"Century Media" съдят над 7000 души за нелегален даунлоуд

17 сеп 2012, 22:40 ч. 358 / 5 14
пред./следв.
Според NorthJersey.com, цитирани от Blabbermouth.net, адвокат от Ню Джърси е завел дела от името на "Century Media Records" срещу над 7000 души за нелегален даунлоуд и разпространение чрез пиър-ту-пиър мрежи на новите албуми на LACUNA COIL ("Dark Adrenaline") и ICED EARTH ("Dystopia"). Технологията за откриване на нарушителите е проста - наета специално за целта компания следи чрез софтуер за споделяне на файлове като "BitTorrent" кои потребители разпространяват тези албуми и събира техните IP-адреси. Тогава се завежда дело срещу неизвестен извършител и се изисква от Интернет доставчиците да разкрият имената и адресите на съответните абонати. След което въпросните получават писмо, чрез което им се предлагат два варианта - или постигане на извънсъдебно споразумение, при което те заплащат няколко хиляди долара, или да си наемат адвокат и да се защитават в съда.

   По-рано през годината "Nuclear Blast Records" опитаха подобни мерки срещу 80 потребители на "BitTorrent", споделяли новия албум на ALL SHALL PERISH. След като се оказа, че групата не е уведомена за тези действия и тя отказва да подкрепи исковете, обвиненията бяха оттеглени доброволно от лейбъла.
Iced Earth


Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


geregrave 19.09.2012 11:24:47 отговори + 0 0
Ай стига лакомия.
Лично свалям доста музика и ако е стойностна и е очевидно качеството на вложения труда си купувам албумите - фена си е фен.
Мен не ме удовлетворява, качеството на торентите (обикновено нескопосано направени) - искам да имам оригинала.
Друг е въпроса за изнамирането на желаната музика, особено българска.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дедодред 19.09.2012 02:35:53 отговори + 0 0
до redordead-удари си една сойка и се успокой Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Човек зад борда 18.09.2012 16:44:16 отговори + 0 0
Peace sells... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 18.09.2012 16:43:58 отговори + 0 0
Ако харесвах някоя от групите, може би щеше да ми стане тъпо от факта, че лейбълът им използва подобни фашистки тактики в борба срещу нещо, което практически не му вреди. Във време, в което все повече и повече групи пускат албумите си за свободно слушане и дори даунлоуд, те тръгнали да съдят...

redordead, приравняването на музиката със сирене не е аргумент поради толкова много причини, че няма на къде повече. Само да ти кажа, че ако можех да пиратствам сирене така, както пиратствам музика, щях да го правя с удоволствие. Ама не мога. Сори. Не приравнявайте материалните продукти с интелектуалните. Това е логическа грешка, и то прекалено тъпа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.09.2012 14:12:18 отговори + 0 0
redordead, падна ми в очите!
Апропо, как не са се сетили едно време да съдят всеки, закупил си двукасетъчен касетофон.
А някой да отчита факта, че билетите за концерт и мърч са скочили четворно?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 18.09.2012 14:08:34 отговори + 0 0
Голям резил за двете тотално неизвестни групи! Загубиха поне половината от 7-те си хиляди vest фенове в САЩ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.09.2012 09:26:23 отговори + 0 0
Аз свалям МНОГО и купувам голям процент от нещата, които харесвам. Но докато в САЩ един нов метъл диск струва $10, тук струва 30 лева (двойно повече). Като сравним заплатите в САЩ и в България, мисля че става ясно защо не си купувам по 20 албума месечно, а само 1-4 максимум. Като намалят цените двойно или тройно, не само аз ще си купувам.

А това със съда е най-голямата възможна тъпотия. Който иска - купува. Който не иска - не купува. Ако бандите подкрепят подобно нещо, НИКОГА повече няма да си купя техен диск. Но те Century Media са пълни идиоти, така че... ще видим.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 18.09.2012 08:25:26 отговори + 0 0
то а в цървуландия едни големи фенове...само слаушам нещо от рода на - ако ти харесва бандата, ще си вземеш диска и, но съм сигурчен, че точно тези цървули, я имат един диск, я нямат...абе, бастун, ми ходи си вземи и домати и сирене от била за без пари с мотива, че не е качествен, да видим дали щи дадат...хората са работили, искат пари да получат за труда си, ако си против това, ще се свържа с теб, сега правят едно ремонтче, и на майстора му трябва някой общак, навитак ли си да бачкаш за без пари? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бла бла бла 18.09.2012 07:12:40 отговори + 0 0
то пък едни коментари, едно чудо.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.09.2012 02:12:46 отговори + 0 0
те пък едни групи...то пък една музика.. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хайдрих 18.09.2012 00:27:22 отговори + 0 0
Трябва най-накрая да се възстанови Гестапо. Хайнрих Мюлер, вероятно все още е жив нейде в Аржентина или Боливия и може да го ползват за консултант. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.09.2012 00:00:24 отговори + 0 0
И за т'ва се радвам, че живея в България Тука такива малоумни закони нямат място! Ако некой ти харесва групата, ще ти купува дисковете и ще ти идва на концертите.
абсолютно си прав, изглежда не са продали колкото са очаквали хахахаххаха

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.09.2012 23:50:40 отговори + 0 0
И за т'ва се радвам, че живея в България Тука такива малоумни закони нямат място! Ако некой ти харесва групата, ще ти купува дисковете и ще ти идва на концертите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 17.09.2012 23:49:26 отговори + 0 0
почнаха да съдат понеже слушаме музика - заврете си горепосочените банди знаете къде !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".