CORPUS CHRISTII свириха с вокалиста на SOMRAK в София

15 сеп 2009, 00:50 ч. 355 / 5 14
пред./следв.
На 14 септември малката група привърженици на екстремния ъндърграунд блек метъл в София така и не успя да види португалците CORPUS CHRISTII в титулярен състав и в пълния им блясък. Здравословни проблеми, възникнали след концерта в Сърбия, попречиха на лидера и фронтмен Nocturnus Horrendus да участва в шоуто, а и дори го принудиха да прекара вечерта в болнично заведение...

   Месец след като подгряха DIMMU BORGIR в Каварна блекметълите SERPENTINE CREATION откриха събитието малко след 20:30 ч. Закъснението в случая бе породено именно от неразположението на Nocturnus, предизвикало по-дълго пътуване на чуждите групи и нужда от спешен преглед на музиканта след пристигането.
   Родното трио използва събитието за премиера на новия си видеоклип към едноименното парче от дебютния си албум "Dystopia" (ревю). Самия (доста интересен) клип ще може да гледате онлайн съвсем скоро. SERPENTINE CREATION изнесоха стегнат сет от шест песни, между които и новото парче "Massacre Outside the Heaven's Gate". Освен него звучаха и следните композиции от актуалния диск на групата: "Dystopia", "Road to Satan", "Warrior of Satan", "Eternal Darkness", "Satan Is Here". Какво да кажем за нашите момчета, освен че обичат да пеят за Сатаната? Можем да изразим съжаление, че те е нямало как да прозрат непредвидените обстоятелства с фронтмена на CORPUS CHRISTII, за да успее Vlad да порепетира песните на португалците и да излезе той с тях, което да им позволи по-дълъг и качествен сет. Без лидера си в последствие CORPUS CHRISTII изпяха точно 6 песни - колкото и SERPENTINE CREATION.
   За най-дълго време сцената принадлежа на словенците SOMRAK. Публиката, която първоначално наброяваше към 30-ина човека, така и не увеличи значително броя си и вероятно през "The Box" тази вечер минаха не повече от около 50-60 души. Обилно покритите с корпспейт SOMRAK изсвириха осем песни, чиито имена може да видите на една от снимките по-долу. Относително техничният им олдскуул блек метъл бе в тон с цялото събитие, но и без да изпъква с нещо особено.
   Чест прави на организатора от "ShadowLand Music" Светослав Янакиев, че преди португалците да излязат на сцената обяви по микрофона каква е ситуацията около хедлайнърите и че те ще бъдат с фронтмена на словенците. Със сигурност, ако въпросният J. D. бе сменил маската на лицето си, почти никой нямаше да забележи замяната.
   Когато намаленият състав на CORPUS CHRISTII се представи на публиката към 22:50 ч., откривайки със супер интензивен инструментален пасаж, изглеждаше, че гигът им би могъл да се получи, но с появата на J. D. се видя, че той стои несигурно, като дори в началото не успя да си намери точно място на сцената. Китаристът на CORPUS CHRISTII всъщност пое голяма част от основните вокали, а словенецът само пригласяше. Все пак, при създалата се ситуация, това бе възможно най-добрата развръзка и най-важното е, че концертът се състоя въпреки трудностите.
   Накрая можем да заключим, че голямото оживление на концертния живот в последните 2-3 години доведе до тотално свиване на ъндърграунда. Гостуванията на SEPTICFLESH, GOD DETHRONED и др. показаха това недвусмислено, а вчерашният концерт затвърди правилото. Остава само да се поклоним пред ентусиазма на всеки, дръзнал да покани нестандартна група, ясно съзнавайки, че от това няма да реализира печалба, а даже напротив. Но усмивките на лицата на поне част от малобройната публика на 14 септември си струваха усилията!
   Ето и сетлист на CORPUS CHRISTII:
01. Ave Domini
02. Stabbed
03. Bleak Existence
04. Penetrator
05. Soaked in Your Blood
06. All Hail



Коментари   (14)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Вашето име 17.09.2009 11:25:42 отговори + 0 0
Тоя Влад със всяка нова група - все по зле става.
Незнам дали се усещат кви са ******?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оня пияния пич 15.09.2009 20:41:08 отговори + 0 0
хахахахахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gocho 15.09.2009 17:47:34 отговори + 0 0
Абе не беше зле концертът... като цяло. А на тези, които са били по назад, нищо не им е пречило да минат и по-напред - все пак почти нямаше хора!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.09.2009 17:16:20 отговори + 0 0
Това не е наша работа,а на охраната .
Не е наша работа (най-малко моя,защото съм момиче) да се занимаваме с пияни свине.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 15.09.2009 16:18:56 отговори + 0 0
а що не изхвърлихте вие този дето показва средни пръсти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.09.2009 15:55:38 отговори + 0 0
това са го прочели вече 10 пти повече хора отколкото са присъсвали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Subversa 15.09.2009 14:06:47 отговори + 0 0
Концерта беше як наистина,но не трябваше да е в този клуб.
Незнам дали хората които бяха по-назад виждаха какво ставаше отпред.Според мен охраната трябваше да изгони онзи идиот,но нали са чалгари и не им пука...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulphursoul 15.09.2009 13:41:47 отговори + 0 0
беше супер яко ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.09.2009 11:35:48 отговори + 0 0
Поздравления за репортажа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 15.09.2009 11:05:17 отговори + 0 0
нямам отношение към групите и конкретното събитие, но поздравявам човека написал репортажа! ако бяха такива всички репортажи от концерти , нямаше да има толкова негативни коментари под тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dementor 15.09.2009 11:04:10 отговори + 0 0
така е,концертта беше як,но клуба,обслужването,охраната са мноо зле!
Вижда се,че на такива събития ходиме само най-твърдите фенове-но много намалехме...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkcult 15.09.2009 08:35:52 отговори + 0 0
А и клубът неструва охраната беше много зле! Видно бяха някакви чалгари които гледаха много гадно групите. А и кифлите на бара си пъхаха някакви тапи в ушите. Отвратителен клуб! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkcult 15.09.2009 08:24:45 отговори + 0 0
Концерта си беше як,ама оня пияния пич,който показваше среден пръст на групите развали всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sam 15.09.2009 01:43:20 отговори + 0 0
Няма по-бърз репортаж))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".