Б.Т.Р. направиха поклон пред своите учители

26 апр 2008, 11:46 ч. 1370 / 3 5
пред./следв.
На 25 април в столичния Военен клуб се състоя концерт-промоция по повод излизането на новия албум на Б.Т.Р. - "Deja Vu". Това бе и първият нов студиен запис, който групата прави от 2002-а година насам, когато бе издаден албума "Играта". При все това, в албума "Deja Vu" авторска музика на Б.Т.Р. няма. Този албум е изцяло с кавъри на едни от най-известните и емблематични песни от българската рок музика. Десет на брой, тези песни представляват и своеобразния поклон на групата към онези изпълнители, които са им повлияли в една или друга степен, били са им учители и пример за подражание. И то какви изпълнители! - ЩУРЦИТЕ, ДИАНА ЕКСПРЕС, ФСБ, СИГНАЛ, Стенли, Дони и Момчил, ФОНОЕКСПРЕС, Васил Найденов... Все хора и групи дали предостатъчно за развитието на българската музика.

   Самият концерт започна с допустимо 30-минутно закъснение от обявения начален час. В 20:30 на сцената излязоха познатите на всички (няма как да не са - това все пак е най-концертиращата рок група у нас) Атанас Пенев (Наско) - вокал, Кирил Божков - китара, Славчо Николов - китара и вокал, Иван Калфов - бас и вокали и Иван Диков - барабани. Със самото си стъпване на сцената те повишиха градуса на настроението на зрителите значително. И съвсем очаквано - откриващата "Пак ще се завърнем" не остави никой от близо 500-те гости равнодушен. Коктейлната обстановката започна да прилича на един истински рок концерт, а сред гостите можеха да се забележат, както ВИП персони, така и съвсем обикновени фенове на Б.Т.Р. и българската рок музика.

   По време на краткия си едночасов сет Б.Т.Р. изпълниха всичките десет песни от новия си албум. Кавърите, направени от групата, до един са с малко или много променени аранжименти. Звучат по-твърдо от оригиналите и всичките са повече от добре направени. Двугодишния труд на музикантите, хвърлен в създаването на този албум, е дал своя резултат. Разбра го и публиката, която не спря да аплодира любимците си. Перфектен звук и осветление, чудесна организация и сценично поведение. И не на последно място - един невероятен Наско, доказал за пореден път, че за неговия глас граници няма.

   Най-важните моменти в събитието (събрали съвсем естествено най-бурните аплодисменти) бяха случаите, в които на сцената се качваха гост-музиканти. Това стана три пъти, а хората решили да "помогнат" на Б.Т.Р. в представянето на някои от песните бяха Данчо Караджов (СИГНАЛ), Стенли (ТАНГРА) и, разбира се, Кирил Маричков от ЩУРЦИТЕ. В края на концерта петимата музиканти поканиха на сцената всички автори и изпълнители на 10-те песни, които присъстваха в залата. И след като ги представиха на публиката им се поклониха.

   Събитието се осъществи с помоща на община Каварна в лицето на кмета Цонко Цонев, който също уважи събитието. За финал, Славчо Николов намекна, че е възможно да има втора част на този албум, с нови десет български класики записани от Б.Т.Р. Остава ни да видим дали това ще се случи...

   Ето и сетлиста от концерта:
01. Пак ще се прегърнем - Ф.С.Б.
02. Както казват хората - ФОНОЕКСПРЕС
03. Блус за двама - ДИАНА ЕКСПРЕС
04. ХХ век - ЩУРЦИТЕ
05. Скъп спомен мой - СИГНАЛ (с участието на Данчо Караджов)
06. Малкият Принц - Дони и Момчил
07. Следи - Стенли (с участието на Стенли)
08. Почти забравена любов - Васил Найденов
09. Среща - ЩУРЦИТЕ (с участието на Кирил Маричков)
10. Вкусът на времето - ЩУРЦИТЕ (с участието на Кирил Маричков)

deja vu

още за:

Б.т.р.


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Simeona 12.05.2008 15:57:08 отговори + 0 0
Промоцията на този албум беше едно от най-незабравимитв събития в моя живот! За БТР нямам думи! Трябва да си не велик ами нямам идея какво за направиш тези парчета по този гениален начин! За мен това е повече от авторство! Който не ги е слушал да не се обажда от коневръза и да спре да цвили! Обичам БТР! Албумът е много здрав, в момента го слушам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

acid_burn 26.04.2008 21:39:24 отговори + 0 0
Аз пък много мразя групи, които не издават албум 100 години, но вечно са "най-добрите" и "най-големите".. от 6 години БТР са направили 2 албума с "дъ бест" и 1 албум с кавъри.. в БГ си има една конюнктура от която никой не мърда; един кръг от музиканти които са вечни и никога нищо не се случва, и никой не дава шанс на млади изпълнители.. има няколко групи обявени за "най-големите" и оттам нататък никво мърдане...... адски досадно.. да не говорим за "любимците" ми от Ахат, хаха, които имат албум и половина но вече 20 години и кусур са другите "най-големи"..... смешници Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 26.04.2008 16:54:48 отговори + 0 0
Хмммм........... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slayer 26.04.2008 13:34:37 отговори + 0 0
Шоуто беше страхотно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maverick 26.04.2008 12:50:27 отговори + 0 0
Браво на Б.Т.Р !!!! големи сте момчета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".