Dave Gahan и SOULSAVERS издават нов албум

10 сеп 2015, 17:31 ч. 968 / 7 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Мултиплатиненият артист и носител на Грами Dave Gahan и Soulsavers обявиха официално издаването на новия им албум - ‘Angels & Ghosts’. Това е вторият съвместен проект между фронтмена на Depeche Mode и британското продуцентско дуо след излизането на първия им общ албум през 2012 г. ‘The Light the Dead See’, получил огромно одобрение от страна на музикалната критика във Великобритания.

Новият албум излиза на 23-ти октомври от лейбъла Columbia Records и у нас ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. ‘Angels & Ghosts’ ще бъде наличен на физически носител – CD и винил в musicmall.bg, както и в дигитална версия в iTunes Bulgaria. Албумът съдържа девет нови песни, всички създадени от Дейн Gahan & Soulsavers.

Албумът стартира с онлайн премиера на пилотния сингъл “All of This and Nothing” във VEVO тук:

 

Според официално изявление на музикантите, новият проект е еволюирал в сравнение с предишния им албум към по-дълбоко и мрачно звучене. Феновете могат да очакват смесица от меланхолични и мрачни настроения, енергични препратки, вдъхновени от госпъл и блус музиката и сурова красота – стил, превърнал се в запазана марка на съвместната работа между Dave Gahan и Soulsavers. Емоционалните вокали на Gahan дават тази характерна чувственост на иначе педантично добре изработените аранжименти и оркестрации в албума.

Процесът на създаване на музика за албума е „трансатлантически“ между Dave Gahan и Рич Мачин от Soulsavers, след като двамата започват да обменят идеи и демо версии от студиата си в Манхатан и в английската провинция. Когато песните са готови, записват албума с допълнителни музиканти в различни студиа по света, включително в емблематични места като „Sunset Sound“ в ЕлЕй и „Electric Lady“ в Ню Йорк. Крайният резултат е енергичен, звучащ като на живо албум и доказателство за изключително креативното сътрудничество между Мачин и Геъм.

В подкрепа на новия проект, Dave Gahan и Soulsavers планират серия от 6 специални концерта, които ще се проведат в малки, но емблематични зали в САЩ и Европа. Първият е на 19-ти октомри в Лос Анжелис, а Dave Gahan и Soulsavers ще излязат на сцената с банда от 10 музиканти. Следват концерти в Ню Йорк, Лондон, Берлин, Париж и Милано. Продажбата на билети стартира на 18-ти септември, а за някои от концертите феновете ще получат достъп за видео стрийминг.

За повече информация www.davegahan.com или www.thesoulsavers.com

‘Angels & Ghosts’ съдържание:

1. Shine
2. You Owe Me
3. Tempted
4. All of This and Nothing

5. One Thing
6. Don’t Cry
7. Lately
8. The Last Time
9. My Sun

 

още за:

Dave GahanSoulsavers
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Stewie Griffin 10.09.2015 20:11:43 отговори + 4 0
Първият албум на Dave Gahan и Soulsavers беше по-добър от всичко, което Depeche Mode направиха след "Playing The Angel".
Dave звучи ПЕРФЕКТНО в тази звукова среда. Госпел, блус, дарк...
Албумът няма как да не е чук!
Единственото, което чакам с по-голямо нетърпение, е новият Tool.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".