Bruce Springsteen издава нов албум през юни

2 май 2019, 13:29 ч. 552 / 6 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

„Western Stars“, първият студиен албум на Bruce Springsteen от пет години насам, го отвежда по нов музикален път. Албумът черпи вдъхновение от поп класиките, създадени в студиата на Южна Калифорния от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. „Western Stars“ е записан в собственото студио на The Boss (както е наричан Спрингстийн от американските медии) в Ню Джърси с допълнителна продукция в Калифорния и Ню Йорк.

„Western Stars“, 19-ият студиен албум на Брус Спрингстийн излиза на 14-ти юни, 2019г. (Columbia Records). В България Вирджиния Рекърдс/Sony Music издава албума в деня на световната му премиера, а от 30/04 „Western Stars“ е наличен за предварителни поръчки в онлайн магазани www.musicmall.bg

“Този албум е завръщане към песните от соловата ми кариера, характерни с отличаващия се бърз ритъм, вокални хармонии и оркестрални аранжименти. Western Stars е моята лична кутия за бижута от песни“. – споделя Брус Спрингстийн.

„Western Stars“ включва 13 песни, а лириката покрива традиционни теми за американската публика като изолацията и общността, дома, връзката със земята и неизменната надежда, за дългия път през самотните магистрали сред безкрайната пустинна пустош и т.н.

Пилотният сингъл от албума е песента "Hello Sunshine", която излезе на 26/04. Вижте официалното видео тук:
https://youtu.be/icJjlg5e6l8

 

Брус Спрингстийн заедно с Рон Аниело са продуценти на албума. Аниело записва всички партии за бас китари и клавишни в албума. Част от вокалите в албума са записани от Пати Скиалфа, която прави вокалните аранжименти на четири от песните в „Western Stars“. В записите на албума са използвани редица инструменти, сред които щрайх, валдхорни, типичната стоманена педал-китара с участието на над 20 музиканта.

С повече от 40 години активна звукозаписна кариера, Брус Спрингстийн дебютира през 1973 година с албума ‘Greetings from Asbury Park, NJ’ (Columbia Records/Sony Music). Той е носител на 20 награди Грами, един Оскар и една награда Тони, въведен е в Рок енд Рол залата на славата, отличен е за заслуги от центъра Кенеди и е обявен през 2013г. от организацията MusiCares за „Личност на годината“.

Автобиографичната книга на Спрингстийн ‘Born to Run’ (Simon & Schuster) заедно със саундтрака към нея – компилацията ‘Chapter and Verse’ – са отличени с Президентския медал на свободата през ноември, 2016-та година. От октомври 2017 до декември 2018 година, Брус Спрингстийн прави забележителна кариера на Бродуей с 236 театрални представления на шоуто ‘Springsteen on Broadway’ на сцената на „Walter Kerr Theatre“.
„Western Stars“ съдържание:

1. Hitch Hikin’
2. The Wayfarer
3. Tucson Train
4. Western Stars
5. Sleepy Joe’s Cafe
6. Drive Fast (The Stuntman)
7. Chasin’ Wild Horses
8. Sundown
9. Somewhere North of Nashville
10. Stones
11. There Goes My Miracle
12. Hello Sunshine
13. Moonlight Motel

Всички песни в албума са написани от Bruce Springsteen.

 

 

още за:

Bruce Springsteen


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".