за това постоянно се водят безсмислени дискусии. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 13.08.2021 09:31:24 + 7 9
Именно това е предназначението на една ваксина. Едрата шарка как е спряна? С ваксини. Просто тази е още много нова и не върши работа 100%. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".