"Дарк и сайбърпънк спектакъл" с PERTURBATOR в София този петък

15 окт 2019, 11:43 ч. 1619 / 3 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

В петъкът на 18 октомври в столичния клуб "Mixtape 5" френският дарк, синт-уейв, индъстриъл експериментатор Джеймс Кент - PERTURBATOR ще направи уникално шоу, което ще се състои за първи път в България.

Вдъхновен е от cyberpunk културата и филми като Ghost in a Shell, Running Man и Akira, Perturbator използва в продукциите си разнообразни софтуерни синтезатори, както и емулаторите на винтидж такива, за да ни поднесе една особенa, тъмна атмосфера, която буквално ни "вкарва във филма" - с много 80-арски характер или такъв, който описва високотехнологично и недалечно бъдеще. Феновете на Sci-Fi, на сериали като Stranger Things или Altered Carbon или хайпнатите вече по играта cyberpunk 2077 ще имат възможността да усетят атмосферата на впечатляващия лайв на Perturbator.

За концертите си, освен синтезатори, използва и барабанист, както и огромно количество визуален и светлинен арсенал, чрез който акселерира музиката до степен на ’’телепортирането’’ ни в някоя нощ на 80-те или в пък в недалечното бъдеще. На едно място ще се съберем метъли, електронни маниаци, сатанисти, сайбер-пънк и стийм-пънк фенове, манга любители, художници, геймъри, нърдове, пристрастени към научната фантастика, към сериалите и книгите и въобще хора със различни субкултурни ‘‘изкривявания‘‘.

На 18 октомври концертът ще бъде открит от още една френска експериментална формация - THE ALGORITHM, които използват метъл рифове миксирани до математическа прецизност с електронни субжанрове като брейк-кор, синт-унейв. Те са двама – барабанист и мултиинструменталист, който използва китари, синтезатори, компютри и всякакви костюмизирани музикални джаджи. Имат награда за ‘най-добри ъндърграунд изпълнители‘ за Metal Hammer Golden Gods през 2013.

Програмата за 18 октомври е:
19:30 – Отваряне на врати на клуб "Mixtape 5"
20:45 – THE ALGORITHM /Fr/
22:00 – PERTURBATOR /Fr/
23:30 – Oчакван край

Последните 150 билета все още могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 17 октомври билетите струват 35лв. От полунощ на 18.10, както и на място ще са по 40лв.

Внимание: Шоуто, което предстои да изживеете съдържа флаш и ярко светлинни ефекти (строб). Може да е опасно и не е подходящо за хора, податливи на епилептични припадъци.

Записването и фотографирането на концерта с професионални камери и светкавица е абсолютно забранено.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".