Дамската метъл банда FRANTIC AMBER с концерт в София на 19 април

17 апр 2017, 11:47 ч. 1020 / 2 4
пред./следв.

  Получихме следното съобщение:

Дамската метъл банда FRANTIC AMBER идва за концерт в София на 19 април. Шоуто в Live & Loud ще впечатли сериозно привържениците на т. нар. „Female Fronted” банди тъй като освен амазонките от FRANTIC AMBER ще свири и още една банда с дама зад микрофона. Това е POKERFACE от Русия. Те ще представят третия си албум „Game On“, който излезе на 31 март и е в традициите на thrash/death метъла.

За баланс на сцената същата вечер ще се качи и група в по-лек стил – power метълите от САЩ SUNLESS SKY

Турнето, инициирано от FRANTIC AMBER вече стартира на 8 април в Будапеща и скоро идва и в нашия град! Момичетата атакуват София на 19 април, където ще превърнат Live & Loud в бойно поле, където всеки, който харесва thrash, death, melodic death и power метъл ще намери нещо за себе си.

Хедлайнерите на вечерта обаче са FRANTIC AMBER. Фронтдамата и основен двигател на бандата Elizabeth Andrews събира дами от различни точки на света в меката на тежкия метъл Швеция, където тя лично също е имигрант.

След едно EP и три сингъла, които пуска през годините, групата издаде дебютния си дългосвирещ албум едва през 2015-а, въпреки че е активна от 2008-а насам. Албумът носи заглавието „Burning Insight“ и както се оказа, си заслужаваше чакането.

Когато се каже мелодичен метъл от Швеция с женски вокал веднага се сещаме за Arch Enemy. Подобни асоциации не са никак погрешни. Melodic death метъла, който формацията представя се доближава до този на формацията на Michael Amott от ерата на Angela Gossow.

За да промоутираме бандата само ще споменем, че тя вече е канена на няколко големи фестивала, а и едва ли е случайност, че FA бяха съпорт на SIX FEET UNDER за скандинавските им дати през 2013г., както и факта, че Entombed A.D. избраха да поканят момичетата за няколко дати в Швеция в края на миналата година.

Чуйте „Burning Insight“, гледайте някое и друго концертно видео на бандата и ще видите, че Elizabeth обича да изпипва нещата. Още с началните стъпки на бандата тя избира да работи бавно и да напредва с малки крачки. Вероятно е логично да се очаква от професионална балерина да е педантична към това, което прави. А атлетичността й определено й помага и за сценичното представяне, като тя къде съзнателно, къде не, се опитва да отиде отвъд границите. Това е екстремна (почти) изцяло дамска банда – екзотичен букет от мацки от Швеция, Дания, Япония и Колумбия и един пич зад барабаните и без никакви преувеличения: това си струва да се види на живо!

Всеки, който е бил на концерта на фуриите от Бразилия Nervosa, които свириха в същия клуб миналото лято, не би трябвало да се поколебае и за миг дали да посети събитието в сряда вечер.

Последните новини от лагера на FA са, че китаристката Mio Jager получи лека травма на ръката си на връх рождения си ден на 14 април, но бързаме да успокоим всички Ви - тя е добре, положението е под контрол и турнето продължава с пълна пара.

Билетите за вход ще се продават само в клуба преди концерта на цена 13 лв.

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на зъбките 23.04.2017 16:23:27 отговори + 1 0
Не зная как е било у Софето, но във Варна пръснаха клубчето! Жалко, че имаше малко хора...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пепеляшка 18.04.2017 23:06:41 отговори + 0 0
От колко часа започва концерта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tulimyrsky 17.04.2017 12:32:56 отговори + 5 4
Като прочетеш и "обаче" (на какво се противопоставя това?) в четвъртия параграф, "промоутираме", "букет от мацки",... Билети - само на входа - това ще да е някакво скалъпено тия дни участие. Дано наистина идат някакви хора, че иначе ще е тъжно и май по-добре въобье да не се състои такова събитие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Интересно 17.04.2017 12:18:24 отговори + 6 4
Гениално маркетингово решение. Да обявиш концерт в празничен ден, който ще се проведе след 48 часа. Жалко само за групата, ще си ги гледат организаторите и още 5-6 случайни посетители..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".