Дългогодишният автор на "Про-Рок" Адриан "Maldoror" Лазаровски написа роман за деца

30 май 2007, 14:00 ч. 347 / 1 9
пред./следв.
Книгата, озаглавена "Приключенията на Моливко и Сръчко в България", е написана в съавторство с големия руски детски писател Валентин Постников, чиито тиражи надхвърлят 4 милиона само в Русия. Неговите романи за приключенията на Моливко и Сръчко отдавна са хит по целия свят. Пътешествията на приказните герои ги отвеждат къде ли не – в недрата на пирамидите, в Антарктида и Австралия, на Марс и на Луната... Този път обаче необикновените герои се озовават в една необикновена страна - средновековна България!
   Поели по следите на славянските просветители Кирил и Методий, Моливко и Сръчко преминават през шеметни приключения и невероятно смешни случки. В стремежа си да разгадаят великата тайна на солунските братя те се срещат с най-големите ни национални герои и посещават най-забележителните български градове. Премиерата на романа е на 1 юни от 14:30 часа в книжарницата на магазин "Ориндж" на улица "Граф Игнатиев" в София. Събитието се очертава да бъде още по-значимо, защото и Валентин Постников ще бъде в София за промоцията на книгата.

още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Vlad 30.05.2007 22:49:48 отговори + 0 0
Браво!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ABBATH_Veliki 30.05.2007 18:37:40 отговори + 0 0
ДЕТ(ски) романи!!! Определено си е в жанра )))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 30.05.2007 18:33:52 отговори + 0 0
Браво, Адриански!!!!!Поздравления)
Аз се чудех къде се загуби напоследък, а то.......))
Жив и здрав да си!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Fanatik Priest 30.05.2007 17:17:31 отговори + 0 0
хммм... Фентъзи Фактор... трябва да се преровя, какво е сътворил там. Брех, отдавна не ги бях вадил тея списания! Пък не бяха лоши бе мама му *****, ама аде де - никой не се интересува...

Дано това не се случи с Про-Рок де! (то няма и как да стане - отдавна потръгна работата)

You Rock! ™
I Rock! ®
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

POSITIVE 30.05.2007 15:43:06 отговори + 0 0
Браво само така Адриане.Пожелавам ти успех в бъдещите писателски начинания.Успех!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Агентът-Провокатор 30.05.2007 15:40:00 отговори + 0 0
Това е човекът, който според мен, пишеше най-интересни и качествени материали. Дори и от безинтересна тема, може да "сътвори" нещо увлекателно за четене. Това е, човекът има голям талант, както и рутина. Поздравления за тази книга! Ще си я купя, а и ако мога да си взема автограф... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 30.05.2007 14:35:22 отговори + 0 0
Ако може да продължи с преводите на Лъвкрафт ще е супер,защото в БГ има само 3 сборника с разкази издадени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 30.05.2007 14:34:03 отговори + 0 0
Адриан Лазаровски е български писател, преводач и журналист.

Роден е на 4 май 1976 година в гр. Варна. Завършил Българска филология в Софийски университет "Св. Кл. Охридски", където защитава дипломна работа на тема "Преображенията на готическото в романа "1984" от Джордж Оруел".

Работи като преводач и редактор на свободна практика и има преведени над 30 книги от руски и английски език. Сред преведените от него автори са Владимир Набоков, Рей Бредбъри, Роалд Дал, Ричард Матисън, Робърт Блох, Лорд Дансени, Стивън Кинг. Съставител и преводач е на сборника разкази "Шепнещият в тъмнината" на Хауърд Лъвкрафт и "Махалото на шестото време" - стихове от Даниил Хармс. Работи и в областта на преводната детска литература.

Негови авторски разкази присъстват в антологията с нова българска фантастика "Точка на пристигане" и първата българска фентъзи антология "Звяр незнаен". Спечелил е трета награда в конкурса "Фантастика през 100 очи" на издателство "Аргус" с разказа "Езерото". Има публикации в "Литературен вестник", "24 часа", "Кръг", "Върколак", "Софийски унивеситет", "Зона F", "Фентъзи Фактор" и "Тера Фантастика". Пише предимно в областта на хоръра, фантастиката и психологическия трилър, като творбите му са високо ценени от критиката.

Работил като музикален журналист в списанията "Хаос" и "Нов Ритъм", а понастоящем в изданието за праведна музика "Про-Рок", където е особено популярен със специфичния си стил на интервюиране. Сътрудничи на електронното издание за култура и изкуство Словеса предимно в областта на литературната, театралната и музикална критика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.05.2007 14:13:30 отговори + 0 0
Яка новина хохохо. Адриан си е сменил явно попрището, но пак пише за същата аудитория - за деца. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".