"Dark Passion Play" на NIGHTWISH продаде над 100 000 копия във Финландия

15 дек 2007, 00:45 ч. 341 / 4 13
пред./следв.
Излезлият през септември нов албум на NIGHTWISH "Dark Passion Play" е продал над 100 000 копия в родната на групата Финландия. Дискът е вече с платинен статус и в Швейцария за над 30 хил. реализирани бройки. Наскоро издаденият само във Финландия сингъл "Eramaan Viimeinen" дебютира на първо място в класацията на северната страна. Групата планира и ново издание на "Dark Passion Play" с пет бонус трака.

още за:

Nightwish


Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тhe Tedragon 17.12.2007 17:17:17 отговори + 0 0
Повечето тук, явно наистина са глухи! И Тигър е прав за сравненията. А дано Анет с ангелският тембър се научи и да пее. Това, че продават много албуми съвсем не означава, че правят качествени неща. На на Satyr ревюто няма да го коментирам - прилича на всичко друго но не и на ревю. На мен лично много ми харесва DPP и смятам, че е доста добър, но качествата му, а онова зрелищно изгонване на Таря и големият шум около Анет докараха тези продажби. Нещата ще си проличат от следващите албуми- да но само да не стане практика да гонят по някой член на групата) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 15.12.2007 22:24:53 отговори + 0 0
Никога не съм бил особено голям почитател на Nightwish. Имат няколко песни, които харесвам изключително много, няколко, които харесвам по-малко, няколко, които не ми правят впечатление. Научих за тази група в един компютърен клуб, където единият от касиерите беше надул музиката на макс. Звучеше "Wishmaster". Помня, че гласът на вокалистката ми направи особено силно впечатление. До тогава не си бях представял, че оперен глас и тежичък метъл могат да вървят толкова добре заедно. Беше уникално. Не знам в какъв свят живеят повечето от писалите преди мен, но сред познатите ми, а и едва ли само сред тях, Nightwish бяха и все още са известни като групата с оперната певица. В този ред на мисли може да се каже, че Таря беше символ на Nightwish. Проблемът при нея поне за мен бяха концертните им клипове с нея. Глас хубав, всичко е наред, обаче сценичното и поведение беше ужасно. Изобщо не се интересувах от личния живот на групата, но, както разбрах, отношението и към останалите не е било много правилно. Затова и са я разкарали. Логично. Идва новата. Анет Олзон, ако и пиша правилно името. Гледам я на снимката - по-радваща окото. Реших, че и на сцената ще прилича повече на жена от предишната. "Вероятно ще е за добро", казвам си, "Я Helloween с новия вокал колко по-готини са..." Чух и албума. Хареса ми, наистина. Но ми звучеше твърде стандартно. Някакси в момента ми е трудно да си спомня и една песен от него. С албума на Таря Турунен положението е кажи-речи същото - чух го два пъти, но в главата ми останаха само две песни - сами ще се сетите кои. Дано по-нататъшните албуми и на изгонената, и на Nightwish са по-добри. Както и да е. Чувам обаче и концертния албум на Nightwish. Е, беше ужасно. Съжалявам. Все едно Manowar да сменят Ерик Адамс с Джъстин Тимбърлейк. Може би Анет Олзон ще се научи да пее старите песни както трябва. Може би. Желая и успех. Но има доста път да извърви. Успехът на този албум е крачка във вярната посока. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bleedy 15.12.2007 16:46:17 отговори + 0 0
мен лично повече ми харесва от соловия на Tarja Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 15.12.2007 16:18:00 отговори + 0 0
след като има хора, които са навити да дадат парите за това, което Nightwish предлагат, значи си ги заслужават... няма нищо лошо в това да изкарват пари... ако можеше вместо бритни и джей зи, най-богатите хора в музикалната индустрия да бяха метъл бандите, аз лично много щях да се радвам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BloodyRose 15.12.2007 14:54:12 отговори + 1 0
Dark Passion play опрделено едно от най-добрите неща, което групата е правила.Nightwish са си Nightwish и ше продължават да бъдат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 15.12.2007 13:13:37 отговори + 0 0
Към
"пак съм аз - 2007-12-15 12:44:59
може и да е така ама на какво ви намирисва преиздаването на албума ??? на паричкииииии .. "

Мого ясно, че е за пари. Не разбрах само какъв е проблема в това. Хората живеят от музиката която правят! А и абума си е много добре според мен. Щом има търсене защо Nightwish да не вземат някое и друго Euro отгоре. Трудът на хората особенно когато е качествен е нещо което се заплаща човече!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хм 15.12.2007 13:02:48 отговори + 1 0
след като нещо е очевидно добро, защо да не се изкарат повече пари от него? логично е, мисля. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 15.12.2007 12:44:59 отговори + 0 0
може и да е така ама на какво ви намирисва преиздаването на албума ??? на паричкииииии .. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

proggy 15.12.2007 11:50:33 отговори + 1 0
Според мойто скромно мнение, албумът е най-доброто, което е правила групата до момента. И многократно доказва, че Nightwish не е Tarja, и че прекрасно се справят и без нея. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 15.12.2007 10:35:27 отговори + 0 0
И на мен ми харесва албумът. Не съм фен на групата, но с тази певица и този албум май вече съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Danny Carey 15.12.2007 10:00:58 отговори + 0 0
И аз се присъединявам към мненията по-долу. Dark Passion Play е трепач отвсякъде на фона на всички групи с фронт-дами.
Само си дадох парите за албума на Таря. Едва го изслушах. Предполагам, с най-добри чувства към нея, Таря е разбрала, че морето не е до колене.
Или ако трябва да цитирам покойният Григор Вачков в "Мъжки времена": "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Wargasm 15.12.2007 09:48:19 отговори + 0 0
Black Adder, напълно съм съгласен с теб за ревюто на ,,My Winter Storm" , следователно и със Satyr, който точно и изчерпателно описа албума на Таря...
Иначе по темата - Dark Passion Play е изключителен албум, напълно оправдал средствата си. Nightwish си остават Nightwish, особено сега, след толкова критика ( без покритие ). Видя се, че колкото и излишни хвалби по адрес на Таря да се носят, и колкото хули по адрес на Anette ( чиито тембър е ангелски ) да обитават профанните усти, резултатът е повече от очевиден. Единствено от инат, някой съкрушен фен на Таря би казал, че ,,My Winter Storm" е добър албум. Две три хубави песни и...това е. За кавъра на ,,Poison" няма да говоря - пълен резил...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Adder 15.12.2007 09:29:22 отговори + 0 0
Не съвсем по темата,но все пак:
Специални поздрави за Satyr!! До сега бях убеден, че повечето ревюта в про-рок не струват, но сега прочетох това за Таря и "произведението" й... много точно и ясно е казано всичко! Satyr, удряш право в 10-ката!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".