CREMATORY заплашват да се разпаднат, ако феновете не купуват билети и новия им албум

13 мар 2018, 16:08 ч. 1968 / 4 15
пред./следв.

   Германската готик метъл банда CREMATORY ще издаде новия си студиен албум "Oblivion" на 13 април. Групата планира да промотира творбата с турне, за което досега са насрочени 15 дати в родината ѝ в края на следващия месец и през май.

   Преди няколко дни в публикация на страницата на групата във "Фейсбук" барабанистът Markus Jullich изразява разочарованието си от слабите предварителни продажби за концертите. Той прогнозира, че е възможно "Oblivion" да е последният албум на бандата и тя да прекрати съществуването си, ако няма сериозни приходи от турнето и от физически продажби на диска. Jullich казва, че ако основната печалба е от онлайн продажби на дигитална музика, то тя не е достатъчна, за да продължи съществуването на CREMATORY.

   Markus дори призовава почитатели да "размърдат мързеливите си задници" и да започнат да купуват билети за турнето. Обиколката може и да бъде отменена, ако предварителните резултати не са приемливи. Той коментира, че актуалният диск "Monument" е стриймван (официално) 1,5 млн. пъти, а физическите продажби на CD и винил не са дори 1% от това число. Според Jullich, краят на бандите е близо, ако те ще разчитат само на дигитални продажби.

   CREMATORY предлагат и на всеки, който купи "Oblivion" на компактдиск или плоча ваучер на стойност 10 евро, който може да бъде използван на мърчандайз щандовете на концертите им.

 



Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Burner 14.03.2018 19:38:29 отговори + 3 3
Ами феновете им да си размърдат мързелевите задници и да купуват албуми и билети ... Аз не съм от тях! Бандите чиято музика харесвам, аз подкрепям със закупуване на оригинални неща ... А щом дори феновете ти не те подкрепят, просто затваряй сергията ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil 14.03.2018 16:13:44 отговори + 4 2
Селянин пари за музика не дава. Той се обижда на групата, че се отказват да работят без пари и му казват да си мръдне г.за
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 14.03.2018 01:08:18 отговори + 3 8
Абе не сте лоша група, ама сега проверих и виждам, че сте ми извън топ 400... Сори. Да му мислят твърдите ви фенове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дони Джеймс Рио 13.03.2018 23:47:01 отговори + 11 2
Пичовете да не си мислят, че като крещят на феновете си, "Елате ни на концертите и си купете албума ни, алчни, мързеливи гъзове или не сте никакви фенове." ще си повишат приходите? Ами не! Виж идеята с ваучер за мърчандайз при покупка на физически носител не е чак толкова лоша идея, ама да си имаме уважението! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 13.03.2018 22:19:14 отговори + 11 0
"Monument е стриймван 1.5 млн. пъти" - ето, бе, слушат ви хората, какво се оплаквате? Да не би да няма пари в стрийминг услугите?

P.S. за всеки случай - използвам литературния похват "сарказъм"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


чао 13.03.2018 22:16:28 отговори + 6 6
Ами да се разпадат... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

phantom-a 13.03.2018 21:48:41 отговори + 2 4
Звукозаписните компании плашат процент от продажбите на артистите (за пример -Мадона взима 15% ).Същите спонсорират процеса по звукозапис,клипове,реклама и тн.Групите взимат отчисления от концерти ,права и тн.Пример: Therion плащат 100000 долара за хор от 8 човека за записите на Vovin.Албума струва около 400000 долара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

phantom-b 13.03.2018 22:16:15 + 7 0
Плащат им процент, след като си избият парите, които са им отпуснали за запис на албума и в последствие за турне (евентуално). Слаби продажби и слаба посещаемост на турнето = дълг за групата към лейбъла. Който дълг довежда до рязка загуба на съпорт от лейбъла и ставаш един от многото на опашката за трохи.
А и вече тези компании, които изобщо дават пари на групите за запис са около 3-4 в Европа. Ясно е кои са. Но дори и те не дават пари за турнета на голяма част от изпълнителите си, защото ги дават на доказано вървежните.
Драмата е тежка...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HYPOHEAD 13.03.2018 18:16:00 отговори + 14 3
Ами - такъв е живота. Адаптираш се или изчезваш. От друга страна обаче, исканията им имат някаква валидност, доколкото феновете на класическите банди мрънкаме, че не се прави вече такава музика и гореспоменатите не записват често, не правят достатъчно турнета, а от друга страна нито ходим на толкова концерти, нито се купува кой знае колко музика на физически носители. А старите банди си действат постарому и вероятно, това е част от причините, заради които все още са себе си и ги харесваме. Ако вземат да си обърнат рутината и започнат да припечелват като по-съвременните си колеги, което със сигурност ще се отрази на стила им, съм сигурен, че веднага ще отнесат кофа фекалии, че са изгубили идентичността си. Парадокса е налице. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Борис 13.03.2018 17:56:32 отговори + 9 1
Добре дошли в 21 век.
Ситуацията е такава, каквато е! Ще си позволя да използвам един израз: Take it or leave it!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

inFamouzzzBG 13.03.2018 17:42:00 отговори + 3 8
Винаги съм бил с впечатлението, че пари се правят от продажба на музика и мърч, а не от концерти. Много банди съм чувал да се оплакват, че за концерти взимали незначително малко пари и подканват точно да се взима музиката им. Тези казват обратното - ходете по концерти. Само мениджърите знаят къде е истината, но с такива "ултиматоми" малко вероятно да спечелят нови фенове, най-много тия, дето ги харесват вече, да им теглят една майна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Blake 13.03.2018 16:38:39 отговори + 16 0
Фен съм, но бандите (не само тази) трябва да разберат, че от доста време насам от албуми не се печели (освен ако не си някой от ГОЛЕМИТЕ). За да има кинти - трябва да си скъсват г*** от турнета и свирене, а Крематори за съжаление са решили, че са стари за тая работа... Сори, тва е положението! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

млад кокос 13.03.2018 16:16:48 отговори + 8 17
Може би причината е, че Крематори е една слаба банда? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 13.03.2018 16:26:50 + 15 1
Че по този критерий много банди са слаби. Вкл. такива на които сигурно си фен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Max 13.03.2018 18:33:14 + 19 9
И Metallica са слаба банда, ама продават.Още един парадокс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".