COLDPLAY отговарят на обвиненията на Joe Satriani

10 дек 2008, 01:13 ч. 258 / 6 5
пред./следв.
COLDPLAY разпространиха съобщение по повод на заведеното от Joe Satriani дело за плагиатство (прочети подробности). То гласи следното: "С възможно най-голямото уважение към Joe Satriani намираме за нужно да отговорим публично на обвиненията. Ако има прилики между двете наши музикални произведения, те са изцяло случайни и за нас бяха толкова изненадващи, колкото са били и за него. Joe Satriani е велик музикант, но не той е написал песента "Viva La Vida". Бихме желали той да приеме уверенията ни в това и му желаем успех в бъдещите начинания". Адвокатът на китарния виртуоз отговаря пред "Асошейтед прес" на горното изявление, че неговото съдържание е съвсем различно от това, което COLDPLAY са твърдели преди да бъде заведено делото. "Ние се опитахме да проведем диалог, преди да разгласим нещата. Бяхме накарани почти насила да подадем иск. Дали съвпаденията са случайни, ще решат съдебните заседатели".

още за:

ColdplayJoe Satriani


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ваньо 11.12.2008 19:29:34 отговори + 0 0
Ебаси съвпадението, ебаси творческото единомислие. Абе защо тия шматки Колдплей не си платят малко за авторски права, ами...тъпа история! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ilith 10.12.2008 14:29:05 отговори + 0 0
а сатриани не може ли да си го.. ъ кхъм.
тъпа ми се струва цялата история.. ама адски.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.12.2008 11:47:39 отговори + 0 0
Моля оправете заглавието на новината .. има грешка ...отоварят Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arcturus 10.12.2008 11:37:40 отговори + 0 0
предлагам всички музиканти когато композират да си слагат шапчици от аломиниево фолио за да се спре несъзнателното телепатично кореспондиране м/у тях иначе току виж пак измислили нещо еднакво)))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

бай красьо 10.12.2008 11:11:34 отговори + 0 0
Абе един Celebrity Deathmatch да им организират. Джо хваща един Ibanez JS1000 и почва да ги млати здраво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".