COLD RAVEN на "Autumn Souls Of Sofia 2017"

3 апр 2017, 14:35 ч. 489 / 1 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

И след големите имена, които обявихме на Autumn Souls Of Sofia 2017, време е за една все още не толкова известна, но интересна група. Тя ще заеме своето място в афиша на фестивала в дните между 25 и 26 ноември в столичния клуб Live & Loud.

COLD RAVEN, въпреки студеното си име идват от топлата, слънчева Италия. За краткото си (до момента) съществуване групата има впечатляваща активност зад гърба. Основани през 2013г. в Милано COLD RAVEN свирят мелодичен, но обвит в мистерия блек метъл с лирическа тематика предхирстиянските религии, антикосмос, магия и Хаос.

Първият им и единствен засега албум Equilibrium and Chaos е записан, миксиран и мастериран за три месеца през 2014г. През декември същата година COLD RAVEN подписват договор с лейбъла Sliptrick Records за разпространение на албума по целия свят и той е реализиран през пролетта на 2015 г.

Следващата 2016 г. италианските блекове посвещават на концертна дейност като съпорт на най-екстремното турне за годината: “The Evil Over Europe” с двоен хедлайнер POSSESSED и BELPHEGOR, и специален съпорт американските блекове ABSU.

В момента COLD RAVEN пишат нов материал за следващия си албум. Очаква се той да представи израстването на групата в писането на музика, въпреки че ще следват стила от дебюта си. Студения и суров саунд от 90-те в духа на групите, които са допринесли за развитието на стила.

Освен в споменатото турне COLD RAVEN са делили една сцена с емблематични за екстремната сцена имена като Nargaroth, Infernal War, Necromass, Dark Funeral, God Dethroned, Unleashed, Mortuary Drape, Impaled Nazarene и са имали концертни изяви в още няколко европейски страни.
Както виждате, скромна история – богата биография. Със сигурност ще има какво да покажат.

Цената на пропуска вече е 50 лв. Можете да го закупите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!

Групите потвърдили участие до момента са:
KRITTER от огнена Испания
Естонските рокаджии Illumenium
Мelodic Black метълите MartYriuM
Носещите суров Шведски студ и мрак – Khaospath
Белгийските Симфо-блекове – Saille
Децата на „Черната планина“ германците – Imperium Dekadenz
Датската Blackened Funeral Doom банда Woebegone Obscured
Френският Ambient / Depressive / Black Metal проект – Nocturnal Depression
Melodic Black/Death Metal бандата от Украйна – Fausttophel
Норвежкият Black Metal Kvlt – Svarttjern
Шведският проект Hypothermia

 



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


кои точно? 4.04.2017 09:04:19 отговори + 0 0
са големите имена? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".