Dave Gahan се радва, че DEPECHE MODE вдъхновяват метъл банди

11 окт 2015, 13:48 ч. 1469 / 5 6
пред./следв.

   Фронтменът на DEPECHE MODE Dave Gahan казва пред списание "Rolling Stone", че е щастлив от обстоятелството, че много рок/метъл банди често посочват ню уейв иконите като едно от своите вияния. Списъкът с метъл групи, които са правили кавъри на DEPECHE MODE, е доста дълъг и продължава да расте. Такива изпълнители са RAMMSTEIN, GHOST, PAIN, MONSTER MAGNET, CREMATORY, LACUNA COIL, HIM и мн. др. 

   Самият Gahan споделя, че е фен на TOOL и RAGE AGAINST THE MACHINE. Освен това, той намира допирни точки между музиката на METALLICA, Marilyn Manson и SMASHING PUMPKINS и DEPECHE MODE. "METALLICA са банда, която звучи тежко, но те пишат поп песни. Те имат своите мрачни моменти, също като DEPECHE MODE, но отдолу е мелодия с хващащ припев и поп аранжимент", коемнтира Dave.

 

DEPECHE MODE Live in Sofia



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Позитивен коментатор 12.10.2015 11:09:13 отговори + 7 2
Не съм фен на "депешите", ама след такова изказване заслужават да им изслушам от-до минимум един албум. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Роз Мари Стрателова 12.10.2015 08:39:06 отговори + 5 2
За Металика е абсолютно прав. Банална поп-банда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 11.10.2015 23:31:07 отговори + 3 2
Браво, издигна ми се в очите с това, че e фен на Tool. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

плейхот 11.10.2015 17:52:49 отговори + 6 3
металика само малки деца вече са им феновете Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 11.10.2015 14:56:05 отговори + 18 1
Мед ми капна на сърцето, че Дейв е фен на Tool.

Между другото, Мейнард Кийнън от Tool също прави кавър на Depeche, само че с проекта A Perfect Circle. Имат брилянтна версия на "People are People".
Изобщо, Depeche са абсолютен уникум в това отношение. Кавърите, които са им направени от рок, метъл, готик, алтернатив, индъстриъл и прочие банди, са неизброими.

И това съвсем не е случайно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Не на на 11.10.2015 14:41:51 отговори + 17 3
Е па ние знаем, че Металика са поп банда отдавна Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".