DEAD CAN DANCE с нов албум и турне, което минава през Пловдив на 30 юни 2019 г.

5 сеп 2018, 18:38 ч. 1815 / 5 8
пред./следв.

   Легендарните австралийци DEAD CAN DANCE обявиха, че ще издадат нов студиен албум на 2 ноември. Творбата ще носи името "Dionysus" и ще се разпространява на CD, винил и като специално луксозно издание. Дискът ще включва две действия, чиито имена и описание може да видите по-долу:

Act I
Sea Borne - Liberator of Minds - Dance of the Bacchantes
Act II
The Mountain - The Invocation - The Forest - Psychopomp

   Групата анонсира и турне, което започва през май и завършва на 30 юни 2019 г. ... в Античния театър в Пловдив. Билетите ще бъдат в продажба чрез мрежата "TicketPortal" от 7 септември (петък), но нито от сайта на DEAD CAN DANCE, нито от страницата на билетопродавача става ясен организаторът на събитието. Следва официалната прес-информация:

Феноменалните DEAD CAN DANCE за първи път в България!

Представял ли си си някога, че ще слушаш на живо музиката на Dead Can Dance, и то под откритото небе на Античен Театър Пловдив?

Дебютния концерт на култовото дуо у нас е факт и ще се проведе на 30 юни 2019 в Античен Театър Пловдив. Гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и, разбира се, меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери, ще ни покажат как, с привидна лекота и неизмерим талант, се създава магията на музиката.

Концертът е част от световното турне на групата “A Celebration - Life & Works 1980 – 2019”, от което българските фенове ще станат част на 30 юни 2019.

Най-новият албум на DEAD CAN DANCE, озаглавен “Dyonisus”, излиза на 2 ноември тази година.

Историята около създаването на предстоящия албум започва с възхищението на Брендън Пери от отдавна установените пролетни и реколтни фестивали, произхождащи от дионисийските религиозни практики в цяла Европа.

Така се появява идеята за „Dyonisus“, който, представя седем различни аспекта на мита за Дионис и култът към него. В основата си, митът е ключът към разбирането на най-новия опус на Dead Can Dance - празник не само на човечеството, но и на работата на човечеството в симбиоза с природата.

 

още за:

Dead Can Dance


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Петко 9.09.2018 10:50:57 отговори + 7 2
Не видях нито един положителен коментар... всеки реве за нещо. При такова име като Dead Can Dance мисля, че трябва културата да е на малко по-високо ниво. Уви... не... Относно събитието мисля, че това е концерта ми за годината. Думите са излишни, музиката говори достатъчно. Едно много високо ниво, което малко съвременни банди могат да достигнат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:))) 6.09.2018 22:00:01 отговори + 3 1
Обложката е в стил Ugly Christmas Sweater Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дкд 6.09.2018 16:51:24 отговори + 1 8
време е списващите тук новини да последват във фейсбук всички 10 промоутъра в бг и да почнат да информитат адекватно. ивентийз правят концерти и фестивали от десетина години и са доста добре позиционирани на пазара. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

haha 7.09.2018 09:53:45 + 4 3
Дюд, това е толкова лейм. Промоутър, който прави концерти 10 години и бил "добре позициониран на пазара" приканва медиите да го следят във ФБ, за да информират адекватно.
Бас, че няма да те има още 10 години )))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 10.09.2018 21:13:56 + 2 0
дкд - време е 10-те промоутъра, които визираш, да започнат да пращат адекватна информация към медиите, а не да разчитат на Фейсбук... Адекватно ще информират, когато получат адекватна информация... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Константин Кирил философ 6.09.2018 05:34:50 отговори + 4 4
Предвид заглавието и концепцията доста тъпа обложка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Абориген 6.09.2018 00:26:48 отговори + 0 5
Австралийци?!?...Май само Лиза е от там,доколкото знам... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


..... 5.09.2018 20:08:43 отговори + 8 4
Организатор са EventEase които ни навряха с Кори в Експото. И бирите по 6 лева и малката вода по 3 лева. Да видим тук какво ще измислят. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".