DEEP PURPLE без Steve Morse на предстоящото си турне, което ще мине и през България

31 мар 2022, 16:06 ч. 2635 / 8 9
пред./следв.

   От лагера на DEEP PURPLE съобщават, че поради семейни проблеми китаристът Steve Morse ще се оттегли временно от участие в бандата, но без да я напуска.

   Струнникът няма да свири на концертите на групата през май, юни и юли тази година и ще бъде заместен от Simon McBride, който е участвал на турнета на Ian Gillan, Don Airey и др. В изявление по случая Morse споделя, че неговата съпруга Janine се бори с рака и в момента той трябва да бъде до нея. Музикантът се надява, че до няколко месеца тя ще се излекува и той ще може отново да бъде с DEEP PURPLE на сцената.

   Вчера стана ясно, че бандата ще гостува отново у нас на 29 май. Мястото е зала "Арена Армеец", билетите са в продажба в мрежта на "Eventim" (поръчай онлайн от тук).

 

steve morse



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Завинаги 8.04.2022 12:33:27 отговори + 5 2
Каквото и да говорим истинския китарист е един РИЧИ БЛЕКМОР най добрия най великия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

1966 1.04.2022 14:38:37 отговори + 0 3
Точно така - и да плямпаме файда няма. Жалкото е, че за феновете всеки албум си носи някакъв емоционален спомен и затова се ходи на концерти. Затова и аз ще ги пропусна и предполам, че на следващия дан ще се изкефя максимално на Dream Theater - те този проблем го нямат. Напротив - на всички четири концерна дето съм ги гледал в България май по спомен нямаше повтаряна песен. Всеки сетлист беше различен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анон 1.04.2022 08:22:48 отговори + 4 6
Сега е момента Ричи да се завърне в групата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Няма да ида повече 31.03.2022 18:04:05 отговори + 4 11
Велика група - гледал съм ги преди, но сега вече съм си казъл да не ми стъпи повече крака на техен концерт. Не защото ми липсват старите музиканти, а просто защото не уважават нас феновете.
На всички концерти свирят само и единственно песни от периода ,,Гилън''. Хора - ние сме израстнали с Пърпъл и без значение от състава, албумите Burn, Stormbringer и Come taste the band са също толкова стойностни както и нещата преди 1972 и след 1980. Защо по времето на Ковердейл половината от сет листа е с песни от ерата Гилън а този същия Гилън сакън да не изпее нещо от албумите с Ковърдейл.... Лично мене ме дразни това. Ние отиваме на концерт на Deep Purple след 50 години от техният зенит и много моля да уважават хората коити са ги слушали пред всичките тези години.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 31.03.2022 19:37:32 + 6 3
... а така също и ерата преди Гилан, защото и тогава имат много хубави песни. Обаче това ще бъде рядък концерт с промяна на състава на групата, което на последък рядко се случва, така че ще си заслужава да се види. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.03.2022 20:23:48 + 3 5
Абсолютно на всички ни пукаше, вервай ми. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 31.03.2022 20:31:19 + 4 0
Гилън никога не е изпълнявал песни от периода с Ковърдейл, няма и да го направи. Самият той е заявявал, че дори не е слушал тези албуми, единствено е чувал песни от тях по радиото. Едно от интервютата, в които казва това, мисля, че беше в двд-то му Live in Anaheim. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 31.03.2022 23:51:23 + 3 0
Всъщност винаги си изпълняват Hush,която е от първия състав без Гилан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 1.04.2022 01:48:12 + 12 1
Изпълняват Hush, вярно, но първо, тя е кавър. Второ, има студио версия, записана с Гилън (бонус към Nobody's Perfect.). Трето, Стив Морс като идва в Пърпъл, ги кара да я върнат в репертоара, защото е била много популярна в Щатите.

Аз също мисля, че Гилън трябваше да превъзмогне егото си и да изпълнява поне понякога по някоя песън от ерата Ковърдейл-Хюз. Все пак щеше да покаже някакво уважение. Не знам дали има друга такава група, в която никога да не изпълняват песни от някой от най-силните албуми (какъвто безспорно е Burn), защото в този албум вокалът е бил друг. Например страшно интересно би било как Гилън би интерпретирал Mistreated. Не е като да пее само свои песни, даже току-що направиха цял албум с кавъри. Не е прав за това Гилън, но както и да е, и да обсъждаме, и да не обсъждаме, той никога няма да се промени.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".